lukic píše:soooc píše:
Vyhody:
moc tam toho jeste nebezi
56MHz kanál
Nevyhody:
1 kanálový pár pro 56MHz
velmi krátký dosah
malý výkon
Je to tak na skoky do 1km, dal uz to je leda za prekroceni VO.
Mezi pojítkama rozdíl není, ti, co rikaji, ze jsou super, protoze maji vetsi vysilaci vykon, te akorat tak postrkuji do pekla a spárů ČTÚ
napr. alcoma mp100 vyzera ze chodi rx/tx v opacnych polaritach. Kanalov je tam tym padom viac a pri 100mbit modulacii by sa malo dat jazdit na podstatne vacsiu vzdialenost. Coho sa obavam je rozdiel v utlme H a V signalu ako aj moznost zarusit si rx odrazenym tx. Preto by ma zaujimali prakticke skusenosti. Teoreticky vypocet so 120cm parabolami hovori az o 8-9km dosahu a to aj v dazdi za pouzitia ATPC. Tych par minut pocas velkeho lejaku TUSR aj CTU podla mna preziju.. Ale mate to tak niekto nasadene?
Na 1 az 2km je lacnejsie a rychlejsie Siklu.. Tam podla mna 17Ghz ma vyznam pri 384Mbit modulacnej kvoli latencii a full fdx, ale iny dovod nevidim..
Tak to bych prosil ten vypocet pro 120/120 na 9 km s EIRP 20dB. Kdyz to vyjde, mas u me basu piv. A kdyz ne, tak ja u tebe

8 km - 100Mbit, 28MHz kanal - na přijímací straně -72dB, citlivost -79 dB. Tech 7 dB na unik je sakra malo, nejnizsi rate je 34Mbit a tam ziskas -90 cilivost, takze dalsich 11dB navic v pripade, ze nikde kolem nebude zadne prase v 17 GHz, co by ti delalo sum.
Samozrejme pokud nechas jako max 8dB (ATPC samozrejme

A toho crosspolaru se neboj, v 10 GHz to dela peterka uz nejaky patek a pohoda