❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

VDSL a jak se naj tesite

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
pcwifi
antispam: Ano

Re: VDSL a jak se naj tesite

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

z lehka mne to desi...ale na 2 stranu v lokalitach,kde pusobime a kde je moznost adsl 8-16Mbit v podstate po cele obci nepozoruji ubytek lidi...ale ani ne extra priliv :roll: ba naopak,stale mne udivuje, ze nekdo dava prednost vic sdilenemu pripojeni od konkurence za 2x drazsi zrizovak...takovym bych ADSL pral aby vedeli co asi v otupeni smyslu podepsali a zaplatili.

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

pcwifi píše:z lehka mne to desi...ale na 2 stranu v lokalitach,kde pusobime a kde je moznost adsl 8-16Mbit v podstate po cele obci nepozoruji ubytek lidi...ale ani ne extra priliv :roll: ba naopak,stale mne udivuje, ze nekdo dava prednost vic sdilenemu pripojeni od konkurence za 2x drazsi zrizovak...takovym bych ADSL pral aby vedeli co asi v otupeni smyslu podepsali a zaplatili.

PW

Tak zalezi co za ten 2x drazsi zrizovak vsecko dostanou ... ja ve sve lokalite mam taky nejdrazsi zrizovaky a presto lidi prichazej ..ale to je tim ze jsem daval schiboxy ktery byly drazsi ...ale zas o tech antenach nevim ... udiveje me i to ze maj lidi moznost optiky od kunkurence nebo upc nebo dsl a presto si poridij wifinu .... vdslko pockam co ukazou ... zas to bude jak 3g zezacatku kdyz tam nikdo nebyl to kazdymu letelo a ted uz to zas takova slava nejni ....
0 x

pcwifi

no asi takhle,co vim,tak stale osazuji v totalne zarusenych oblastech na 2G4,kdy v cene je nejaky obyc WA2204+sektor 14db / síto 18-24db. Na 5G je to RB411-711 v BOX19-MMCX. Zadny Alubox,Schibox apod se nekona,HW je proste obyc za neobycejny chechtaky. Ovce jim jdou na ruku i na sidlistich, kde je kabelovka i ADSL.Nechapu to...Ja cpu jen 5G,v podstate podobny nebo stejny HW.

Jsem prejici clovek,snad jim hodne lidi utece s VDSL :lol: jinak mozna u 3G to bylo na zacatku fajn a ted to dre,je na tom naskladana kopa lidi, ale s ADSL problemy nejak nepozoruji, rychl.nijak extra nepada, vesmes ok a nabiraj zvesela dal...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 14 years ago

ppp76 píše:
pcwifi píše:z lehka mne to desi...ale na 2 stranu v lokalitach,kde pusobime a kde je moznost adsl 8-16Mbit v podstate po cele obci nepozoruji ubytek lidi...ale ani ne extra priliv :roll: ba naopak,stale mne udivuje, ze nekdo dava prednost vic sdilenemu pripojeni od konkurence za 2x drazsi zrizovak...takovym bych ADSL pral aby vedeli co asi v otupeni smyslu podepsali a zaplatili.

PW

Tak zalezi co za ten 2x drazsi zrizovak vsecko dostanou ... ja ve sve lokalite mam taky nejdrazsi zrizovaky a presto lidi prichazej ..ale to je tim ze jsem daval schiboxy ktery byly drazsi ...ale zas o tech antenach nevim ... udiveje me i to ze maj lidi moznost optiky od kunkurence nebo upc nebo dsl a presto si poridij wifinu .... vdslko pockam co ukazou ... zas to bude jak 3g zezacatku kdyz tam nikdo nebyl to kazdymu letelo a ted uz to zas takova slava nejni ....

Hodne lidi nechci mit O2 nebo UPC z principu, radeji si poridi sluzbu od mensiho lokalniho providera, nez aby podoporovali nadnarodni monopoly. toho jsem si tak nejak vsimnul.
0 x

pcwifi

uznavam, ze gigant yako UPC je nekdy u lidi v nelibosti, mistni kabelovy ISP (neni to upc) je vsemi chvalen a opevovan...ale lidi jsou (h)ruzni...

