❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
hapi

Re: 10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

Příspěvekod hapi » 13 years ago

víš dejve, najdi si moje příspěvky tak 5 let starý na czf. Taky jsem se rozčiloval proč je 10GHz drahý a že na tom hovno je. Proč někdo neudělá něco jako je teď M10. Jak čas plynul, tak sem si uvědomil že to je uplně něco jinýho. Za 3 roky jsme koupily první 10GHz a světe div se, 1.5 roku jsme na něj nešahnuly, nemusel uhybat kanálem, neřešili jsme vysoký pingy, neřešíme nízkou rychlost. Teď kdybych potkal sám sebe před 5 lety, tak se skopu do kulatý krychle za ty moje blbý keci protože ať chceš nebo ne, profy 10GHz pojítko je totálně jiná liga s úplně jinými vlastnostmi který teď pujdou jednim debilním pomalim pojítkem do kopru. Vyměníme nabušený pojítka za idiockou wifinu se směšnou propustností.

Jenom tak z hecu, kolik ten balast propustí? 100Mbit než začne zvyšovat ping na nehezkou úroveň? no a ted si vemu Orcave 1S10... 350Mbit s latencí krutě pod 1ms... jo a cena? poměr výkon/cena/spolehlivost stejná. Navíc dneska si každej může dovolit splácet pojítko za nějaký 2-5k měsíčně. Pokud ne, tak hold smůla, jeho síť nevydělává tak má asi málo lidí a nepotřebuje takový rychlosti.
0 x

pata

Příspěvekod pata » 13 years ago

hapi píše:víš dejve, najdi si moje příspěvky tak 5 let starý na czf. Taky jsem se rozčiloval proč je 10GHz drahý a že na tom hovno je. Proč někdo neudělá něco jako je teď M10. Jak čas plynul, tak sem si uvědomil že to je uplně něco jinýho. Za 3 roky jsme koupily první 10GHz a světe div se, 1.5 roku jsme na něj nešahnuly, nemusel uhybat kanálem, neřešili jsme vysoký pingy, neřešíme nízkou rychlost. Teď kdybych potkal sám sebe před 5 lety, tak se skopu do kulatý krychle za ty moje blbý keci protože ať chceš nebo ne, profy 10GHz pojítko je totálně jiná liga s úplně jinými vlastnostmi který teď pujdou jednim debilním pomalim pojítkem do kopru. Vyměníme nabušený pojítka za idiockou wifinu se směšnou propustností.

Jenom tak z hecu, kolik ten balast propustí? 100Mbit než začne zvyšovat ping na nehezkou úroveň? no a ted si vemu Orcave 1S10... 350Mbit s latencí krutě pod 1ms... jo a cena? poměr výkon/cena/spolehlivost stejná. Navíc dneska si každej může dovolit splácet pojítko za nějaký 2-5k měsíčně. Pokud ne, tak hold smůla, jeho síť nevydělává tak má asi málo lidí a nepotřebuje takový rychlosti.

jojo, nekomu to ale furt nedochazi......nevim, jestli to je k placi ci na par facek :idea:

ze spoj Full Duplex 180/180mbit s pingem do 1ms, je spoj o kterym treba 3 roky nevis (nez dosahnes stropu kapacity) za cca 100kKč, pak resis neco lepsiho.....neni klump s propustnoti 50-70mbit/s s pingem 5-20ms a pokud si sahne na 100M HD tak ping leze na 50+ms a jeste to zahluší pásmo, je výhra bláznů, co chtej ladit, ladit,ladit a rušit, rušit, rušit a kotlit, protoze nebudou vedet co sim nasledne jeste vubec delat....takhle se sit dnes neprovozuje....!
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 13 years ago

:arrow:
Naposledy upravil(a) David2006 dne 23 Apr 2012 20:29, celkem upraveno 1 x.
0 x

David2006

hapi píše:víš dejve, najdi si moje příspěvky tak 5 let starý na czf. Taky jsem se rozčiloval proč je 10GHz drahý a že na tom hovno je. Proč někdo neudělá něco jako je teď M10. Jak čas plynul, tak sem si uvědomil že to je uplně něco jinýho. Za 3 roky jsme koupily první 10GHz a světe div se, 1.5 roku jsme na něj nešahnuly, nemusel uhybat kanálem, neřešili jsme vysoký pingy, neřešíme nízkou rychlost. Teď kdybych potkal sám sebe před 5 lety, tak se skopu do kulatý krychle za ty moje blbý keci protože ať chceš nebo ne, profy 10GHz pojítko je totálně jiná liga s úplně jinými vlastnostmi který teď pujdou jednim debilním pomalim pojítkem do kopru. Vyměníme nabušený pojítka za idiockou wifinu se směšnou propustností.

