❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

prosím o pomoc s připojením k 5GHz WiFi-netu

Návody a problémy s konfigurací.
Steny

prosím o pomoc s připojením k 5GHz WiFi-netu

Příspěvekod Steny » 14 years ago

Zdravím! Jsem celkem začátečník s RB 411AR. Mám integr. WiFi pro rozvod internetu dál a 5GHz kartu pro připojení k providerovi. Ale ačkoliv mi zařízení konfiguroval přimo provider (alespoň tedy záložku Wireless), nemohu se připojit. Přikládám screene, kde je výpis signálu, ukázka nastavení se signalizací vyhledávání sítí a výpis logu o neúspěčném připojení. Musím ještě něco udělat či nastavit, ať se to připojuje k vypsané SSID? Jediná věc mě napadá, že mám šmejd anténu - ačkoliv objednávaná 5GHz, tak obalem byl transp. pytlík bez značení. Předem děkuji za radu. Už pár dní projíždím internet a jsem už bezdradný.
vypis_signal.png
vypis_signal.png (31.77 KiB) Zobrazeno 4619 x

vyhledava.png
vyhledava.png (57.19 KiB) Zobrazeno 4619 x

log-chyba.png
log-chyba.png (31.05 KiB) Zobrazeno 4619 x
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

blokace na MAC, spatny WEP key ?

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 14 years ago

spatny signal, -92 ?
0 x

Steny

Tak o nastavení zabezpečení a zanesení mojí MAC do jejich DB se postaral můj ISP. Ale pokud je signál -90 slabý, tak to potvrzuje moje domněnky - anténa je pouze 2,4GHz a tlumí signál. Signál by měl být dokonalý - jedná se zhruba o 70m přímé viditelnosti.
Už jsem pro jistotu objednal novou na pondělí, tak uvidím. Děkuji za vaše odpovědi!
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

hoď sem foto stávající antény a odkaz na tu objednanou, a ještě zkus přepnout na antena b, buď budeš bez signálu úplně, nebo bude o 20db lepší
0 x

Steny

Tak nevím, k čemu bude foto aktuální antény, ale přikládám - je to TP-LINK, ale jiné označení nemá. Přepnutí na B samozřejmě způsobilu ztrátu signálu úplně. Odkaz na objednanou anténu je tu:

Kód: Vybrat vše

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70918

Jde mi dost o vzhled - je umístěna v interiéru bytu, sektorová panelová anténa by byla až krajní možnost, nechci (ani nevím, zda mohu) zvenku vrtat do zdi.
22052011134.jpg
22052011134.jpg (187.06 KiB) Zobrazeno 4561 x
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

5Ghz na pendrek uvnitr bytu ? :lol: jaxi primarne u 5Ghz prima viditelnost je vecí č.1, ne přes okno, ne přes kousek zdi, přímo na APčko. Pendrekové spojení by mohlo být silně náladové a spolehlivost padá na úroveň bližící se nule :P

vrtat do zdi netreba, jsou sady s uchytem i na okno : http://www.wifihw.cz/p307-b-mikropoynt2-b-outdoor-klient-reseni-16dbi-pro-rb411-a-rb711/

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

Steny píše:Tak nevím, k čemu bude foto aktuální antény, ale přikládám - je to TP-LINK, ale jiné označení nemá.
no vidíš, k něčemu to bylo, pořeš nějakou kloudnou anténu ven. Navíc okna s vakuovýma sklama bývaj uvnitř pokovený a to nedělá dobrotu. Prostě zkus otevřít okno a mrsknout to ven, ale i tak to asi nebude ono.
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 14 years ago

Přesně tak jak je psano výše.
Steny píše:Tak nevím, k čemu bude foto aktuální antény, ale přikládám - je to TP-LINK, ale jiné označení nemá.

no vidíš, k něčemu to bylo, pořeš nějakou kloudnou anténu ven. Navíc okna s vakuovýma sklama bývaj uvnitř pokovený a to nedělá dobrotu. Prostě zkus otevřít okno a mrsknout to ven, ale i tak to asi nebude ono.

Také občas řešíme podobné věci se zájemci.Rozhodně s tímto signálem to nebude fungovat, a musím říct že to někdo i nechce pochopit a raději zvolí konkurenci třeba přes mobil.Máme usera co chyta signal přes okno také,ale má svoji Ubnt za oknem a vysílač má od něj 30 m . Ale kvalitní příjem se nedá vyřešit nějakou interni antenou.,
www.wiracom.cz
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 14 years ago

ot: mohu se zeptat z ceho je ten prvni uplne prvni screen (ten s tema grafickejma symbolama antenek atd.) v tomto vlakne? z jake aplikace?
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 14 years ago

V MK wireless/interfaces/snooper
0 x

michal.siman

Hallo píše:V MK wireless/interfaces/snooper

dik, to jsem nikdy nepouzil :-)
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 14 years ago

Vhodné v zarušeném prostředí a hledání nejčistšiho kanálu.
0 x

michal.siman

Hallo píše:Vhodné v zarušeném prostředí a hledání nejčistšiho kanálu.

jo, koukam na to, zajimave, doposud jsem to scanoval jinak ...
0 x

Steny

Díky za rady. Po vyndání před okno se signál zlepšil jen minimálně (tak na -86) a teď jsem koukal na jednom demo účtu, že u úspěšné connection je signál cca -60 až -50. Takže asi dám podmínku, že to tu provider bude muset proměřit, jestli tady vůbec nějaký signál lze chytat. Ale tvrdili, že v tomto domě nemají problém ani v nižších patrech, která už přímou viditelnost nemají (vysílání z protějšího domu - 30m). Takže uvidíme.
EDIT: Vybírám panelovou anténu - jaký zisk u antény doporučujete? Stačí 13dBi, nebo raději 19dBi? Samozřejmě pro můj konkr. případ. Díky předem za rady!
0 x