❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Náhodné disconnecty

Návody a problémy s konfigurací.
net.work
Kontaktovat uživatele:

Re: Náhodné disconnecty

Příspěvekod net.work » 13 years ago

Mam uplne to stejne jako DRakon, vc. stejne hlasky v logu... Napajenim to neni, resp. sice sem zdroj nemenil, ale jak rikam - na stejnem zdroji je i jine RB a to ma uptime xxx dni... Kondiky mozna jo, ale sou to uplne nove RB, mohou byt kondiky vadne i z vyroby? je to serie tusim /147 :-(

Ano, ma to stejne priznaky jako RB1200
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

hapi píše:tobe se jako rbcko samo od sebe rebootlo? to neni firmwarem ani nahodou. rbcko se mi samovolne v zivote nerestartlo. to bude v napajeni nebo poskozeny kondiky atd.

Asi nikdy neměls železo v bezprostřední blízkosti technologie mobilního operátora, nebo v průmyslové zóně, to bys viděl, jak rázy v rozvodné síti umí s takovým routerboardem zacvičit :)

V jeho případě bych ovšem neztrácel čas vypisováním do fóra, ale jel bych to vyměnit, ať už je to jakkoliv vysoko.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

Mám rád tie hlášky...napájaním to nikdy nebude. Pritom 70% problemov je prave v najapani RB. Už si všetci tu uvedomte, že Routerboard je prvý ktorý začne robiť somariny keď nemá napájanie aké treba. Proste je veľmi citlivý na zdroj stavy. Tí čo s tým roky robia isto vedia o čom rozpravam...navyše keď máš v logu hlášku o reboote ;)
0 x

DRakgon

Příspěvekod DRakgon » 13 years ago

hafieror píše:Se zeptám asi blbě, ale nepovedlo se ti nastavit ten watchdog na straně AP?

Ne, určitě ne - nastavil jsem to na tom klientovi a už mě to dnes jednou zachránilo... ;-)
0 x

DRakgon

tom-tom píše:
hapi píše:tobe se jako rbcko samo od sebe rebootlo? to neni firmwarem ani nahodou. rbcko se mi samovolne v zivote nerestartlo. to bude v napajeni nebo poskozeny kondiky atd.

Asi nikdy neměls železo v bezprostřední blízkosti technologie mobilního operátora, nebo v průmyslové zóně, to bys viděl, jak rázy v rozvodné síti umí s takovým routerboardem zacvičit :)

V jeho případě bych ovšem neztrácel čas vypisováním do fóra, ale jel bych to vyměnit, ať už je to jakkoliv vysoko.

Jeden sajt máme na kostele s O2 i Vodafonem a problémy nemám... Rozhodně to nezavrhuju... Teď jsem tam nastavil Watchdog a v úterý to půjdu vyměnit.... Jsem opravdu zvědavý jestli je ta chyba v tom RB... Jak říkám zdroje jsem dal nové....
0 x

DRakgon

midnight_man píše:Mám rád tie hlášky...napájaním to nikdy nebude. Pritom 70% problemov je prave v najapani RB. Už si všetci tu uvedomte, že Routerboard je prvý ktorý začne robiť somariny keď nemá napájanie aké treba. Proste je veľmi citlivý na zdroj stavy. Tí čo s tým roky robia isto vedia o čom rozpravam...navyše keď máš v logu hlášku o reboote ;)

Věřím, že správné napájení je moc důležité, ale na tom klientovi jsem dal nový 24V 2A zdroj, což na 711 musí být nadstandard a to AP je napájeno z PoE switche, na kterém jsou zapojeny další 3 rb711... Ty běží normálně....
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

midnight_man píše:Mám rád tie hlášky...napájaním to nikdy nebude. Pritom 70% problemov je prave v najapani RB. Už si všetci tu uvedomte, že Routerboard je prvý ktorý začne robiť somariny keď nemá napájanie aké treba. Proste je veľmi citlivý na zdroj stavy. Tí čo s tým roky robia isto vedia o čom rozpravam...navyše keď máš v logu hlášku o reboote ;)

A ja mam zas rad takove vecne odpovedi.... Oba ti tu pisem, ze tam mame kvalitni naddimenzovane zdroje, na kterych jedou ostatni RB na tom situ X mesicu v kuse......
A ver mi, ze uz s tim "par roku" delam abych vedel jake napajeni pouzit.....
0 x

midnight_man

ano ma to v poe switch, co to je za switch, nema prioritu portov?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Tak prvni poznatek je, ze kdyz sem tx-power zvysil na default (z puvodnich 15dBm) tak se zaseky jeste zhorsili - z puvodnich 2-3dnu na par hodin....
Nejsem elektrikar - jde nejak pomoci voltmetru zjistit spatny kondik (aniz bych ho pajel pryc z desky)?
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

net.work píše:Nejsem elektrikar - jde nejak pomoci voltmetru zjistit spatny kondik (aniz bych ho pajel pryc z desky)?

Bohužel nejde. Ale pokud je vadnej, tak to na nem v 99,9% poznas od pohledu.
0 x

DRakgon

midnight_man píše:ano ma to v poe switch, co to je za switch, nema prioritu portov?

Určitě nemá.... Jedná se o PoE switch vlastní výroby... do portů leze přesně to, co tam pouštím ze zdroje... Používám je všude...
0 x

midnight_man

tak zrejme vymena HW za novy a čakať.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

Založte prosím nové téma na MK foru. Musíme jim to reportovat !
http://forum.mikrotik.com/viewforum.php?f=7

Já se tam přidám se stížností ale nechci ho zakládat. Už tak si o mě myslí že jsem prudič :)
Díky
0 x

midnight_man

tam su cudni ludia...ked som riešil že mam len 7 mb free ram na Groove tak sa ma spýtali, že prečo to riešim. Ževraj to nemám riešiť a mám nechať groova nech si robi svoju pracu :mrgreen: .
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

honzam píše:Založte prosím nové téma na MK foru. Musíme jim to reportovat !
http://forum.mikrotik.com/viewforum.php?f=7

Já se tam přidám se stížností ale nechci ho zakládat. Už tak si o mě myslí že jsem prudič :)
Díky

taky rebooty a freeze? ja to tam klidne zalozim...
0 x