Zdravím! Jsem celkem začátečník s RB 411AR. Mám integr. WiFi pro rozvod internetu dál a 5GHz kartu pro připojení k providerovi. Ale ačkoliv mi zařízení konfiguroval přimo provider (alespoň tedy záložku Wireless), nemohu se připojit. Přikládám screene, kde je výpis signálu, ukázka nastavení se signalizací vyhledávání sítí a výpis logu o neúspěčném připojení. Musím ještě něco udělat či nastavit, ať se to připojuje k vypsané SSID? Jediná věc mě napadá, že mám šmejd anténu - ačkoliv objednávaná 5GHz, tak obalem byl transp. pytlík bez značení. Předem děkuji za radu. Už pár dní projíždím internet a jsem už bezdradný.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
prosím o pomoc s připojením k 5GHz WiFi-netu
blokace na MAC, spatny WEP key ?
PW
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Tak o nastavení zabezpečení a zanesení mojí MAC do jejich DB se postaral můj ISP. Ale pokud je signál -90 slabý, tak to potvrzuje moje domněnky - anténa je pouze 2,4GHz a tlumí signál. Signál by měl být dokonalý - jedná se zhruba o 70m přímé viditelnosti.
Už jsem pro jistotu objednal novou na pondělí, tak uvidím. Děkuji za vaše odpovědi!
Už jsem pro jistotu objednal novou na pondělí, tak uvidím. Děkuji za vaše odpovědi!
0 x
hoď sem foto stávající antény a odkaz na tu objednanou, a ještě zkus přepnout na antena b, buď budeš bez signálu úplně, nebo bude o 20db lepší
0 x
Tak nevím, k čemu bude foto aktuální antény, ale přikládám - je to TP-LINK, ale jiné označení nemá. Přepnutí na B samozřejmě způsobilu ztrátu signálu úplně. Odkaz na objednanou anténu je tu:
Jde mi dost o vzhled - je umístěna v interiéru bytu, sektorová panelová anténa by byla až krajní možnost, nechci (ani nevím, zda mohu) zvenku vrtat do zdi.
Kód: Vybrat vše
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70918
Jde mi dost o vzhled - je umístěna v interiéru bytu, sektorová panelová anténa by byla až krajní možnost, nechci (ani nevím, zda mohu) zvenku vrtat do zdi.
0 x
5Ghz na pendrek uvnitr bytu ?
jaxi primarne u 5Ghz prima viditelnost je vecí č.1, ne přes okno, ne přes kousek zdi, přímo na APčko. Pendrekové spojení by mohlo být silně náladové a spolehlivost padá na úroveň bližící se nule
vrtat do zdi netreba, jsou sady s uchytem i na okno : http://www.wifihw.cz/p307-b-mikropoynt2-b-outdoor-klient-reseni-16dbi-pro-rb411-a-rb711/
PW

vrtat do zdi netreba, jsou sady s uchytem i na okno : http://www.wifihw.cz/p307-b-mikropoynt2-b-outdoor-klient-reseni-16dbi-pro-rb411-a-rb711/
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
no vidíš, k něčemu to bylo, pořeš nějakou kloudnou anténu ven. Navíc okna s vakuovýma sklama bývaj uvnitř pokovený a to nedělá dobrotu. Prostě zkus otevřít okno a mrsknout to ven, ale i tak to asi nebude ono.Steny píše:Tak nevím, k čemu bude foto aktuální antény, ale přikládám - je to TP-LINK, ale jiné označení nemá.
0 x
Přesně tak jak je psano výše.
Steny píše:Tak nevím, k čemu bude foto aktuální antény, ale přikládám - je to TP-LINK, ale jiné označení nemá.
no vidíš, k něčemu to bylo, pořeš nějakou kloudnou anténu ven. Navíc okna s vakuovýma sklama bývaj uvnitř pokovený a to nedělá dobrotu. Prostě zkus otevřít okno a mrsknout to ven, ale i tak to asi nebude ono.
Také občas řešíme podobné věci se zájemci.Rozhodně s tímto signálem to nebude fungovat, a musím říct že to někdo i nechce pochopit a raději zvolí konkurenci třeba přes mobil.Máme usera co chyta signal přes okno také,ale má svoji Ubnt za oknem a vysílač má od něj 30 m . Ale kvalitní příjem se nedá vyřešit nějakou interni antenou.,
www.wiracom.cz
Steny píše:Tak nevím, k čemu bude foto aktuální antény, ale přikládám - je to TP-LINK, ale jiné označení nemá.
no vidíš, k něčemu to bylo, pořeš nějakou kloudnou anténu ven. Navíc okna s vakuovýma sklama bývaj uvnitř pokovený a to nedělá dobrotu. Prostě zkus otevřít okno a mrsknout to ven, ale i tak to asi nebude ono.
Také občas řešíme podobné věci se zájemci.Rozhodně s tímto signálem to nebude fungovat, a musím říct že to někdo i nechce pochopit a raději zvolí konkurenci třeba přes mobil.Máme usera co chyta signal přes okno také,ale má svoji Ubnt za oknem a vysílač má od něj 30 m . Ale kvalitní příjem se nedá vyřešit nějakou interni antenou.,
www.wiracom.cz
0 x
-
ot: mohu se zeptat z ceho je ten prvni uplne prvni screen (ten s tema grafickejma symbolama antenek atd.) v tomto vlakne? z jake aplikace?
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

-
Hallo píše:V MK wireless/interfaces/snooper
dik, to jsem nikdy nepouzil

0 x

Vhodné v zarušeném prostředí a hledání nejčistšiho kanálu.
0 x
-
Hallo píše:Vhodné v zarušeném prostředí a hledání nejčistšiho kanálu.
jo, koukam na to, zajimave, doposud jsem to scanoval jinak ...
0 x

Díky za rady. Po vyndání před okno se signál zlepšil jen minimálně (tak na -86) a teď jsem koukal na jednom demo účtu, že u úspěšné connection je signál cca -60 až -50. Takže asi dám podmínku, že to tu provider bude muset proměřit, jestli tady vůbec nějaký signál lze chytat. Ale tvrdili, že v tomto domě nemají problém ani v nižších patrech, která už přímou viditelnost nemají (vysílání z protějšího domu - 30m). Takže uvidíme.
EDIT: Vybírám panelovou anténu - jaký zisk u antény doporučujete? Stačí 13dBi, nebo raději 19dBi? Samozřejmě pro můj konkr. případ. Díky předem za rady!
EDIT: Vybírám panelovou anténu - jaký zisk u antény doporučujete? Stačí 13dBi, nebo raději 19dBi? Samozřejmě pro můj konkr. případ. Díky předem za rady!
0 x