❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

gigabitove wireless a laserove spoje - zkusenosti?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Pintero
antispam: Ano

Re: gigabitove wireless a laserove spoje - zkusenosti?

Příspěvekod Pintero » 16 years ago

baz píše:Nakonec jsem teda vybral Alcomy AL80G, coz je ve skutecnosti americky E-band E-link 1000. Alcoma to vyrabet neumi, pouze preprodava cizi vyrobek a lepi na to svou nalepku. No aspon to je kvalitni provereny vyrobek. Je to pry horka novinka, prave dnes to zverejnuji na konferenci kdesi v Horazdovicich tusim. No ja jsem to mel mit uz 14 dnu namontovane v provozu, nemam :(

:arrow: No oni to tu v Horazdovicich predvadeji, tak az to sbali, tak ti ho privezou :idea: :lol: :mrgreen:
0 x

baz

Příspěvekod baz » 16 years ago

Skoda ze jsem nemel cas tam na tu konferu jet, nebylo by spatny to tam lidem rict verejne pri te prilezitosti uvedeni na trh...
Treba priste, snad zvoli nejake rozumnejsi misto, ne na konci sveta. To musel byt taky inteligent, co to navrhnul. Misto zvoleni nejakeho strategickeho mista uprostred republiky, treba nekde kolem HB nebo Jihlavy u dalnice, aby to bylo dostupne odevsad, to udelaji v miste, kde lisky davaji dobrou noc :roll:
Kolik tam dorazilo lidi?
0 x

Pintero

Je plno, takze okolo 120 lidi. Vymyslel to urcite Sova z IPV, ten tu pobliz nekde bydli... Jinak kazdy to ma ruzne daleko, ti z jiznich Cech to maj zase daleko na Praded za Klimou....
Tady ho mas i s Rejzkem :wink: http://www.internetprovsechny.cz/galerie/obrazek.php?a=Futuretec%202009%20-%20konference&o=IMG_4924.JPG
0 x

baz

Jo, a to co visi na stozaru nejniz je ta 80GHz potvora, na kterou cekam :oops:
Muzes mi z toho prosim opsat seriove cislo? At vim az mi t dodaj, jestli to bude stejny cislo, jestli mi to nedodali fakt proto, ze to potrebovali predvadet na Sumave?

http://www.internetprovsechny.cz/galeri ... G_4964.JPG
Prase v kontejneru? :D
0 x

baz

Jeste to pak postnu do fora CZF, at i tam vedi, jake mame dobre dodavatele.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

baz píše:Jeste to pak postnu do fora CZF, at i tam vedi, jake mame dobre dodavatele.

Nam od alcomy vzdycky vsechno prislo, tedka teda byla u nich nejaka nestihacka, ale vsechno bylo mailem napsano, takze se to dalo pochopit. MP90ky jsou uz doma a jsme spokojeni.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 16 years ago

baz píše:Dlouho jsem tu nepsal, jak pokracuje moje akce, tak si postezuju, treba tim nekoumu usetrim nervy, kdyz nezvoli spatneho dodavatele jako ja.
Nakonec jsem teda vybral Alcomy AL80G, coz je ve skutecnosti americky E-band E-link 1000. Alcoma to vyrabet neumi, pouze preprodava cizi vyrobek a lepi na to svou nalepku. No aspon to je kvalitni provereny vyrobek. Je to pry horka novinka, prave dnes to zverejnuji na konferenci kdesi v Horazdovicich tusim. No ja jsem to mel mit uz 14 dnu namontovane v provozu, nemam :(
Dal jsem objednal gigove lasery MRV 700G.
Takze dohromady 3 spoje 80GHz AL80G a tri lasery MRV 700G. Zakazka za neco pres 2,5 mega...
Doba dodani mela byt do konce kvetna, PRINEJHORSIM +2 tydny, cili max do pulky cervna.

Dnes mame 19/6, dodano neni vubec nic a nevim, kdy bude, porad se vymlouvaji na celniky apod. Je to cele velice neduveryhodne a podezrele.
Volam tam skoro kazdy den, uz si pripadam jak blb, ale nevim, kdy dostanu, co je zaplaceno.
Alcome to udajne chodi z USA po kouskach, nikoli najednou a to jeste zvlast elektronika a zvlast anteny a pry to nemuzou vymlatit z celniku. kdyz se to vymlatit podari, jeste si to necha Alcoma par dni u sebe na zkousky v klimaticke komore, jestli to funguje. Zrejme to znamena, ze to americani neodzkouseli a musi to za ne snad delat Alcoma? To jsem nepobral...

