❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
vtipné fotografie
- midnight_man
hapi píše:před 2 lety byly všechny Nkový konektory outdoor a 100% klientů kteří maji antenu s Nkem nemaji izolaci a fungujou bez problemu. Typicky klienti na 2.4GHz s pan10. Za poslední dva roky se všechno posralo, myslim jako nový věci co se koupí a do Nka zateče skrz bužírku směrem od kabelu. Od tý doby jsme nekoupili jedinej kabel s konektorem a všechno se jede antenou s boxem.
u nás je to také přesně tak, jedině krabice, ale nechápu konkurenci, jak mim to funguje když konektory nemají vůbec vulkanizované a jsou rezaté jako kočka

0 x
tak ty konektory nejsou dělaný na to aby na ně pršelo a navíc v dnešní době často pršej dost sračky, je to tam cca 1 rok a půl
0 x
nedavno jsme byly sundavat cca tak 4 roky starý spoj a ty Nka vevnitř byly netknutý a z venku jenom trochu zašlí ale žádná rez. jenom špína.
0 x
muzu potvrdit co psal hapi vyse - drivejsi Nka (nejcasteji u klientu na 2,4) izolovane taky nemam a jedou tam i 5 roku..... A Nko je outdoor konektor...
0 x
jako nezdí se mi že by to byl outdoor, protože tam žádné těsnění není a tak tam voda krásně zateče a je po spojení
0 x
okoun píše:jako nezdí se mi že by to byl outdoor, protože tam žádné těsnění není a tak tam voda krásně zateče a je po spojení
jakto ze tam zadna guma neni? kdyz se podivas na dno samce, tak tam je gumove dno, na ktere by mela samice dolehnout a tesnit... takze ano - do zavitu se voda dostane, ale do samice by se uz voda dostat nemela...
0 x
okoun píše:jako nezdí se mi že by to byl outdoor, protože tam žádné těsnění není a tak tam voda krásně zateče a je po spojení
tesnenich je tam dokonce vic

0 x
proto říkám že za cca 2 roky se dostává voda skrz zadek mezi smršťovací bužírku a kabel. Tudy to pronikne a je vymalováno. Z konektrou už jenom teče voda. Proto si výrobci na nás už v tomhle směru nevydělaji když to fušujou 

0 x
hapi píše:proto říkám že za cca 2 roky se dostává voda skrz zadek mezi smršťovací bužírku a kabel. Tudy to pronikne a je vymalováno. Z konektrou už jenom teče voda. Proto si výrobci na nás už v tomhle směru nevydělaji když to fušujou
to plati pro strojove vyrobene kabely. rucne namontovany Nko ma vnitrni gumove testeni, kteremu docela verim. Samozrejme ze Nko jsem naposledy montoval tak pred 4mi lety, od te doby na to uz nemam cas

0 x
Walkeer píše:okoun píše:jako nezdí se mi že by to byl outdoor, protože tam žádné těsnění není a tak tam voda krásně zateče a je po spojení
tesnenich je tam dokonce vicjedno okolo kabelu, ktere tesni spojeni kabel-konektor a dalsi, ktere tesni spojeni konektor-konektor. Nko rozhodne je outdoor konektor a take tak funguje, zaklad je kvalitni vyrobce a kvalitne provedena montaz. Vulkanizacni paska pak funguje pouze jako pojistka.
Jó to myslíš ty mrdky šroubovací.. těch jsem namontoval všehovšudy asi 10 kusů, ještě v době, kdy jsme se jen tak mezi sebou zkoušeli propojit přes wifi. Po čase do nich beztak zateklo. Pak jsem se nasral, koupil si kleště a začal krimpovat a vulkanizovat.
0 x
Tak takto vypadá instalace kabeláže konkurence v jednom paneláku. Podotýkám, že takto to vypadalo, když jsem tam přišel...nic jsem neotevíral.
- Přílohy
-
- IMAG0513.jpg (84.67 KiB) Zobrazeno 1718 x
-
- IMAG0512.jpg (88.07 KiB) Zobrazeno 1718 x
-
- IMAG0511.jpg (67.06 KiB) Zobrazeno 1718 x
0 x