❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

uříznutí špičky stromu

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Ajfel

Re: uříznutí špičky stromu

Příspěvekod Ajfel » 15 years ago

miract píše:
okoun píše:já bych to spíše přirovnával k ČEZu, ten si také uřízne co chce, je to prostě asi veřejný zájem tak jako rozvod internetu

ČEZ to dela ale z bezpecnostnich duvodu! Pokud ten strom neni tvu majetek nebo stim majitel nesouhlasi, tak mas smulu. A za dalsi se to muze delat jen v dobe vegetacniho klidu. Jinak oriznuti 3 metru vrsku stromu mi prijde jako jeho mrzaceni a stejne ti za rok-dva zase doroste, tak je lepsi ho zhodit uplne.

Z bezpecnostnich duvodu, aby jim neprestala jit sit a ne kvuli verejnemu ohrozeni elektrickym proudem, ale to je asi tak stejne, jak kyslik ma vyjimku na prevesy a ostatni nemaji narok :) Proste monopol ma jine podminky jak minipol.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 15 years ago

no v telekomunikačním zákoně je psáno že pokud si veřejná sít tak ti musí majitel pozemku umožnit za nějaký peníz umístění antény. ovšem není psáno za jaký peníz.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

to asi ne. Píše se tam pouze o přístupu k technologii ale když ti nedovolí ji tam dát, tak si nemůžeš vyskakovat.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Nick_xx

Příspěvekod Nick_xx » 15 years ago

okoun píše:no tak z ořezem mám jisté zkušenosti...
3. už jsem lípu řezal, když kvetla a nic se vůbec nestalo

Myslíš, že kdyby to uměla, tak by tě z toho žebříku neshodila a ještě ti větvema nedala pár facek? :roll:

okoun píše:a uříznout větev tak velký lípě je jako kdybych ti uříznul nehet, takže jí to nijak neohrozí

Když ti ten nehet ušmiknu nůžkama na větve v místě nehtového lůžka, tak tě to taky na životě neohrozí a taky ti to prospěje - nebudeš si muset ten nehet nějaký čas stříhat :lol:

okoun píše:no v telekomunikačním zákoně je psáno že pokud si veřejná sít tak ti musí majitel pozemku umožnit za nějaký peníz umístění antény. ovšem není psáno za jaký peníz.

To jakože když mám barák na kopci, tak tam přijdeš, na střechu mi dáš antény nebo na zahradu postavíš stožár a já proti tomu nemůžu nic dělat? Stejně jako když mám v parku před barákem lípu, kterou tam sázel můj děda a pak přijde nějakej bambula okoun a uprostřed vegetačního období ji opižlá, aby na sebe viděly jeho antény, které je líný dát na jiné místo? Navíc to zdůvodní co nejnižšími náklady na výstavbu a s tím související co nejvyšší zisk, což vydává za "veřejný zájem". Nevím, nevím, ale jedinou omluvou pro ty bláboly je snad poblouznění z velkého horka, jinak si to neumím vysvětlit :|
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 15 years ago

Nick_xx píše:
okoun píše:no tak z ořezem mám jisté zkušenosti...
3. už jsem lípu řezal, když kvetla a nic se vůbec nestalo

Myslíš, že kdyby to uměla, tak by tě z toho žebříku neshodila a ještě ti větvema nedala pár facek? :roll:

okoun píše:a uříznout větev tak velký lípě je jako kdybych ti uříznul nehet, takže jí to nijak neohrozí

Když ti ten nehet ušmiknu nůžkama na větve v místě nehtového lůžka, tak tě to taky na životě neohrozí a taky ti to prospěje - nebudeš si muset ten nehet nějaký čas stříhat :lol:

okoun píše:no v telekomunikačním zákoně je psáno že pokud si veřejná sít tak ti musí majitel pozemku umožnit za nějaký peníz umístění antény. ovšem není psáno za jaký peníz.

