Thomeless píše:... kazdopadne jeste pristi tyden jedu na skoleni od i4 tak doufam ze pak budu moudrejsi...
tak na konci skoleni budu ja osobne mit prednasku o vyuziti admina v praxi, takze se uvidime

Thomeless píše:... kazdopadne jeste pristi tyden jedu na skoleni od i4 tak doufam ze pak budu moudrejsi...
Repkins píše:Takže ten, kdo je nenáročný, nevadí mu, že aplikace občas neplní základní funkce a má dost času u toho sedět a zjišťovat čím to asi může být, nechť si ISPAdmina koupí. Těm, kdo si potrpí na funkčnost, potřebují něco, co jim ušetří čas, těm ho nedoporučuju. Nekritizuju tady tu skutečnost, že ISPAdmin nemá ty funkce, které bych využil a má ty, které nevyužívám. O tom jsem tu nikdy nepsal. Kritizuji vždy jen nefunkčnost a přístup technické podpory. Když například srovnám ISPAdmina s námi používaným ekonomickým systémem, tak je to nebe a dudy. Oba systémy stály stejně, oba jsou složité, ceny update jsou také přibližně stejné. Ovšem ekonomický systém jede naprosto bezporuchově, je k němu podrobný manuál, takže se nemůže stát to, že špatně pochopím některé funkce a když náhodou za těch 9 let používání byl nějaký problém, stačilo napsat mail nebo zavolat a technik se mě věnoval a vždy jsme dali během chvíle vše dopořádku. ISPAdmin je přesný opak. Šumperk pouští do světa nové verze s novými funkcemi skoro každých 14 dní, místo aby vše důkladně otestoval. Pak se samozřejmě stává, že se zde objevují příspěvky typu "nevystavuje to faktury, nezálohuje to konfiguraci, nedělá to nic". Uvítal bych větší spolehlivost a důkladné testování, protože kdejaký opensource e-shop nebo redakční systém funguje spolehlivěji.
michal.siman píše:Thomeless píše:Zvazuju nakup ISPadmina, moje pozadavky od toho jsou:
- prehledna databaze klientu s fakturaci a jednoduchym zauctovanim v podobe importu z banky
- klientske rozhrani s prehledem plateb a moznosti zmeny tarifu
- shaping klientu
- vyjimecne hromadny emailing
- dohled nad vysilacema - poslani sms pri nefunkcnosti
Po posledni prispevcich co tu ctu mam obavy zda moje naroky nejsou prehnane
Muze mi nekdo se zkusenostma s ISPadmine tento soft doporucit? nebo se mu radsi vyhnout a hledat neco jineho?
Lidi ktery to maj a funguje jim to, jsou zticha, namaji potrebu to tady cist protoze nemaji zadny problem. Lidi co jim to nefunguje rvou do sveta jaky je to hnus, bohuzel v pripade ispadmina jsou to lidi co ho ani nikdy nekoupili, jen si ho vyzkouseli, a nebo si neplati aktualizace ani technickou podporu atd. Ja se budu zase opakovat, ISPADMIN je dokonaly system bez ktereho si nedokazu predstavit zivota myslim to smrtelne vazne. Bohuzel, stejne jako kazdy univerzalni system neni dokonaly a nezavdeci se kazdemu. Bez pochopeni tohoto si ho nekupuj. Stejne tak reknu k vyvojarum ze jsou to ochotny lidi na svych mistech, nicmene nejsou to bozi a nejsou to ani supermani a jako kazdy z nas se taky obcas spletou a take se neustale uci - popravde kolik vyvojaru muze mit v ceske republice zkusenosti s podobnym systeme jako ispadmin? A pokud to chces videt, v realu, sedni a prijed k nam kousek od Plzne a ja ti to rad predvedu. Tecka
michal.siman píše:Lidi ktery to maj a funguje jim to, jsou zticha, namaji potrebu to tady cist protoze nemaji zadny problem.
keksik píše:Zrovna v tomto duchu som chcel aj ja podotknut, ze sa to ozyvaju sami odbornici, ktori videli ISPA iba na obrazku, ci maximalne ho pouzivaju par mesiacov a este neprenikli do vsetkych jeho funkcii,......
mato1 píše:a uz vobec nechapem ten ich support. preco je to odstupnovane formou L1, L2, L3... je to cisto financny tah, kde sa snazia dostat od zakaznika prachy. takto sa support nerobi. takto si len plasia potencionalnych zakaznikov. maju tam niekolkych technikov/obchodnikov a to nech mi nepovedia, ze sa nevedia najst niekoho na telefon. vsak nemaju tisice klientov, ktory im neustale vyvolavaju. ja som mal nutnost im napriklad za dva roky volat asi 3 krat. mam styroch znamych, ktory ten system maju tiez a dokopy tam volali priblizne rovnako. a ich celkovy pocet instalacii je 326 (vid ich stranka). proste je to len a len o tom, ako z cloveka vyzmykat prachy.
ef píše:Zdravím. Taky se peru trošku se syslogem. Zprávy do admina přicházejí, ale zobrazí se pouze pod "všechny routery". Pokud nastavím filtr na router od kterého zprávy pocházejí, tak tam nic není. Pravidla se vytvořila adminem sama v mikrotiku.
Repkins píše:ef píše:Zdravím. Taky se peru trošku se syslogem. Zprávy do admina přicházejí, ale zobrazí se pouze pod "všechny routery". Pokud nastavím filtr na router od kterého zprávy pocházejí, tak tam nic není. Pravidla se vytvořila adminem sama v mikrotiku.
Pokud máš v názvu routeru (router identity) mezeru, tak se s tím SYSLOG v ISPAdminu nepopasuje, bere jen první slovo jako identifikaci. Například já měl název Home router a ISPAdmin sice ten název akceptuje ale Syslog už ne. Když jsem to přejmenoval na Home-router tak už to třídí záznamy správně. U routerů se správným názvem mě to jede normálně.