Nez nepodporovani ruznych monopolu se spise co tak si vsimam nese lidmi zastarale info, ze k ADSL se musi platit tel.linka 3kila, net 6 kil apod. a wifi maj za treba 350penez a vic nic neplati a jsou happy. Taky se ruzni nazory, ze u WiFi zavolam "tomu hodnemu panovi co nam to tu montoval", kdyz to nejede a on jeste ten den dojde a spravi. U O2/UPC apod. den dva zadna cekani veda...

PW
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

pcwifi píše:uznavam, ze gigant yako UPC je nekdy u lidi v nelibosti, mistni kabelovy ISP (neni to upc) je vsemi chvalen a opevovan...ale lidi jsou (h)ruzni...

Nez nepodporovani ruznych monopolu se spise co tak si vsimam nese lidmi zastarale info, ze k ADSL se musi platit tel.linka 3kila, net 6 kil apod. a wifi maj za treba 350penez a vic nic neplati a jsou happy. Taky se ruzni nazory, ze u WiFi zavolam "tomu hodnemu panovi co nam to tu montoval", kdyz to nejede a on jeste ten den dojde a spravi. U O2/UPC apod. den dva zadna cekani veda...

PW

Pro na sjen dobre ze tyhle famy porad jdou ... i kdyztrebas u upc den dva cekani zadnej problem ....
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

UPC je v nelibosti uz jen komunikaci..to je desivy neco dohodnout, onehda jsem splet VS u sat.TV a snad 10x volal infolinku a pak chteli poslat z vypisu tu platbu, ok mailem ? Ne oni to chteli faxem nojo ale v dnesni dobe shanet fax no to me nasrali :)
0 x

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

a co je to ten fax? :shock:
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

pcwifi

Obrázek

Faks :lol:

PW
0 x

reset

0 x

reset

A vůbec, dnes jsem se bavil s brácou, který dělá u O2 na HelpDesku. Včera jim tam zavedli právě VDSL a rychlost se oproti ADSL zvedla o 2Mb/s z 10Mb/s na 12Mb/s. Přislíbená rychlost byla až 25Mb/s. Jen ještě dodám, že jsou 82 metrů od přípojky, což by VDSL mělo udržet plnou rychlost (podle wiki to drží do 300m). Nu což, O2 bych prostě nechtěl :D

http://www.mobilmania.cz/clanky/o2-spusti-vdsl-rychlejsi-internet-za-stejnou-cenu/sc-3-a-1316144/default.aspx?showforum=1
0 x

pcwifi

takze jsem zkusebne otestoval dostupnost na znameho adrese, kde je nyni ADSL max 9Mbit v praxi frci 7,5 a dle teoretickeho overeni muze jit az na 16Mbit zrejme jiz diky VDSL,v praxi bych odhadnul tak 13 ? Mbit realna speed... jak se to ma vubec s upgradem ustreden, jen SW ci se musi i neco jineho vychangovat ? Slysel jsem ze je to i otazka HW a vlece se to pomalu hur nez 3G pokryvani...coz by bylo super navnadit lidi a pak je vyfakovat, ze u nich to pujde az za XX mesicu :lol:

PW
0 x

reset

na praxi jsem zvedavej,
co jsem ale cekal nejdrive je reklama od vodoprdu, neco ve smyslu, jsme nejlepsi, myslime na vas, prejdete k nam a dame vam bomba rychlost.
Zatim jsem nezaznamenal ani tuk.
0 x

pcwifi

zajimave je, ze prozenu li nekterou adresu dostupností na dsl.cz a pak na zrychlujeme.cz, vybleje to jiny hodnoty, dsl rekne vic (12Mbit vs.8Mbit). Dobrá haluz :lol: a nebo je O2 uz vice soudny a rika spise realna cisla, kdo vi no...

PW
0 x

goblajz

Příspěvekod goblajz » 14 years ago

Tento týden by to měla mít v nabídce prý i WIA tak budem upgradovat z ADSL který tu chodí stabilně 13Mb (z tarifu 16Mb) jsme asi 50metrů od ústředny tak 25Mb tarif prý půjde. Jsem na to zvědavej hlavně že se zlepší upload!
0 x