Možná sem moc pečlivej ale :
Jak si delal test ?
nezapnul si nahodou CM9 pripojil na AP nameril signal potom nezapnul tu prismu nameril signal a pak CM10 nameril signal ?
Cim vic karet si tam dal a soucasne jelo tim vic se to rusilo a signal mohl klesat ...
Doufam ze tak si to nedelal .... jinak mi prijde i me osobne CM9 jako nejlepsi volba z praktickeho pouzivani ..
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
CM10 & vzjadrenik CM10 na i4
Steebe píše:Možná sem moc pečlivej ale :
Jak si delal test ?
nezapnul si nahodou CM9 pripojil na AP nameril signal potom nezapnul tu prismu nameril signal a pak CM10 nameril signal ?
Cim vic karet si tam dal a soucasne jelo tim vic se to rusilo a signal mohl klesat ...
Doufam ze tak si to nedelal .... jinak mi prijde i me osobne CM9 jako nejlepsi volba z praktickeho pouzivani ..
Nemyslím, že skenováním by se ty karty nějak výrazně rušily, to už možná zacházíme do extrémů

Rozhodně ale 2 stejné karty současně zobrazují stejný signál +/- nějaké 2dB, ale rozdíl víc než 10dB je dost ne?
A pokud si dobře pamatuju, tak karty s 5006X šly na trh s 3-měsíčním zpožděním, takže někde soudruzi mohli udělat chybu..

0 x
T-T
Leeonek píše:tom-tom píše:Je to kvůli 400mW kartám, otázka je, co to dělá u obyčejných karet... rozdíl od defaultu, nebo vyšší než default je stále default??
400mW karta má vestavěné zesilovače na RX a TX části a ty jen zesilují to co jde do nich de takže jako takové se nedají ovládat, dále je to karta jako každá jiná. Pokud nastavíš hodnotu 1db na mikrotiku musíš počítat s tím že ve skutečnosti nevyzařuješ 1db ale hodnotu X krát vyšší. Škoda že se na školení SR5ky neměřili protože je tam nikdo neměl
Tak to jsi na omylu, merila se taky, dokonce 2 kusy, protoze jsme mysleli, ze je vadna, kdyz mela tak malo, jenze na jinem skoleni a jinde, ale stejnym merakem. Pokud jde o zesilovace, tak ma hlavne vstupni predzesilovac, ktery zlepsuje jeji citlivost, jenze s kazdym zesilenim stoupa sum, takze je otazkou o kolik je to lepsi. Pokud jde o vystupni vykon, tak se do 20 na MK (cca tech 20 dB na vystupu) chova uplne stejne jako CM9. Jenze u CM9 tady konci narust vykonu a do 30 se uz prakticky nemeni, 400mW karta jeste chvilku stoupa, asi do 23dB a pak se taky zastavi. Zlaty voci nejakech 400mW. MK je reguluje uplne stejne, podle me na vystupu zadny zesilovac neni, jen je povoleno primo v fw karty vyssi nastaveni. Nekde jsem cetl, ze hardwarove by ten Atheros chip mel 1W umet (nebo 0,5 ted nevim).
0 x
jali píše:Tak to jsi na omylu, merila se taky, dokonce 2 kusy, protoze jsme mysleli, ze je vadna, kdyz mela tak malo, jenze na jinem skoleni a jinde, ale stejnym merakem. Pokud jde o zesilovace, tak ma hlavne vstupni predzesilovac, ktery zlepsuje jeji citlivost, jenze s kazdym zesilenim stoupa sum, takze je otazkou o kolik je to lepsi. Pokud jde o vystupni vykon, tak se do 20 na MK (cca tech 20 dB na vystupu) chova uplne stejne jako CM9. Jenze u CM9 tady konci narust vykonu a do 30 se uz prakticky nemeni, 400mW karta jeste chvilku stoupa, asi do 23dB a pak se taky zastavi. Zlaty voci nejakech 400mW. MK je reguluje uplne stejne, podle me na vystupu zadny zesilovac neni, jen je povoleno primo v fw karty vyssi nastaveni. Nekde jsem cetl, ze hardwarove by ten Atheros chip mel 1W umet (nebo 0,5 ted nevim).
Na školení ve Skalici ty karty nebyli

Pokud vyzařuje jen to co například obyč CM9 tak je to divné protože mě s 28db anténama a výkonem nastaveným na hodnotu 1db na 8km spoji drží be problémů rychlost 54/54mbit a se signálem -59. Což se mi zdá po zkušenostech s ostatníma spojema nějak podezřele dobrý výsledek.
0 x
Možná tomu nerozumím, ale z principu se navzájem víc karet připojených na jedno AP nemůže rušit. Běží na stejném kanále, provoz řídí jeden AP pomocí CSMA/CA (Carrier Sense Multiple Access/Collision Avoidance).
http://www.svetsiti.cz/view.asp?rubrika ... anekID=121
Kdyby se karty v režimu Client připojený na jeden AP navzájem rušily, tak by vlastně wifi sí nemohla fungovat. Nehledě na to, že bez přenosu dat pouze přijímají beacon a provoz i případné vyzařování je minimální.
A navíc když jsem postupně vypínal jednotlivé karty, tak se na signálu ostatních karet naprosto nic nezměnilo.
http://www.svetsiti.cz/view.asp?rubrika ... anekID=121
Kdyby se karty v režimu Client připojený na jeden AP navzájem rušily, tak by vlastně wifi sí nemohla fungovat. Nehledě na to, že bez přenosu dat pouze přijímají beacon a provoz i případné vyzařování je minimální.
A navíc když jsem postupně vypínal jednotlivé karty, tak se na signálu ostatních karet naprosto nic nezměnilo.
0 x