❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RouterBOARD SXT

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
pfadmin
antispam: Ano

Re: RouterBOARD SXT

Příspěvekod pfadmin » 14 years ago

Hoši, zregulovat to ještě víc jsem zkoušel taky, a věřte, že to s tím nehnulo. Dám to někam na sektor s mikrotikama do vesnice, a uvidíme. Tady to fakt lítá nehorázně, nicméně na všesměru problém vyloučen, ostatním to jede, a na sxt taky moc věcí, co by mohlo uhnít, není, ještě zkusím tam hodit 5ku ROS, co to udělá.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

Prni vec je ze natena na sxt neni zadnej zazrak o tom ani potom , jen mam taky zkusenost ze kolikrat mi to lita daleko lip kdyz mam signal -80 nez kdyz dam vysilac na max povolej a u klienta je -60
0 x

Star_Gate

Příspěvekod Star_Gate » 14 years ago

Potřebuju s něčím poradit. to co jsem tady četl o SXT mi moc nepovědělo. Možná jsem něco přehlédl ale podle toho, co se tu píše, tak je výchozí polarizace horizontální. Jak jí změním na vertikální v 802.11a, abych nemusel otáčet SXTčko na bok? :D
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Tim ze ho otocis na bok :mrgreen: o jiny variante nevim :cry:
0 x

Star_Gate

Přece to musí nějak jít jinak než otáčet na bok, ne? Jestli ne, tak to se pánové opravdu vytáhli.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 14 years ago

musite nastavit spravne chainy... v nastaveni wirelesu Tx/Rx chains....
0 x
Jan Ptáček

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

V horizontalni polarizaci je mensi ruseni. :)
Jen sehnat kvalitni sektor pro ni je problem, dobre chodici jsou skalarni sektory.
0 x

Star_Gate

net.work píše:musite nastavit spravne chainy... v nastaveni wirelesu Tx/Rx chains....

To je jak? nedaří se mi najít.

Edit: Už sem našel a jede to teď přez chain 1, to by měla být vertikální polarizace, že?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

net.work píše:musite nastavit spravne chainy... v nastaveni wirelesu Tx/Rx chains....

to tu někdo psal že to nejde, funguje pouze první a nebo oba, ne pouze druhej. Mlivim o výstupech a následně i o polarizaci. první výstup je horizontální polarizace.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

net.work
Kontaktovat uživatele:

ano, vertikalu jde dosahnout pouze tak, ze zatrhnu oba Rx chainy... Tx staci pouze jeden, takze to alespon nevysila do opacne polarizace jako je AP...
0 x
Jan Ptáček

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Podle manualu a co jsem zkousel pokud chces jet poue vertikal musis otocit celou jednotku , proto je tam i ten druhej zaslepenej vystup, nejde to jak u ubnt pouze prepnout softwarove , tohle se jim kurevsky nepovedlo :evil:
Pokud nekdo prisel na tp jak to udelat tak sem s tim :twisted:
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

a proc by to neslo? dyt mi to 4 dny jede docela noprob. proti vertikalnimu sektoru.... a namontovane to mam tak, jak k tomu dodavaji ten drzak... a v Acku...
0 x
Jan Ptáček

maacher222
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maacher222 » 14 years ago

net.work píše:a proc by to neslo? dyt mi to 4 dny jede docela noprob. proti vertikalnimu sektoru.... a namontovane to mam tak, jak k tomu dodavaji ten drzak... a v Acku...

A ako AP mas aky routerboard?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

maacher222 píše:
net.work píše:a proc by to neslo? dyt mi to 4 dny jede docela noprob. proti vertikalnimu sektoru.... a namontovane to mam tak, jak k tomu dodavaji ten drzak... a v Acku...

A ako AP mas aky routerboard?

zadny :-D

PCcko s R52kou tusim...
0 x
Jan Ptáček

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Tak to je nejaky hodne divny kdyz v manualu se pise ze vertikalni polarizace je otocena proti drzaku o 90 stupnu. Zkousel si btest kolik ti to protahne ? a na jakou vzdalenost to mas? Tayk sem to puvodne dal tak jak je drzak na rouru a spojeni jelo ale pro btestu to nejak nedosahovalo moc velkyho prutoku , v nku tak max 30Mb po otoceni v pohode skoro 90, dvoukanalovy nko s jednou polarizaci
0 x