michal.siman píše:a muzu se zeptat kolik tam mas uzivatelu? tedy kolik desitek tisic?
napadla ma podobna otazka... podla mna nato, aby ti to nestihalo, by si tam musel mat mozno 3000-5000 ludi... ja mam stroj postaveny na obycajnej desktopovej asus doske a nejakom core duo procesore + 2x 500gb sata disky a nemam s tym problem. je pravda, ze tam mam len 1300 uzivatelov, ale nechce sa mi verit, ze pri dvojnasobnom pocte ludi by to robilo problemy. momentalne mi ide cpu priemerne na 22 % takze nemam co riesit...
ale ked uz sme pri otazkach, tak aj ja mam dve:
- ako a kde sa da nastavit v ispadminovi to, aby mi v QT daval na download mnou nadefinovany Queue Type a na upload zasa iny. Toto som nikde nenasiel a momentalne pouzivam jak na upload tak aj na download parrent rovnaky queue type, co tiez nie je najvhodnejsie riesenie.
- ako som uz vyssie pisal, tak mam v stroji 2x 500gb disk, ktory sa mi pomaly ale iste zaplna (momentalne mam vyuzite 58%). myslim, ze vdaka modulu netflow... zalohy mam velke uz 4gb a stale to rastie. logovat by sa vsak podla mojich informacii mali data stare max 6 mesiacov, starsie nie. takze moja otazka znie, ci to ispadmin vie a starsie logy maze, alebo to treba niekde nastavit.