❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Podpora vícejádrových procesorů ~

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
David2006

Re: Podpora vícejádrových procesorů ~

Příspěvekod David2006 » 16 years ago

Ahoj,
jak jste dopadli s nasazenim te 5405 či jste se rozhodli pro Supermicro ?
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 14 years ago

Dosáhli ste se zapnutou podporou více jader vyššího zatížení jak 50 procent? Já ne, grafy se vždy zastaví na 50 procentech a podle navýšení latence mám podezření, že těch 50 procent je vytížení na 100 procent jednoho jádra a to samé i druhého, ale nezobrazuje se to nikde.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 14 years ago

hafieror píše:Dosáhli ste se zapnutou podporou více jader vyššího zatížení jak 50 procent? Já ne, grafy se vždy zastaví na 50 procentech a podle navýšení latence mám podezření, že těch 50 procent je vytížení na 100 procent jednoho jádra a to samé i druhého, ale nezobrazuje se to nikde.

s jakou verzi RoS? v4, v5 by meli umet pouzivat vice jader
0 x
Jan Ptáček

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

jakou máš verzi MKčka? jestli ti to ukazuje 50% tak na beton ti to používá jenom jedno jádro na plno a druhý se fláká. Pak by mě zajímalo co máš za procesor. V mikrotiku v5 se dá podívat na vytížení jader v resources a cpu případně tools a profiles.

Řekněme si to na rovinu, MKv3 by se chovala tak jak píšeš. MKv4 spíš náhodně zapínala druhý jádro ale bez efektu na rychlosti. MKv5 plně použije a rozloží zátěž na víc jader ale jestli to nějak přispěje to fakt nevim.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

hafieror

Příspěvekod hafieror » 14 years ago

Díky moc za tipy. Na hlavním je 4.17 procesor intel p4 3GHz. Rozhodně teorie, která se tu objevila, že v 3.x vůbec a 4.x náhodně vypadá věrohodně, protože když je vytíženej naplno a přihlásím se na něj winboxem a něco tam dělám, tak občas to vílítně na hodnoty nad 50. Rozhodně volba tool - profi mě dostala, po tom jsem toužil tak jako kdysi po arpingu. Asi bych se měl začít pídit co je vždycky v novinkách.
0 x