❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nstreme odozva

Návody a problémy s konfigurací.
Leeonek

Re: Nstreme odozva

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

frito píše:Tak já mam tekhle jako brige udělanou celou síť a fungujete suprově, nechce se mi to tam celý předělávat,, jen tak jsem se chtěl ještě zeptat co tím získám když to budu routrovat??

jede to suprově do doby dokud ti někdo neudělá loopback na síti :)
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 16 years ago

podme spat k teme...

po testoch som dosiel k tomu, ze narastanie odozvy v nstream spoji sposobuje prepecene karta, t.j. ked je tx power na defaute alebo malo zregulovane.
po zregulovani na niektorych spojoch na uplne maximum sa mi pingy ustalili a dokonca na jednom spoji mi to chodi pri 20mbit zatazeni (realny traffic) na 0-1ms a to podla mna preto, lebo mam tx power stiahnuty na uplne minimum, teda 0. ked som tam nechal 5db, tak spoj chvilkami lagoval, ale inak tiez chodil velmi pekne. ale po uplnom stiahnuti vykonu je to velmi dobre.

prave preto som teraz nahodil na jeden 14km spoj (2x jirous 29db) xr5 karty v nadeji ze sa mi to podari krasne zregulovat tx power. defaultna hodnota je 17db v MK, co u mna znamena signal -55db. Ked to znizim na 16db, tak mam signal -59db. Ked dam tx power na 15db, tak signal je -61db.
Ked uz vsak signal znizim na 14 a menej, tak sa spoj proste rozpadne... ako na to aby som vedel korektne regulovat dalej bez toho aby sa rozpadol spoj?
0 x

frito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod frito » 16 years ago

Leeonek píše:
frito píše:Tak já mam tekhle jako brige udělanou celou síť a fungujete suprově, nechce se mi to tam celý předělávat,, jen tak jsem se chtěl ještě zeptat co tím získám když to budu routrovat??

jede to suprově do doby dokud ti někdo neudělá loopback na síti :)

Koukal jsem na netu ale nikdy jsem to nenašel co je to ten loopback, a co to přesně v síti udělá děkuji,
0 x
Jsme malý ISP, ale snažíme se svou práci dělat co nejlépe to jde ;-)
http://www.lajsiNET.cz/ - Horní Slavkov
Jan Leisner e-mail: leisner@LajsiNET.cz

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 16 years ago

Kdyz si nekdo sikovny do switche hodi kabel obema konci, vytvori loopback - smycku. Je to jako cerna dira. pakety, ktere leti kolem, tak do ni spadnou a uz nevylezou...kdysi se mi to stalo a nic moc prijemneho...nez prijdes na to kde to je...V tu chvili se nedostanes skoro nikam. Jedine to objet fyzicky a vypinat segmenty site rucne.
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 16 years ago

Tak tak , je to extremne neprijemna zalezitost , ak mas celu siet v bridge je to katastrofa . Vestky ip nedostupne , sietov ledva nieco prejde , trafic sa generuje stale dookola . Na switchoch blikaju pripojene porty vestky naraz . Mne toto raz robil jeden klient a este aj po odpojeni lietal bordel po sieti este nejaky cas , takze aj ked dotycneho odpojis neprejavy sa to okamzite .
0 x

frito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod frito » 16 years ago

Jo tak to se mi uz jednou stalo spojil jsem bezdratove dve AP a oni byli jeste spojeny pres kabel, To sem musel jit a vypojit je obě, Díky za odpověď
0 x
Jsme malý ISP, ale snažíme se svou práci dělat co nejlépe to jde ;-)
http://www.lajsiNET.cz/ - Horní Slavkov
Jan Leisner e-mail: leisner@LajsiNET.cz

milankovar

Příspěvekod milankovar » 16 years ago

Dle mého názoru je chyba v zájemném rušení karet pro Nstreme (dost dlouho jsme řešili podobný problém)

Po tom co jsem tento problém vyřešil mám latence na spoji Nstreme na 15km do 5ms (zátež okolo 15Mbit/s)
spoj na 1km latence 0-1ms (tady se mi podařilo poprvé ve vzduchu na 5GHz udělat latence 0ms :D dodávám, že stabilně ) propustnost v jednom směru 35Mbit/s (taky dodávám, že stabilně)
Upozorňuji, že NIKDE nemám PC, pouze Routerboardy.
Konkrétní HW zde nebudu rozepisovat, zkuzte e-mail.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

a jak jste ten problém vyřešili?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

milankovar

Jednoduše, co anténa to jeden RB.
Už nepouzíváme víc karet v jednom RB, proste se to ruší.

