❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jakeho dodavatele 10GHz vybrat

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Insider
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakeho dodavatele 10GHz vybrat

Příspěvekod Insider » 15 years ago

Dade_Marfi píše:
takze tak nejak v kostce muj nazor, tedy nejaky ten mix zkusenosti a dojmu .. ale neberu nikomu jeho nazor to ne :) jen si myslim, ze dnes opravdu ODU/IDU je uz docela passe a pokud bych mel na sajtu XX spoju, to bych musel mit jen mistost na racky s IDU :D

Cece, nevim proc siris tyhle bludy, ale pokud se dobre pamatuju, tak se ukazalo, ze mas akorat totalne nasrano v dlanich.. A myslel jsem, ze jsme si to uz vyjasnili a chybu si priznal.. Ze na proti kvuli bource vypla elektrika a ten spoj proste ani jet nemoh.. Spoj se po nekolika hodinach zahadne rozjel, ale to si uz nepamatujes co? Hlavne, ze jsem ti to rikal do telefonu, ze tam neni signal z druhe strany. Fak nevim proc tu siris tyhle polopravdy. Ten tvuj kamos spoje pouziva dodnes, takze tak jety asi nebudou. Trosku jsem nepochopil tohle: ale pak se zacalo ukazovat kde je hacek a dnes kdyz delam na te siti nahodou servis, vzdycky se obloukem vyhnu temto spojum, nerad bych to zase rozebiral a menil dily z jineho spoje .... To od tebe fakt nebylo fer.
Hele uz ti dosel od smitky ten 50mbit? Pamatuju si, zes mel naky problem s postou a ze se to prej nekde zaseklo. Pravdu mas asi v tom, ze by ses mym spojum mel vyhybat obloukem i nadale, asi nejsem ani sam, ale s tebou preferovanyma resenima to jde vetsinou hodne z kopce.. :mrgreen:
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 15 years ago

to insider, pouziva miracle :) a jednu alcomu na 24Ghz ted zkousi ... tve uzasne spoje jsou budto na mene vyznamne lokaci nebo ve stodole u jeho mamy :-D ... a ver, ze to palenisko tenkrat zadnou bourkou nebylo ... ale to mas jedno, proste ano vyhnu se ti a tvym spojum, protoze kdykoli se potkame, tak ty tvrdis neco uplne jineho a hlavne porad dokola - jak je tve reseni dokonale. To neumis jednou proste priznat aspon to, ze ty prvni spoje byl proste omyl ?

P.S.: co se SVMka tyka ano to priznavam to byl omyl .... a uz je vicemene za mnou.
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Insider
Kontaktovat uživatele:

Dade_Marfi píše:to insider, pouziva miracle :) a jednu alcomu na 24Ghz ted zkousi ... tve uzasne spoje jsou budto na mene vyznamne lokaci nebo ve stodole u jeho mamy :-D ... a ver, ze to palenisko tenkrat zadnou bourkou nebylo ... ale to mas jedno, proste ano vyhnu se ti a tvym spojum, protoze kdykoli se potkame, tak ty tvrdis neco uplne jineho a hlavne porad dokola - jak je tve reseni dokonale. To neumis jednou proste priznat aspon to, ze ty prvni spoje byl proste omyl ?

P.S.: co se SVMka tyka ano to priznavam to byl omyl .... a uz je vicemene za mnou.

Nemyslim si, ze je Tomas takovy looser, aby mel na pateri 4 roky stary 34 mbit.. Pak je mi tedy zahadou, proc dokupoval v rijnu IDU skrin, ale asi si udelal u mamy ve stodole vystavku a nova skrin se zdrojem mu chybela.. A prvni spoje omyl ?? Prvnich jednotek se prodalo 750, vypada to jako omyl?
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

.... nebo to koupil jako nahradu ... jinak tento tyden (do 28meho) to zase hlidam ja, tak se spolecne modleme, abych te nemusel zase nahanet :)
0 x
- programming
- development
- education

Insider
Kontaktovat uživatele:

