už delší dobu mám problém s torrenty na síti, když nějaký klient torrenty spustí, tak rychlost ostatním klientům při jakém koliv stahování z internetu pomalu padá až pod 10kilo a když stahování stopnu a zase obnovím, tak zase vyskočí a pak pomalu padá. Když v síti torrenty nebězí dělení rychlosti (queue tree) funguje dobrě.

Snad abych trochu popsal moji síť. Používám RB600A v3.30, byl mi doporučen mojim poskytovatelem konektivity a jsem s ním spokojen. Mám zatím pouze 5 připojených klientů, takže konektivitu do netu mám pouze 2Mbit up/down (maximálně bude v budoucnu připojených 10 klientů, podle toho potom pak navýším konektivitu). Podle různých návodů, které jsem zde našel, jsem vyzkoušel různé varianty značkování paketů a poté vytvořil queue tree (podle maxíka,hapiho,atd.), ale nepodařilo se mi to vyřešit problém s torrenty. Kontaktoval jsem i mého poskytovatele a ptal se ho na omezování počtu otevřených portů, protože torenty si jich otevírají hodně, ale prý nic takového nedělá. Pro jistotu jsem udělal i connection limity, samozřejmě bezezměny. Problém proto asi musím hledat jinde. Ještě proto vysvětlím zapojení mého routeru, které je jednoduché. Jako WAN mám 5GHz wifi kartu atheros AR5413, jako LAN mám bridge a v něm wifi kartu 2,4GHz atheros AR5212 a jeden ethernet port jako svod ke mě domů. Na bridge mi běží DHCP server. Konkrétní přidělené IP adresy potom zapisuji do adress listu, na ně pak odkazuji značkování paketů a řízení datových toků.
Prosím o radu, v čem mám jěště hledat problém, nebo co bych měl zkusit udělat proto, abych rovnoměrně rozdělil rychlost i s těma věčně problémovýma torrentama.
Děkuji mnohokrát