CANOPA píše:Mně chlapci ze Šumperka napsali že verze ispadmina kterou pouzivame(3.34) neni odlazena pro verzi ROSu 3.30. Dobra tak jsem tedy downgradnul na verzi 3.26, kterou maji i v changelogu verze ispadmina(3.34) ..a problem se opakoval. Znova mail do Šumperka..odpoved..ze opravdu stabilni verze ROSu byly 3.13 a 3.10 --> takze jsme downgradnul , a uz se mi nerozebehnul router:-)), asi mame moc novou desku a starsi verze ROSu s tim neumi zachazet...takze jsem celkem v pasti. Ale nevadi..napsal jsem tedy znova do Šumperka...a přišla mi odpoveď, ze opravdu řádně odladěná verze je 3.37, ale že nemáme zaplacenou další technickou podporu, takže si musím nejdřív zaplatit xx tisic..a pak se mi to zaktualizují a možná to bude fungovat. Jinak licenci máme pro 1200uživatelů. Tak nevím co si o tom teď mám myslet..koupim si program pro 1200uživatelů, předpokládám že funkční(zajíce v pytli bych nekupoval)a po nárustu klientů zjistim že už na 80procentech, koupené kapacity je program k nepoužití. Máte někdo podobnou zkušenost nebo i nápad jak to řešit?Nejde o těch 10tis za technickou podporu...snad bych to i zaplatil kdybych měl jistotu že to bude fungovat. Díky.
CANOPA, duplicitní propisování pravidel se tu řešilo již dříve a taky jsem to zažil na vlastní kůži. Naštěstí jsem v té době používal ISPadmina hlavně na párování faktur s uživateli. Duplicita se projevovala hlavně při zápisu pravidel přes ssh(mozna ze i API - v té době jsem neměl nasazeno). Pak jsem se rozhodnul aktualizavat z 3.10 na cca 3.25 a spustil API. S API už se problém neprojevoval, ale vzápětí chlapci z Litvy provedli aktualizaci včetně API rozhranní a zase problém... Naštěstí Šumperáci rychle reagovali a teď nějaké problémy neregistruji. Většinou mám verze ROS 3.30 a výše.
Docela se divím, že si neplatíš podporu. Já mám WIFI jenom jako vedlejšák a jinak pracuji v relativně velké firmě a programama bez předplacené podpory jsme se několikrát pěkně vypekli. Stačí jenom nějaká blbá aktualizace OS a může být problém. Dokud všechno funguje, tak je to super, ale jakmile nastal problém, tak firma, od které se zakoupil soft, dává ruce pryč.
Hovory typu -> (Já) Dobrý den, máme problém - (Firma) ale vy s náma nemáte uzavřenou servisní smlouvu a my máme na reakci 30 dnů - (Já)Hmm, co teď - (firma) pošlete problém emailem a my se ozveme.... za týden se teprve ozvali -> jsou docela normální.
Z tohoto jsem se pěkně poučil a když už kupuji nějaký "důležitý" soft, tak jedině s podporou !! Opravdu stačí jenom nějaká blbá aktualizace OS, ať už LINUX a nebo ROS a může nastat velký problém.
PS: Všeobecný dotaz - Aktualizujete systém pod ISPadminem??