PW
❗️Toto je původní ISPforum.cz ve stavu k únoru 2020 běžící v omezeném režimu pro archivační účely. Aktivní verzi naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
VDSL a jak se naj tesite
- pcwifi
- antispam: Ano
Re: VDSL a jak se naj tesite
z lehka mne to desi...ale na 2 stranu v lokalitach,kde pusobime a kde je moznost adsl 8-16Mbit v podstate po cele obci nepozoruji ubytek lidi...ale ani ne extra priliv
ba naopak,stale mne udivuje, ze nekdo dava prednost vic sdilenemu pripojeni od konkurence za 2x drazsi zrizovak...takovym bych ADSL pral aby vedeli co asi v otupeni smyslu podepsali a zaplatili.
PW
PW
0 x
-
ppp76
- Kontaktovat uživatele:
pcwifi píše:z lehka mne to desi...ale na 2 stranu v lokalitach,kde pusobime a kde je moznost adsl 8-16Mbit v podstate po cele obci nepozoruji ubytek lidi...ale ani ne extra prilivba naopak,stale mne udivuje, ze nekdo dava prednost vic sdilenemu pripojeni od konkurence za 2x drazsi zrizovak...takovym bych ADSL pral aby vedeli co asi v otupeni smyslu podepsali a zaplatili.
PW
Tak zalezi co za ten 2x drazsi zrizovak vsecko dostanou ... ja ve sve lokalite mam taky nejdrazsi zrizovaky a presto lidi prichazej ..ale to je tim ze jsem daval schiboxy ktery byly drazsi ...ale zas o tech antenach nevim ... udiveje me i to ze maj lidi moznost optiky od kunkurence nebo upc nebo dsl a presto si poridij wifinu .... vdslko pockam co ukazou ... zas to bude jak 3g zezacatku kdyz tam nikdo nebyl to kazdymu letelo a ted uz to zas takova slava nejni ....
0 x
- pcwifi
no asi takhle,co vim,tak stale osazuji v totalne zarusenych oblastech na 2G4,kdy v cene je nejaky obyc WA2204+sektor 14db / síto 18-24db. Na 5G je to RB411-711 v BOX19-MMCX. Zadny Alubox,Schibox apod se nekona,HW je proste obyc za neobycejny chechtaky. Ovce jim jdou na ruku i na sidlistich, kde je kabelovka i ADSL.Nechapu to...Ja cpu jen 5G,v podstate podobny nebo stejny HW.
Jsem prejici clovek,snad jim hodne lidi utece s VDSL
jinak mozna u 3G to bylo na zacatku fajn a ted to dre,je na tom naskladana kopa lidi, ale s ADSL problemy nejak nepozoruji, rychl.nijak extra nepada, vesmes ok a nabiraj zvesela dal...
PW
Jsem prejici clovek,snad jim hodne lidi utece s VDSL
PW
0 x
-
Walkeer
ppp76 píše:pcwifi píše:z lehka mne to desi...ale na 2 stranu v lokalitach,kde pusobime a kde je moznost adsl 8-16Mbit v podstate po cele obci nepozoruji ubytek lidi...ale ani ne extra prilivba naopak,stale mne udivuje, ze nekdo dava prednost vic sdilenemu pripojeni od konkurence za 2x drazsi zrizovak...takovym bych ADSL pral aby vedeli co asi v otupeni smyslu podepsali a zaplatili.
PW
Tak zalezi co za ten 2x drazsi zrizovak vsecko dostanou ... ja ve sve lokalite mam taky nejdrazsi zrizovaky a presto lidi prichazej ..ale to je tim ze jsem daval schiboxy ktery byly drazsi ...ale zas o tech antenach nevim ... udiveje me i to ze maj lidi moznost optiky od kunkurence nebo upc nebo dsl a presto si poridij wifinu .... vdslko pockam co ukazou ... zas to bude jak 3g zezacatku kdyz tam nikdo nebyl to kazdymu letelo a ted uz to zas takova slava nejni ....
Hodne lidi nechci mit O2 nebo UPC z principu, radeji si poridi sluzbu od mensiho lokalniho providera, nez aby podoporovali nadnarodni monopoly. toho jsem si tak nejak vsimnul.
0 x
- pcwifi
uznavam, ze gigant yako UPC je nekdy u lidi v nelibosti, mistni kabelovy ISP (neni to upc) je vsemi chvalen a opevovan...ale lidi jsou (h)ruzni...