To jakože když mám barák na kopci, tak tam přijdeš, na střechu mi dáš antény nebo na zahradu postavíš stožár a já proti tomu nemůžu nic dělat? Stejně jako když mám v parku před barákem lípu, kterou tam sázel můj děda a pak přijde nějakej bambula okoun a uprostřed vegetačního období ji opižlá, aby na sebe viděly jeho antény, které je líný dát na jiné místo? Navíc to zdůvodní co nejnižšími náklady na výstavbu a s tím související co nejvyšší zisk, což vydává za "veřejný zájem". Nevím, nevím, ale jedinou omluvou pro ty bláboly je snad poblouznění z velkého horka, jinak si to neumím vysvětlit :|

Krásně jsi to napsal :)
0 x

okoun

tak pánové, vy přehřátí sluníčkem čtěte v chladu:

http://www.khnet.info/view.php?cisloclanku=2003062603
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

jo ale tohle platí pro připojení klienta a ne tvýho APčka pro lidi. Tak či tak, pokud stavební úřad rozhodne že se nic dělat nebude, tak máš zase smolíka.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Nick_xx

okoun píše:tak pánové, vy přehřátí sluníčkem čtěte v chladu:

http://www.khnet.info/view.php?cisloclanku=2003062603

Zkus vypíchnout konkrétní pasáž, o kterou se opíráš ve svých argumentech :wink:
0 x

okoun

tak jsem se ptal majitele jestli mohu jednu větev dát pryč a se slušností jsem došel asi tak 2 mm a ještě byl vzteklej. takže všem radím když potřebujou odstranit nějakou přečuhující větévku, tak to raději uřízněte bez povolení a nikdo se nic nedozví a všichni budou šťastní.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 15 years ago

okoun píše:tak jsem se ptal majitele jestli mohu jednu větev dát pryč a se slušností jsem došel asi tak 2 mm a ještě byl vzteklej. takže všem radím když potřebujou odstranit nějakou přečuhující větévku, tak to raději uřízněte bez povolení a nikdo se nic nedozví a všichni budou šťastní.

1. To ma cenu ze stromu orezavat 2mm? :D
2. A co se vyjadrit k predesle otazce?
3. Prsis se tim, ze nejsi ISP ale CZfree, jak muze byt CZfree verejna telekomunikacni sit?
0 x

Nick_xx

okoun píše:tak jsem se ptal majitele jestli mohu jednu větev dát pryč a se slušností jsem došel asi tak 2 mm a ještě byl vzteklej. takže všem radím když potřebujou odstranit nějakou přečuhující větévku, tak to raději uřízněte bez povolení a nikdo se nic nedozví a všichni budou šťastní.

A pak na mě majitel vezme rovnou vidle, protože mu nějakej okoun bez dovolení uřízl 3m špičku kvetoucí lípy, jak jsi psal na začátku tématu. Já jen doufám, že jsi jen výjimka potvrzující pravidlo, že všichni ISP nejsou jen bezohledná hovádka. Ale stále je šance, že si nemůžeš dovolit klimatizaci a tak blouzníš z vedra :roll:
0 x

okoun

tak, vážně mě s tebou přešla trpělivost, seš pěknej chudák když jenom furt nadáváš a urážíš!

to že to budu řezat v květu si zase vymyslel pouze ty, mě to nenapadlo, pouze jsem psal že totomu stromu nevadí a to je také pravda.
dále uříznout jednu 3m větev z 20 metrového velkého stromu prostě není zásah do života toho stromu a jestli si to myslíš tak už raději nic nepiš. možná přestanu chodit po trávě protože jí tím ubližuji :roll:

miract píše:3. Prsis se tim, ze nejsi ISP ale CZfree, jak muze byt CZfree verejna telekomunikacni sit?

chtěl jsem, ale čtu to prý už nepovoluje a odůvodni to tím, že každá sít je v důsledku vždycky veřejná
0 x

Nick_xx

okoun píše:tak, vážně mě s tebou přešla trpělivost, seš pěknej chudák když jenom furt nadáváš a urážíš!

to že to budu řezat v květu si zase vymyslel pouze ty, mě to nenapadlo, pouze jsem psal že totomu stromu nevadí a to je také pravda.
dále uříznout jednu 3m větev z 20 metrového velkého stromu prostě není zásah do života toho stromu a jestli si to myslíš tak už raději nic nepiš. možná přestanu chodit po trávě protože jí tím ubližuji :roll:

Nj, to vedro :lol: Název vlákna: "uříznutí špičky stromu", první příspěvek: "potřebuji z důvodu šíření signálu do další vesnice uříznou špičku lípy asi tak do 3 metrů". Už ani nevíš, co píšeš :lol: Když počkáš na zimu, až bude lípa (libovolný strom) ve vegetačním klidu, necháš to uříznout někým, kdo tomu aspoň trochu rozumí (aby nenadělal velké rány, kterými se pak do stromu dostane hniloba) a domluvíš se s majitelem, tak ti nikdo nemůže říct ani popel. Místo toho tady trousíš moudra, že než se s někým dohadovat (on má tu drzost nesouhlasit se zkurvením svého stromu), je lepší to potajmu opižlat, navíc bez ohledu na roční období, protože jsi už jednou pižlal kvetoucí lípu a nic se nestalo (čekal jsi, že se z toho postaví kořeny vzhůru?). Korunu tomu nasazuješ oháněním se nějakým odkazem, kde však nejsi schopen ukázat konkrétní větu, kde ty máš pravdu a my se mýlíme. Navíc asi čekáš, že tě tu všichni poplácají po ramenou, jak jsi na to pěkně vyzrál. Nejhorší na tom je, že to asi opravdu myslíš vážně :(
0 x

okoun

1. seš drzej jako kluk na písku
2. můj poslední příspěvek v tomto vláknu, protože se tady nehodlám dohadovat o tvému zvláštnímu přístupu k přírodě.

já psal o ořezání stromu to ano, ale nepsal jsem kdy a už vůbec ne jestli kvete. to bych ani nedělal se v tomto vedru hrabat po stromu (navíc spousta líp je zde už odkvetlá, což tě asi moc nezajímá).

1. navíc jak můžeš vědět jaké mám zkušenosti. (nejdřív sem piš co si dělal se stromama (kolik jich po tvém zásahu umřelo a kolik stále žije), že tady tak povídáš o moudrech)
2. tvoje slovní vyjadřování jako pižlat, fakt nevím co tím myslíš, já to neznám.
3. asi jsem už někde nevím kde, ale uříznout jednu "blbou" větev a "zkurvit" strom to je prostě vyjádření nějakého ...... ...... ....... !
4. všechno co tady tak píšeš a seš si tím jistý je jako kdybych tady ukázal nějakou fotku na které bych ukázal že půjde čtvrt stromu do ...... , ALE JÁ ZDE ANI NIC NEUKÁZAL

z těchto všech bodu vyplývá pouze to, že si se sem přišel jsem hádat a především URÁŽET (táké tady od tebe vlastně nic smysluplného nevzešlo).
0 x

Nick_xx

okoun píše:1. seš drzej jako kluk na písku
2. můj poslední příspěvek v tomto vláknu, protože se tady nehodlám dohadovat o tvému zvláštnímu přístupu k přírodě.

já psal o ořezání stromu to ano, ale nepsal jsem kdy a už vůbec ne jestli kvete. to bych ani nedělal se v tomto vedru hrabat po stromu (navíc spousta líp je zde už odkvetlá, což tě asi moc nezajímá).

1. navíc jak můžeš vědět jaké mám zkušenosti. (nejdřív sem piš co si dělal se stromama (kolik jich po tvém zásahu umřelo a kolik stále žije), že tady tak povídáš o moudrech)
2. tvoje slovní vyjadřování jako pižlat, fakt nevím co tím myslíš, já to neznám.
3. asi jsem už někde nevím kde, ale uříznout jednu "blbou" větev a "zkurvit" strom to je prostě vyjádření nějakého ...... ...... ....... !
4. všechno co tady tak píšeš a seš si tím jistý je jako kdybych tady ukázal nějakou fotku na které bych ukázal že půjde čtvrt stromu do ...... , ALE JÁ ZDE ANI NIC NEUKÁZAL

z těchto všech bodu vyplývá pouze to, že si se sem přišel jsem hádat a především URÁŽET (táké tady od tebe vlastně nic smysluplného nevzešlo).

ad 2) Hurá...

1) Soudě podle příspěvků možná rozumíš sítím, ale s přírodou to nebude moc slavné. Nemusím být ekoterorista, aby po mém zásahu přežily všechny stromy.
2) Toho bude víc, než jedno slůvko...
3) Téma začneš o 3m špičce lípy a teď se tváříš, že je to větvička, která ani nestojí za řeč. Tam je nějaká nekonzistence vyjadřování.

Jistě, když tu píšeš hovadiny a vydáváš to tu za moudra, logicky musím poskytnout tvým pomýleným názorům protipól.

Btw: Stále jsi nenapsal, kde konkrétně máš oporu v zákoně. Že bys ustřelil a jen to nepřiznáš?
0 x