❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Compex WPA54G a izolace klientů

Návody a problémy s konfigurací.
soucez
Kontaktovat uživatele:

Compex WPA54G a izolace klientů

Příspěvekod soucez » 19 years ago

Zdravím, nevíte někdo jestli má COMPEX WPA54G funkci izolace klientů? Zkrátka aby se vzájemně klienti neviděli ve WINDOWS? Wline4000G a 3000G a myslím i APPro to umí. Vím že se to dá nějak zakázat ve firewallu Mikrotiku, ale našel jsem ve wirellesu COMPEXU volbu closed systém. Tak jestli to není třebas ono.
0 x

riddick

Příspěvekod riddick » 19 years ago

ano má. v nastavení AP- VLAN settings nastavit per node.
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

V menu toho WPE54G jsou vidět asociovaní klienti podle jejich MAC. Když na danou MAC kliknu, tak se mi objeví tabulka jenž říká kolik chyb bylo zaznamenáno při Transmit a Receive.
Mě by zajímalo jestli třeba receive je příjem toho klienta nebo příjem toho WPE54g od daného klienty.
U některých klietů mi to vykazuje chyby Transmit třeba 300 i více a receive je 0 chyb. tak mě zajímá jestli je to Transmit od klienta na AP nebo naopak...
0 x

riddick

Příspěvekod riddick » 19 years ago

dle mě to ukazuje z pohledu Compexe
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

riddick píše:ano má. v nastavení AP- VLAN settings nastavit per node.

Tak mezi sebou se klienti nepingnou a nevidí, ale jelikož mám přes switch napojena 3APčka tak klient z 1 se vidí s klientem z 2-ho a 3-ho.

Toto bych musel asi řešit až na mikrotiku že?..
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

soucez píše: ale jelikož mám přes switch napojena 3APčka tak klient z 1 se vidí s klientem z 2-ho a 3-ho.
Logicky :) on blokuje jen klienty mezi sebou v rámci toho apčka, ne ty co sou na ethernetu
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 19 years ago

switch s vlany ... neni treba aby tam jela masina pokud jde o prostou izolaci
0 x