❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

vtipné fotografie

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
midnight_man

Re: vtipné fotografie

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

si nerobte srandu, všetko treba izolovat, outdoor či neoutdoor :idea:
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 13 years ago

hapi píše:před 2 lety byly všechny Nkový konektory outdoor a 100% klientů kteří maji antenu s Nkem nemaji izolaci a fungujou bez problemu. Typicky klienti na 2.4GHz s pan10. Za poslední dva roky se všechno posralo, myslim jako nový věci co se koupí a do Nka zateče skrz bužírku směrem od kabelu. Od tý doby jsme nekoupili jedinej kabel s konektorem a všechno se jede antenou s boxem.

u nás je to také přesně tak, jedině krabice, ale nechápu konkurenci, jak mim to funguje když konektory nemají vůbec vulkanizované a jsou rezaté jako kočka :)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

rezatej konektor? tak to jsem teda ještě neviděl. To budou nějaký shity.
0 x

okoun

tak ty konektory nejsou dělaný na to aby na ně pršelo a navíc v dnešní době často pršej dost sračky, je to tam cca 1 rok a půl
0 x

hapi

nedavno jsme byly sundavat cca tak 4 roky starý spoj a ty Nka vevnitř byly netknutý a z venku jenom trochu zašlí ale žádná rez. jenom špína.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

muzu potvrdit co psal hapi vyse - drivejsi Nka (nejcasteji u klientu na 2,4) izolovane taky nemam a jedou tam i 5 roku..... A Nko je outdoor konektor...
0 x

okoun

jako nezdí se mi že by to byl outdoor, protože tam žádné těsnění není a tak tam voda krásně zateče a je po spojení
0 x

hapi

tam je těsněního. Kdo někdy skládal konektor sám to moc dobře ví.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

okoun píše:jako nezdí se mi že by to byl outdoor, protože tam žádné těsnění není a tak tam voda krásně zateče a je po spojení

jakto ze tam zadna guma neni? kdyz se podivas na dno samce, tak tam je gumove dno, na ktere by mela samice dolehnout a tesnit... takze ano - do zavitu se voda dostane, ale do samice by se uz voda dostat nemela...
0 x

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 13 years ago

okoun píše:jako nezdí se mi že by to byl outdoor, protože tam žádné těsnění není a tak tam voda krásně zateče a je po spojení

tesnenich je tam dokonce vic :) jedno okolo kabelu, ktere tesni spojeni kabel-konektor a dalsi, ktere tesni spojeni konektor-konektor. Nko rozhodne je outdoor konektor a take tak funguje, zaklad je kvalitni vyrobce a kvalitne provedena montaz. Vulkanizacni paska pak funguje pouze jako pojistka.
0 x

hapi

proto říkám že za cca 2 roky se dostává voda skrz zadek mezi smršťovací bužírku a kabel. Tudy to pronikne a je vymalováno. Z konektrou už jenom teče voda. Proto si výrobci na nás už v tomhle směru nevydělaji když to fušujou :-)
0 x

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 13 years ago

hapi píše:proto říkám že za cca 2 roky se dostává voda skrz zadek mezi smršťovací bužírku a kabel. Tudy to pronikne a je vymalováno. Z konektrou už jenom teče voda. Proto si výrobci na nás už v tomhle směru nevydělaji když to fušujou :-)

to plati pro strojove vyrobene kabely. rucne namontovany Nko ma vnitrni gumove testeni, kteremu docela verim. Samozrejme ze Nko jsem naposledy montoval tak pred 4mi lety, od te doby na to uz nemam cas :)
0 x

okoun

já jsme to nikdy nepokoušel bez vulkanizace, tolik peněz na benzín nemám :)
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

Walkeer píše:

tesnenich je tam dokonce vic :) jedno okolo kabelu, ktere tesni spojeni kabel-konektor a dalsi, ktere tesni spojeni konektor-konektor. Nko rozhodne je outdoor konektor a take tak funguje, zaklad je kvalitni vyrobce a kvalitne provedena montaz. Vulkanizacni paska pak funguje pouze jako pojistka.

Jó to myslíš ty mrdky šroubovací.. těch jsem namontoval všehovšudy asi 10 kusů, ještě v době, kdy jsme se jen tak mezi sebou zkoušeli propojit přes wifi. Po čase do nich beztak zateklo. Pak jsem se nasral, koupil si kleště a začal krimpovat a vulkanizovat.
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 13 years ago

Tak takto vypadá instalace kabeláže konkurence v jednom paneláku. Podotýkám, že takto to vypadalo, když jsem tam přišel...nic jsem neotevíral.
Přílohy
IMAG0513.jpg
IMAG0513.jpg (84.67 KiB) Zobrazeno 1709 x
IMAG0512.jpg
IMAG0512.jpg (88.07 KiB) Zobrazeno 1709 x
IMAG0511.jpg
IMAG0511.jpg (67.06 KiB) Zobrazeno 1709 x
0 x