MRV zase pro zmenu bez meho souhlasu zmenilo specifikaci objednavky, zmenilo opticke konektory a stejne to nedodalo v terminu. Zasrani Izraelci. Navic k dokompletovani tech spoju pry nemaji soucastky /to je pro zmenu info z Proficomms, dealera v CR/. Takze od nich taky nemam nic, zadny spoj.

Suma sumarum - nemam co namontovat a varuju vsechny pred temahle firmama, nejsou schopny dodat co slibi a na terminy serou.

Dalsi spoje co budu objednavat na podzim budou Laserbity a Gigabeamy, dam sanci zas nekomu jinemu, pac tenhle pristup me vytaci. Clovek naslibuje zakaznikum IPTV a ted vypada jako blbec, ze si neposefoval svoje dodavatele.
pekny...
0 x

baz

soooc píše:
baz píše:Jeste to pak postnu do fora CZF, at i tam vedi, jake mame dobre dodavatele.

Nam od alcomy vzdycky vsechno prislo, tedka teda byla u nich nejaka nestihacka, ale vsechno bylo mailem napsano, takze se to dalo pochopit. MP90ky jsou uz doma a jsme spokojeni.

No jo, tobe aspon poslali nejakej mail, to mas dobry. Zrejme si te vazi vic, moje zakazka je v Alcome pod dve mega, tak pro ne zrejme neni tak vyznamna, aby se mnou zabyvali :(
Se mnou komunikuji jen tim zpusobem, ze jim volam ja a uhanim je o info, ze by volali oni a informovali me, to vubec.
Sakra ja dostat zakazku za 1,5 mega tak zakaznikovi polezu do pr..le, abych o ni neprisel. A kdyby se neco vysralo, budu mu volat stav trikrat denne, aby videl, ze na to neseru a mam zajem to resit. Jak rikam, zrejme to pro ne neni vyznamny obchod. Ale zas je to pouceni do budoucna, vime koho z vyberovky vynechat.

Jestli mate nekdo rozjednane obchody s Alcomou a jeste nemate podepsane smlouvy, dejte si do nich podminku, ze pri zdrzeni dodavky vam budou platit penale treba 5% ze zakazky za kazdy den, at nedopadnete tak blbe jako ja. Penale by je mohlo donutit ty terminy dodrzet. ja na to ve svych smlouvach bohuzel nemyslel.
0 x

Pintero

baz píše:Jo, a to co visi na stozaru nejniz je ta 80GHz potvora, na kterou cekam :oops:
Muzes mi z toho prosim opsat seriove cislo? At vim az mi t dodaj, jestli to bude stejny cislo, jestli mi to nedodali fakt proto, ze to potrebovali predvadet na Sumave?

Je mi lito, uz jsem pryc... skoda ze jsem si to neprecet driv, opsal bych to. Navic tam poskytoval internet mistni provider Sumava-Net s.r.o a byla to fakt tragedie, porad padalo - tak uz jsem se na pripojovani ntb vykaslal....

jj
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 16 years ago

to baz - no ja nevim, ale alcoma vzdy dodala vsechno co mela .. takze nejake vykriky do tmy jak se u nich na neco ceka ... jsou fakt mimo ..
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

Nojo, novinky, že se na to hoši nevys....e
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

no a proč by se na to měl někdo vys***? Koupim, mám smlouvu o tom že to pujde, mám to všechno sepísaný a když je problém, šup na dodavatele ať s tim něco udělá. Pokud si to někdo montoval sám, jeho blbost.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

spíš jde o to že koupí (zaplatí) novinku, a oni to nejsou schopní dodat...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

to musí bejt ošetřený i tam, nějakej čas na dodání.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 16 years ago

hmm nejak nechapu jak nekdo muze zaplatit neco co nema ? ... u nas to probiha tak, ze dostaneme spoj ... namontujem .. a pak cca do 14 dnu dostavame fakturu ..
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education