Ahoj,
jak jste dopadli s nasazenim te 5405 či jste se rozhodli pro Supermicro ?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Podpora vícejádrových procesorů ~
Dosáhli ste se zapnutou podporou více jader vyššího zatížení jak 50 procent? Já ne, grafy se vždy zastaví na 50 procentech a podle navýšení latence mám podezření, že těch 50 procent je vytížení na 100 procent jednoho jádra a to samé i druhého, ale nezobrazuje se to nikde.
0 x
hafieror píše:Dosáhli ste se zapnutou podporou více jader vyššího zatížení jak 50 procent? Já ne, grafy se vždy zastaví na 50 procentech a podle navýšení latence mám podezření, že těch 50 procent je vytížení na 100 procent jednoho jádra a to samé i druhého, ale nezobrazuje se to nikde.
s jakou verzi RoS? v4, v5 by meli umet pouzivat vice jader
0 x
Jan Ptáček
jakou máš verzi MKčka? jestli ti to ukazuje 50% tak na beton ti to používá jenom jedno jádro na plno a druhý se fláká. Pak by mě zajímalo co máš za procesor. V mikrotiku v5 se dá podívat na vytížení jader v resources a cpu případně tools a profiles.
Řekněme si to na rovinu, MKv3 by se chovala tak jak píšeš. MKv4 spíš náhodně zapínala druhý jádro ale bez efektu na rychlosti. MKv5 plně použije a rozloží zátěž na víc jader ale jestli to nějak přispěje to fakt nevim.
Řekněme si to na rovinu, MKv3 by se chovala tak jak píšeš. MKv4 spíš náhodně zapínala druhý jádro ale bez efektu na rychlosti. MKv5 plně použije a rozloží zátěž na víc jader ale jestli to nějak přispěje to fakt nevim.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Díky moc za tipy. Na hlavním je 4.17 procesor intel p4 3GHz. Rozhodně teorie, která se tu objevila, že v 3.x vůbec a 4.x náhodně vypadá věrohodně, protože když je vytíženej naplno a přihlásím se na něj winboxem a něco tam dělám, tak občas to vílítně na hodnoty nad 50. Rozhodně volba tool - profi mě dostala, po tom jsem toužil tak jako kdysi po arpingu. Asi bych se měl začít pídit co je vždycky v novinkách.
0 x