Dade_Marfi píše:.... nebo to koupil jako nahradu ... jinak tento tyden (do 28meho) to zase hlidam ja, tak se spolecne modleme, abych te nemusel zase nahanet :)

Viktore fakt me sejris, nedalo me to:
K necemu je centralni databaze callu dobra

Predmet: kpe spoj u toma kratochvila
Od: "admin@nas-net.org" <admin@nas-net.org>
Datum: Sat, 23 May 2009 17:35:25 +0200
Komu: Michal.peterka@1aerial.com
Zdarec, jak jsem rikal v telefonu ... vcera pri docela huste bource se spoj rozpadnul ...
no a po bource se choval divne ... myslim tim, ze chvily jel chvili ne ... tezko rict
jestli tam nahore dostal ranu nebo co se tam delo ... takze pristup k tomu :
ssh : XXXXXXX.144.227
user: XXXXXXXXXXXXXXXX
pass: XXXXXXXXXXXXXXX
pak se k tomu spoji dostanes telnetem ...
strana blize k tobe : 192.168.110.217
strana dal od tebe : 192.168.110.218
ta strana s podezrenim na ranu je bohuzel ta vzdalena ... prosimte, kdyz tam budes, pokus
se neodrezat se (nekillni ten spoj :-)) ) ... je to na dost nepristupnem miste ...
Zkratka te prosim mrkni tam .. uvidis jak se ten spoj chova ... a rekni me zda to pojede
aspon ten tyden "nejak" v klidu ..
Dekuji
--
Viktor Novotny
predseda Nas-Net.org
Dlouha 31
741 01 Novy Jicin
mob.: 603789
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

ano tohle sedi, ale prosimte rozlisujme dva spoje :

spoj A, co mu umrela deska zdroje - kterou jsem menil z jineho "pozustatku" spoje

a

spoj B, ten na to palenisko, kde jsem te prosil o kontrolu prave timhle mailem, kde ty jsi me rekl neco ve smyslu ... no mohlo by to byt lepsi .. ale je to dobre ......... pricemz spoj se choval na prd porad, nicmene nejak jel a pak si to uz resil Tom sam.

jako ja nemam touhu ti lhat ;) jen bud jsme se uplne nepochopily nebo nevim, kazdopadne u toho spoje na palenisko to nebylo tou bourkou, jak jsem se pak nasledne dozvedel od Toma : " To neres hlavne kdyz to nejak jede, ono se to chova divne porad " .. tak jsem to tedy neresil a jen se modlil at to jede "nejak" nez se vrati. Abych ale byl uprimny a feer, nutno rict, ze je to spoj podle mne nestandardni a ja bych ho takto nikdy nepostavil ... je to 35 / 120 anteny na asi 13km (tu delku presne nevim) a blbe na tom je fakt, ze ta 35tka je proti Valmezu, takze slisi vsechny sracky v luftu ......

tedy uz to neresme, ja sem jen rekl, ze nejsem nijak ohromen tvyma spojema ... mam proste na to nejaky nazor a jak jsem napsal, ted to zas na tyden hlidam, tak pevne doufam, ze nebude nejlepe zadny servis a kdyz uz, tak ne na spoji KPE.
0 x
- programming
- development
- education

baz

Příspěvekod baz » 15 years ago

Insider píše:
baz píše:
takze at se drzime tematu - zatim bych urcite varoval pred insiderem a jeho produkty.

Spis by me zajimalo jak si vubec prisel na to, ze prodavame spoje na 11GHz. Snazil jsem se ti sdelit, ze to neni v CR aktualni a nejakou dobu jeste nebude. Fakt nevim a popravde, ani me to moc nezajima, ale nabyl jsem pocitu, ze mas naky osobni problem. Nerespektujes absolutne moje stanovisko a neco tu poustis, jasne jsem ti rekl, ze 11GHz jsme schopni dodat, ale ze to ma urcite podminky, ktere ignorujes. Skutečně nevím proč bych měl každému na potkaní vykládat, co máme, co připravujeme a už vůbec netuším jak jsi dospěl k inicializačnímu bludu toho, že nabízíme oficiálně 11GHz. Podle mě jsi uplně mimo :(