Nez nepodporovani ruznych monopolu se spise co tak si vsimam nese lidmi zastarale info, ze k ADSL se musi platit tel.linka 3kila, net 6 kil apod. a wifi maj za treba 350penez a vic nic neplati a jsou happy. Taky se ruzni nazory, ze u WiFi zavolam "tomu hodnemu panovi co nam to tu montoval", kdyz to nejede a on jeste ten den dojde a spravi. U O2/UPC apod. den dva zadna cekani veda...
PW
Nez nepodporovani ruznych monopolu se spise co tak si vsimam nese lidmi zastarale info, ze k ADSL se musi platit tel.linka 3kila, net 6 kil apod. a wifi maj za treba 350penez a vic nic neplati a jsou happy. Taky se ruzni nazory, ze u WiFi zavolam "tomu hodnemu panovi co nam to tu montoval", kdyz to nejede a on jeste ten den dojde a spravi. U O2/UPC apod. den dva zadna cekani veda...
PW
0 x
-
ppp76
- Kontaktovat uživatele:
pcwifi píše:uznavam, ze gigant yako UPC je nekdy u lidi v nelibosti, mistni kabelovy ISP (neni to upc) je vsemi chvalen a opevovan...ale lidi jsou (h)ruzni...
PW
Pro na sjen dobre ze tyhle famy porad jdou ... i kdyztrebas u upc den dva cekani zadnej problem ....
0 x
-
Maxik
- Kontaktovat uživatele:
UPC je v nelibosti uz jen komunikaci..to je desivy neco dohodnout, onehda jsem splet VS u sat.TV a snad 10x volal infolinku a pak chteli poslat z vypisu tu platbu, ok mailem ? Ne oni to chteli faxem nojo ale v dnesni dobe shanet fax no to me nasrali 
0 x
- reset
- pcwifi
- reset
0 x
- reset
A vůbec, dnes jsem se bavil s brácou, který dělá u O2 na HelpDesku. Včera jim tam zavedli právě VDSL a rychlost se oproti ADSL zvedla o 2Mb/s z 10Mb/s na 12Mb/s. Přislíbená rychlost byla až 25Mb/s. Jen ještě dodám, že jsou 82 metrů od přípojky, což by VDSL mělo udržet plnou rychlost (podle wiki to drží do 300m). Nu což, O2 bych prostě nechtěl
http://www.mobilmania.cz/clanky/o2-spusti-vdsl-rychlejsi-internet-za-stejnou-cenu/sc-3-a-1316144/default.aspx?showforum=1
0 x
- pcwifi
takze jsem zkusebne otestoval dostupnost na znameho adrese, kde je nyni ADSL max 9Mbit v praxi frci 7,5 a dle teoretickeho overeni muze jit az na 16Mbit zrejme jiz diky VDSL,v praxi bych odhadnul tak 13 ? Mbit realna speed... jak se to ma vubec s upgradem ustreden, jen SW ci se musi i neco jineho vychangovat ? Slysel jsem ze je to i otazka HW a vlece se to pomalu hur nez 3G pokryvani...coz by bylo super navnadit lidi a pak je vyfakovat, ze u nich to pujde az za XX mesicu
PW
PW
0 x
- reset
na praxi jsem zvedavej,
co jsem ale cekal nejdrive je reklama od vodoprdu, neco ve smyslu, jsme nejlepsi, myslime na vas, prejdete k nam a dame vam bomba rychlost.
Zatim jsem nezaznamenal ani tuk.
co jsem ale cekal nejdrive je reklama od vodoprdu, neco ve smyslu, jsme nejlepsi, myslime na vas, prejdete k nam a dame vam bomba rychlost.
Zatim jsem nezaznamenal ani tuk.
0 x
- pcwifi
zajimave je, ze prozenu li nekterou adresu dostupností na dsl.cz a pak na zrychlujeme.cz, vybleje to jiny hodnoty, dsl rekne vic (12Mbit vs.8Mbit). Dobrá haluz
a nebo je O2 uz vice soudny a rika spise realna cisla, kdo vi no...
PW
PW
0 x
- goblajz
Tento týden by to měla mít v nabídce prý i WIA tak budem upgradovat z ADSL který tu chodí stabilně 13Mb (z tarifu 16Mb) jsme asi 50metrů od ústředny tak 25Mb tarif prý půjde. Jsem na to zvědavej hlavně že se zlepší upload!
0 x