Příspěvekod lyra » 14 years ago
Zdravím..Nevím jestli je to nesmysl nebo ne,ale na trhu jsou firmy ktere nabizeni provozování páteřní sítě dle požadavků z bodu do bodu B za poměrně menší měsíční pronájmy než bylo dříve ( obvykle pronajem 10 ghz spoje/100 Mbit byl od 5000Kc vyse) Tam bych věřil že třeba už něco podobne můžou požívat protože, nikdo neví co maji uvnitř antén a beden. Na webové rozraní nikoho nepustí.
Ohledně ČTU si nedělám iluze ,že by pomáhalo někomu z ISP s udržitelností spoje v 10 Ghz . Na to jsou určené placené pásma a placené služby, pokud někoho by jsi v licencovaném pásmu zarušil tak se budeš divit co stoji hodina práce ČTU.
Co si budem říkat 11 Ghz bude zaplněné, do dalších pásem se nikomu moct chtít nebude,protože pokud mám platit dost
peněz za pásmo at je to 3,5,18 nebo 26 Ghz tak musím mít dost lidi v te lokalitě kam to míří aby mi to zaplatilo aspon cenu spoju a poplatky .Tím pádem zase na vesnicich bude mít vic šance 02 s kabelem na optice do ustředny ,protože dnes lidi slyší na 6,10 i více MBit rychlost za cenu max 600 Kč.( Pravda po casove akci jim to zvednou,ale lidi bud zustanou nebo
si to domluví na menší ceně.)Líbí se mi když mi řekne klient ..mam 10 MBit za 400 Kč za kolik mi to dáte Vy..
Pokud tam mam optiku tak řeknu No já... tak 30 Mbit, ale pokud tam mam wifi nebo 10 Ghz nemohu moc nabízet abych měl i pro ostatní. Ale to už jsme zase jinde.
Závěr myslím že ČTU nebude řešit pokud někomu nepůjde 10 Ghz s tím že volné pásmo oni neřeší.
0 x