jak jsem prisel na to, ze prodavate spoje v 11g? od tebe, v tomto threadu to zminujes sam v postu 10 bře 2010 11:37. do te doby jsem ja o 11g nemluvil. az pak cos to zminil jako prvni ty. proto nechapu, procs to vubec zminoval, kdyz to neumis dodat :shock:
pokud jsem to spravne pochopil, jedine co umis je preprodavat spoje od ATH, nebo je to teda jinak a mas vlastni? proc teda sam nenapises jak to s tema tvyma jedenactkama je? co je teda vlastne tvuj produkt a co preprodavas, pripadne lepis z konkurencnich prvku?
kdyz 11g oficialne nenabizis, ale prodat ho umis, tak sdel tedy podminky, ja je z tebe nedostal.
to uz je sakra takovy problem postnout link na PDFko s udajema o tech spojich? proc se tomu porad vyhybas? to chces vypadat duveryhodne?
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

baz píše:
Insider píše:
baz píše:
takze at se drzime tematu - zatim bych urcite varoval pred insiderem a jeho produkty.

Spis by me zajimalo jak si vubec prisel na to, ze prodavame spoje na 11GHz. Snazil jsem se ti sdelit, ze to neni v CR aktualni a nejakou dobu jeste nebude. Fakt nevim a popravde, ani me to moc nezajima, ale nabyl jsem pocitu, ze mas naky osobni problem. Nerespektujes absolutne moje stanovisko a neco tu poustis, jasne jsem ti rekl, ze 11GHz jsme schopni dodat, ale ze to ma urcite podminky, ktere ignorujes. Skutečně nevím proč bych měl každému na potkaní vykládat, co máme, co připravujeme a už vůbec netuším jak jsi dospěl k inicializačnímu bludu toho, že nabízíme oficiálně 11GHz. Podle mě jsi uplně mimo :(

jak jsem prisel na to, ze prodavate spoje v 11g? od tebe, v tomto threadu to zminujes sam v postu 10 bře 2010 11:37. do te doby jsem ja o 11g nemluvil. az pak cos to zminil jako prvni ty. proto nechapu, procs to vubec zminoval, kdyz to neumis dodat :shock:
pokud jsem to spravne pochopil, jedine co umis je preprodavat spoje od ATH, nebo je to teda jinak a mas vlastni? proc teda sam nenapises jak to s tema tvyma jedenactkama je? co je teda vlastne tvuj produkt a co preprodavas, pripadne lepis z konkurencnich prvku?
kdyz 11g oficialne nenabizis, ale prodat ho umis, tak sdel tedy podminky, ja je z tebe nedostal.
to uz je sakra takovy problem postnout link na PDFko s udajema o tech spojich? proc se tomu porad vyhybas? to chces vypadat duveryhodne?

No nezlob se na me, ale nic tam o nabidce 11GHz neni, pouze vrdim, ze po vymene ODU lze IDU pouzit v jinych pasmech s rychlosti modulace az do 310mbit.. Nemas nejake problemy se ctenim? Toto forum je o 10GHz spojich a cenou 115000 samozrejme myslim model 1A11Q256M7A, ne 1A12Q256M7A.. Rikam, zkus popremyslet..
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

proč zasíráte forum duplicitně ve dvou threadech zárověň? Snažíte se napodobit multitasking nebo jedete na vlně multithreadových procesorech? :wink:
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 15 years ago

Insider píše:No nezlob se na me, ale nic tam o nabidce 11GHz neni, pouze vrdim, ze po vymene ODU lze IDU pouzit v jinych pasmech s rychlosti modulace az do 310mbit.. Nemas nejake problemy se ctenim? Toto forum je o 10GHz spojich a cenou 115000 samozrejme myslim model 1A11Q256M7A, ne 1A12Q256M7A.. Rikam, zkus popremyslet..