5let? Fíha..to jsem byl teprve 5let regnutej na czfree :lol: . jsi mi ale kmet :wink: .

1S10 a 350Mbs...kolik to v 10GHz stojí? Čistě ze zajímavosti. Proč bych platil pojítko v 10GHz když jsou ve VO podmínky vágní že tam pustí i PBM10 a platnost jich je jen do 2015 a pak nejistota. To mi ekonomicky moc nesedí. No a ten "bastl" propustí pro mě dost konektivity pro 40-120lidiček a to mi ve většině lokací bude stačit :wink: .
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 13 years ago

Prosím Zdeňka Švarce, aby mě zakázal možnost přispívat do doby, než se tahle "aféra" rozhodne.

Děkuji.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 13 years ago

Sub zero ... co uz nemas nervy abys nebyl chvilem asprostej :)))
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

to sub_zero mam to stejne, snazim se jen cist a nereagovat a uz me svrbi obe ruce ...
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

David2006 píše:1S10 a 350Mbs...kolik to v 10GHz stojí? Čistě ze zajímavosti. Proč bych platil pojítko v 10GHz když jsou ve VO podmínky vágní že tam pustí i PBM10 a platnost jich je jen do 2015 a pak nejistota. To mi ekonomicky moc nesedí. No a ten "bastl" propustí pro mě dost konektivity pro 40-120lidiček a to mi ve většině lokací bude stačit :wink: .

Jenže ty máš traktor a chceš s ním na dálnici. Pochop že většina ISP už po dálnici dávno jezdí rychle a ty je budeš s traktorem brzdit. Myslel jsem že citace to dostatečně vysvětlila. Jak je vidět tak ne :?
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 13 years ago

Dade_marfi .... se pripoj sak uz toto vlakno se zvrhlo spise v humornou cast fora, davida uz nelze brat vazne neni mozny aby byl nekdo vazne tak mimo :mrgreen:
0 x

David2006

:arrow:
Naposledy upravil(a) David2006 dne 23 Apr 2012 20:29, celkem upraveno 1 x.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

ppp76 píše:Dade_marfi .... se pripoj sak uz toto vlakno se zvrhlo spise v humornou cast fora, davida uz nelze brat vazne neni mozny aby byl nekdo vazne tak mimo :mrgreen:

david = traktorista s gumakama od h*ven :-D
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

David2006 píše:Povol mi traktor na dálnici (John Deer udělá i 60-70KM/hod v cestovním režimu), dále mi jej dej za 10tisíc novej, byť jen na 3roky, pač pak dálnici nejspíš zrušej a klidně s ním budu jezdit po ní do práce :wink: . Vlastně co bych se Tě ptal na svolení, když to má všechny papíry už teď 8) .

Proto John Deer stoji 10x tolik jako zetor. :-) Proto stoji Alcoma 10x tolik jako pbm10. Už to chapes traktoristo?
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

:D tu uz je to vazne blazinec ... ale proste kdo vyrostl na polechovkach od kosteleckych parku, tak zjevne nepochopi co je kvalitni spoj :)
0 x

David2006

miract píše:
David2006 píše:Povol mi traktor na dálnici (John Deer udělá i 60-70KM/hod v cestovním režimu), dále mi jej dej za 10tisíc novej, byť jen na 3roky, pač pak dálnici nejspíš zrušej a klidně s ním budu jezdit po ní do práce :wink: . Vlastně co bych se Tě ptal na svolení, když to má všechny papíry už teď 8) .

Proto John Deer stoji 10x tolik jako zetor. :-) Proto stoji Alcoma 10x tolik jako pbm10. Už to chapes traktoristo?

Chápeš že je mi to jedno a papír je papír :mrgreen: . Tak už to konečně pochop a počkej zda ten papír bude i přibalenej k PBM10 :wink: .
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 13 years ago

Tak to bacha... ja plechovky zkoušel a máme jak Summita, tak Alcomu :D
0 x