víš dejve, najdi si moje příspěvky tak 5 let starý na czf. Taky jsem se rozčiloval proč je 10GHz drahý a že na tom hovno je. Proč někdo neudělá něco jako je teď M10. Jak čas plynul, tak sem si uvědomil že to je uplně něco jinýho. Za 3 roky jsme koupily první 10GHz a světe div se, 1.5 roku jsme na něj nešahnuly, nemusel uhybat kanálem, neřešili jsme vysoký pingy, neřešíme nízkou rychlost. Teď kdybych potkal sám sebe před 5 lety, tak se skopu do kulatý krychle za ty moje blbý keci protože ať chceš nebo ne, profy 10GHz pojítko je totálně jiná liga s úplně jinými vlastnostmi který teď pujdou jednim debilním pomalim pojítkem do kopru. Vyměníme nabušený pojítka za idiockou wifinu se směšnou propustností.
Jenom tak z hecu, kolik ten balast propustí? 100Mbit než začne zvyšovat ping na nehezkou úroveň? no a ted si vemu Orcave 1S10... 350Mbit s latencí krutě pod 1ms... jo a cena? poměr výkon/cena/spolehlivost stejná. Navíc dneska si každej může dovolit splácet pojítko za nějaký 2-5k měsíčně. Pokud ne, tak hold smůla, jeho síť nevydělává tak má asi málo lidí a nepotřebuje takový rychlosti.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)
hapi píše:víš dejve, najdi si moje příspěvky tak 5 let starý na czf. Taky jsem se rozčiloval proč je 10GHz drahý a že na tom hovno je. Proč někdo neudělá něco jako je teď M10. Jak čas plynul, tak sem si uvědomil že to je uplně něco jinýho. Za 3 roky jsme koupily první 10GHz a světe div se, 1.5 roku jsme na něj nešahnuly, nemusel uhybat kanálem, neřešili jsme vysoký pingy, neřešíme nízkou rychlost. Teď kdybych potkal sám sebe před 5 lety, tak se skopu do kulatý krychle za ty moje blbý keci protože ať chceš nebo ne, profy 10GHz pojítko je totálně jiná liga s úplně jinými vlastnostmi který teď pujdou jednim debilním pomalim pojítkem do kopru. Vyměníme nabušený pojítka za idiockou wifinu se směšnou propustností.
Jenom tak z hecu, kolik ten balast propustí? 100Mbit než začne zvyšovat ping na nehezkou úroveň? no a ted si vemu Orcave 1S10... 350Mbit s latencí krutě pod 1ms... jo a cena? poměr výkon/cena/spolehlivost stejná. Navíc dneska si každej může dovolit splácet pojítko za nějaký 2-5k měsíčně. Pokud ne, tak hold smůla, jeho síť nevydělává tak má asi málo lidí a nepotřebuje takový rychlosti.
jojo, nekomu to ale furt nedochazi......nevim, jestli to je k placi ci na par facek

ze spoj Full Duplex 180/180mbit s pingem do 1ms, je spoj o kterym treba 3 roky nevis (nez dosahnes stropu kapacity) za cca 100kKč, pak resis neco lepsiho.....neni klump s propustnoti 50-70mbit/s s pingem 5-20ms a pokud si sahne na 100M HD tak ping leze na 50+ms a jeste to zahluší pásmo, je výhra bláznů, co chtej ladit, ladit,ladit a rušit, rušit, rušit a kotlit, protoze nebudou vedet co sim nasledne jeste vubec delat....takhle se sit dnes neprovozuje....!
0 x
hapi píše:víš dejve, najdi si moje příspěvky tak 5 let starý na czf. Taky jsem se rozčiloval proč je 10GHz drahý a že na tom hovno je. Proč někdo neudělá něco jako je teď M10. Jak čas plynul, tak sem si uvědomil že to je uplně něco jinýho. Za 3 roky jsme koupily první 10GHz a světe div se, 1.5 roku jsme na něj nešahnuly, nemusel uhybat kanálem, neřešili jsme vysoký pingy, neřešíme nízkou rychlost. Teď kdybych potkal sám sebe před 5 lety, tak se skopu do kulatý krychle za ty moje blbý keci protože ať chceš nebo ne, profy 10GHz pojítko je totálně jiná liga s úplně jinými vlastnostmi který teď pujdou jednim debilním pomalim pojítkem do kopru. Vyměníme nabušený pojítka za idiockou wifinu se směšnou propustností.
5let? Fíha..to jsem byl teprve 5let regnutej na czfree

1S10 a 350Mbs...kolik to v 10GHz stojí? Čistě ze zajímavosti. Proč bych platil pojítko v 10GHz když jsou ve VO podmínky vágní že tam pustí i PBM10 a platnost jich je jen do 2015 a pak nejistota. To mi ekonomicky moc nesedí. No a ten "bastl" propustí pro mě dost konektivity pro 40-120lidiček a to mi ve většině lokací bude stačit

0 x
Sub zero ... co uz nemas nervy abys nebyl chvilem asprostej
))

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
to sub_zero mam to stejne, snazim se jen cist a nereagovat a uz me svrbi obe ruce ...
0 x
David2006 píše:1S10 a 350Mbs...kolik to v 10GHz stojí? Čistě ze zajímavosti. Proč bych platil pojítko v 10GHz když jsou ve VO podmínky vágní že tam pustí i PBM10 a platnost jich je jen do 2015 a pak nejistota. To mi ekonomicky moc nesedí. No a ten "bastl" propustí pro mě dost konektivity pro 40-120lidiček a to mi ve většině lokací bude stačit.
Jenže ty máš traktor a chceš s ním na dálnici. Pochop že většina ISP už po dálnici dávno jezdí rychle a ty je budeš s traktorem brzdit. Myslel jsem že citace to dostatečně vysvětlila. Jak je vidět tak ne

0 x
Dade_marfi .... se pripoj sak uz toto vlakno se zvrhlo spise v humornou cast fora, davida uz nelze brat vazne neni mozny aby byl nekdo vazne tak mimo 

0 x
ppp76 píše:Dade_marfi .... se pripoj sak uz toto vlakno se zvrhlo spise v humornou cast fora, davida uz nelze brat vazne neni mozny aby byl nekdo vazne tak mimo
david = traktorista s gumakama od h*ven

0 x
David2006 píše:Povol mi traktor na dálnici (John Deer udělá i 60-70KM/hod v cestovním režimu), dále mi jej dej za 10tisíc novej, byť jen na 3roky, pač pak dálnici nejspíš zrušej a klidně s ním budu jezdit po ní do práce. Vlastně co bych se Tě ptal na svolení, když to má všechny papíry už teď
.
Proto John Deer stoji 10x tolik jako zetor.

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:

0 x
miract píše:David2006 píše:Povol mi traktor na dálnici (John Deer udělá i 60-70KM/hod v cestovním režimu), dále mi jej dej za 10tisíc novej, byť jen na 3roky, pač pak dálnici nejspíš zrušej a klidně s ním budu jezdit po ní do práce. Vlastně co bych se Tě ptal na svolení, když to má všechny papíry už teď
.
Proto John Deer stoji 10x tolik jako zetor.Proto stoji Alcoma 10x tolik jako pbm10. Už to chapes traktoristo?
Chápeš že je mi to jedno a papír je papír

0 x