Sorry ale ty si vazne nevidis do huby co? to te na CZfree foru uz nikdo na ty tvoje kecy neodpovida ze si prelez sem? O nekolik prispevku vejs si psal ze pasmo 11G delas:
Nabidky v tomto pasmu jsou predmetem individualniho jednani a zatim nejsou verejne. Objem, pocet a to jestli o zakazniky prichazim, nebo je ziskavam, neni predmetem tohoto hovoru a jedna se ciste o strategii moji firmy. Az budeme ve stavu, ze uzname, ze jsme pripraveni dat nabidku v pasmu 11GHz verejne, udelam to. Driv ne.

Nerikam ze ty tvoje spoje jsou spatny, Znamej jich par ma a chodi mu bez problemu aly ty tvoje kecy se fakt nedaj....
0 x
Bývalý ISP...

Insider
Kontaktovat uživatele:

Thomeless píše:
Insider píše:No nezlob se na me, ale nic tam o nabidce 11GHz neni, pouze vrdim, ze po vymene ODU lze IDU pouzit v jinych pasmech s rychlosti modulace az do 310mbit.. Nemas nejake problemy se ctenim? Toto forum je o 10GHz spojich a cenou 115000 samozrejme myslim model 1A11Q256M7A, ne 1A12Q256M7A.. Rikam, zkus popremyslet..

Sorry ale ty si vazne nevidis do huby co? to te na CZfree foru uz nikdo na ty tvoje kecy neodpovida ze si prelez sem? O nekolik prispevku vejs si psal ze pasmo 11G delas:
Nabidky v tomto pasmu jsou predmetem individualniho jednani a zatim nejsou verejne. Objem, pocet a to jestli o zakazniky prichazim, nebo je ziskavam, neni predmetem tohoto hovoru a jedna se ciste o strategii moji firmy. Az budeme ve stavu, ze uzname, ze jsme pripraveni dat nabidku v pasmu 11GHz verejne, udelam to. Driv ne.

Nerikam ze ty tvoje spoje jsou spatny, Znamej jich par ma a chodi mu bez problemu aly ty tvoje kecy se fakt nedaj....

Nene, zustal jsem i na CZFree :twisted:, jsem tu registrovany nedela mi problem drzet osvetu na vice mistech. To ze to nikdo necte.. Ono to tak neni, jsem si naprosto jisty, ze kdyby s tim spojem mel nekdo problem, tak by se ozval.. Stejne jako to bylo s Asurou. Kdyz si to prectes, byla to pouze reakce na podnet od BaZ, kdyz jsem mu tento detail sdelil. Nic to nemeni, ze to neni v nabidce a tim to pro Vas, nase zatim "nezakazniky" pada. Opakuji, ze jedenactku oficialne nenabizim. Jeste nejaky dotaz ? Nepotrebujes do Varu naky poradny spoj ?
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Jak jsem slibil, umistuju post odkazu na technologicko-konstrukcni stav vyrobku, ktery mame v nabidce. Doufam, ze se mi podari timto uzavrit hloupe a naprosto neopodstatnene narazky na technickou uroven, nebo vzhled naseho vyrobku. Vnimam to jako nekalou soutez a neni mi zahadou proc tyto povesti koreluji s faktem, zda-li zakaznik pouziva nebo nepouziva vyrobky firmy Alcoma. Ano nase zacatky byly pro nekoho, kdo je dotcen usmevne. Ale pokracovat se stejnou retorikou v dobe, kdy to jiz neni pravda je cire zoufalstvi.

http://www.facebook.com/photo.php?pid=2 ... 0085712801
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

tak si aspoň rejpni do dvou fast ethernetů na 155mbit pojítku :-)

Ale jako fakt pěkný zařízení. Ale trochu dražší a bez FOD se mi to trochu nelíbí ale jinak pěkný.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 15 years ago

Konecne se asura dostala do stavu, kdy neni ostuda ukazat streva :)

Jen tak dal.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

baz

Příspěvekod baz » 15 years ago

zajimala me kvalita a zkusenosti s insiderem. trochu jsem pogugloval, procetl forum czfree a vim, ze o spoje KPE alias insidera opravdu nemam zajem. potrebuju kvalitu do produkcniho prostredi, ne hracky na pokusy.
za techto okolnosti musim rict, ze pan Peterka v mem dniD neuspel a nemam zajem.
0 x