Díky tomu jsme bez problémů schopný rozdistribuovat 4 spojema z optiky 100Mbit bez 10GHz spoje :D
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

milankovar píše:Jednoduše, co anténa to jeden RB.
Už nepouzíváme víc karet v jednom RB, proste se to ruší.

Díky tomu jsme bez problémů schopný rozdistribuovat 4 spojema z optiky 100Mbit bez 10GHz spoje :D

Tak to jako nic moc :-D a chtel bych videt 4x 5GHz obyc spojema 100Mbit full doplex :-P
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

milankovar

Není to FD. Standartní provoz up/down je 1/5, aspoň teda u mě. 5GHz spoj mi chodí s NSTREME až 35 Mbit/s v jednom směru.
0 x

Leeonek

milankovar píše:(tady se mi podařilo poprvé ve vzduchu na 5GHz udělat latence 0ms :D dodávám, že stabilně ) propustnost v jednom směru 35Mbit/s (taky dodávám, že stabilně)

Jo, to se mi taky jednou podařilo, při plném zatížení linky byli pingy 0ms, pak jsem si uvědomil že pingám na špatnou stranu spoje ;)
0 x

mato1

Leeonek píše:
milankovar píše:(tady se mi podařilo poprvé ve vzduchu na 5GHz udělat latence 0ms :D dodávám, že stabilně ) propustnost v jednom směru 35Mbit/s (taky dodávám, že stabilně)

Jo, to se mi taky jednou podařilo, při plném zatížení linky byli pingy 0ms, pak jsem si uvědomil že pingám na špatnou stranu spoje ;)

neviem co sa ti na tom nezda... mam dva take spoje.
jeden je v turbe, nstream, 2 x 27db dcom anteny, vzdialenost 3,5km, sr5 karty, vykon stiahnuty na maximalnu moznu hodnotu, fixnuta rychlost na 54mbit.
pri 20mbit realnej prevadzke su tam odozvy 0-2ms. do 10 mbit realnej prevadzky je to 0-1ms a stabilne!!!!!!!!!!!!! nekolise to. velmi zriedka sa zvysi ping na 5-6ms, inak nic.

dalsi spoj: obycajny nstream, bez turba, 2x24db jirous, vzdialenost 350m, cm9 karty, vykon 0db, fixnuta rychlost na 54mbit.
pri 20 mbit realnej rychlosti to chodi 0-3ms, do 10mbit zvacsa stale 0ms. pri 30mbit realnej prevadzke som to neskusal. skusim dnes a napisem.

treba si ale uvedomit, ze pri danych spojoch mam maximalne cistu freslenovku, vykon prakticky na 0db, teda neprazim do karty skoro nic, rusenie v danych oblastiach minimalne. akurat je to trosku horsie s rusenim tam, kde je ten 350m spoj.

mam asi dalsich 5 nstream spojov, ale nikde sa to nesprava tak krasne ako tu. proste je naozaj problem najst cisty kanal a vyladit to do idealu.
0 x

mato1

Leeonek píše:Jo, to se mi taky jednou podařilo, při plném zatížení linky byli pingy 0ms, pak jsem si uvědomil že pingám na špatnou stranu spoje ;)

este prilozim aj obrazok aby si mi veril... a nie, nepingam vlastne rozhranie. ping prechadza cez jeden switch, dalej ide cez alix -----305m nstream spoj---- PC (stara pentium 3).

Obrázek
0 x

Leeonek

Teď se dívám že mi to háže taky 0ms :) RB600 na jedné a P5GC na druhé straně. Já pingám vždycky z příkazové řádky a tam se píše >1ms ;)
0 x