❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RouterBOARD SXT
Re: RouterBOARD SXT
Hoši, zregulovat to ještě víc jsem zkoušel taky, a věřte, že to s tím nehnulo. Dám to někam na sektor s mikrotikama do vesnice, a uvidíme. Tady to fakt lítá nehorázně, nicméně na všesměru problém vyloučen, ostatním to jede, a na sxt taky moc věcí, co by mohlo uhnít, není, ještě zkusím tam hodit 5ku ROS, co to udělá.
0 x
Prni vec je ze natena na sxt neni zadnej zazrak o tom ani potom , jen mam taky zkusenost ze kolikrat mi to lita daleko lip kdyz mam signal -80 nez kdyz dam vysilac na max povolej a u klienta je -60
0 x
Potřebuju s něčím poradit. to co jsem tady četl o SXT mi moc nepovědělo. Možná jsem něco přehlédl ale podle toho, co se tu píše, tak je výchozí polarizace horizontální. Jak jí změním na vertikální v 802.11a, abych nemusel otáčet SXTčko na bok? 

0 x
Přece to musí nějak jít jinak než otáčet na bok, ne? Jestli ne, tak to se pánové opravdu vytáhli.
0 x
musite nastavit spravne chainy... v nastaveni wirelesu Tx/Rx chains....
0 x
Jan Ptáček
V horizontalni polarizaci je mensi ruseni. 
Jen sehnat kvalitni sektor pro ni je problem, dobre chodici jsou skalarni sektory.

Jen sehnat kvalitni sektor pro ni je problem, dobre chodici jsou skalarni sektory.
0 x
net.work píše:musite nastavit spravne chainy... v nastaveni wirelesu Tx/Rx chains....
To je jak? nedaří se mi najít.
Edit: Už sem našel a jede to teď přez chain 1, to by měla být vertikální polarizace, že?
0 x
net.work píše:musite nastavit spravne chainy... v nastaveni wirelesu Tx/Rx chains....
to tu někdo psal že to nejde, funguje pouze první a nebo oba, ne pouze druhej. Mlivim o výstupech a následně i o polarizaci. první výstup je horizontální polarizace.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
ano, vertikalu jde dosahnout pouze tak, ze zatrhnu oba Rx chainy... Tx staci pouze jeden, takze to alespon nevysila do opacne polarizace jako je AP...
0 x
Jan Ptáček
Podle manualu a co jsem zkousel pokud chces jet poue vertikal musis otocit celou jednotku , proto je tam i ten druhej zaslepenej vystup, nejde to jak u ubnt pouze prepnout softwarove , tohle se jim kurevsky nepovedlo
Pokud nekdo prisel na tp jak to udelat tak sem s tim

Pokud nekdo prisel na tp jak to udelat tak sem s tim

0 x
a proc by to neslo? dyt mi to 4 dny jede docela noprob. proti vertikalnimu sektoru.... a namontovane to mam tak, jak k tomu dodavaji ten drzak... a v Acku...
0 x
Jan Ptáček
- maacher222
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
net.work píše:a proc by to neslo? dyt mi to 4 dny jede docela noprob. proti vertikalnimu sektoru.... a namontovane to mam tak, jak k tomu dodavaji ten drzak... a v Acku...
A ako AP mas aky routerboard?
0 x
maacher222 píše:net.work píše:a proc by to neslo? dyt mi to 4 dny jede docela noprob. proti vertikalnimu sektoru.... a namontovane to mam tak, jak k tomu dodavaji ten drzak... a v Acku...
A ako AP mas aky routerboard?
zadny

PCcko s R52kou tusim...
0 x
Jan Ptáček
net.work píše:a proc by to neslo? dyt mi to 4 dny jede docela noprob. proti vertikalnimu sektoru.... a namontovane to mam tak, jak k tomu dodavaji ten drzak... a v Acku...
Tak to je nejaky hodne divny kdyz v manualu se pise ze vertikalni polarizace je otocena proti drzaku o 90 stupnu. Zkousel si btest kolik ti to protahne ? a na jakou vzdalenost to mas? Tayk sem to puvodne dal tak jak je drzak na rouru a spojeni jelo ale pro btestu to nejak nedosahovalo moc velkyho prutoku , v nku tak max 30Mb po otoceni v pohode skoro 90, dvoukanalovy nko s jednou polarizaci
0 x