hapi píše:s tim HW retries nemůžu souhlasit, dávám ho na max čili 15 protože když se v tvym případě stratí paket 2 po sobě, tak se ti to přepne na 6Mbit a tim pádem to lagne jako na tom pingu. Mě to skusí 15x opáknout a pak teprve sníží na 48Mbit. Takže na ptp spojích data rate na auto a pak ještě nastavuju Frame Lifetime na 10 čímž zajistim zahození paketu když už se nedá dlouho doručit. Preamble mode je jasný že na short.
Jinak jsem taky slišel že když se přepínaji rychlosti tak to blbne ale mě se to zatim nikde nestalo tedy aspoň na ptp spojích a vůbec nechápu proč by to mělo blbout, od toho to tam je.
akurat som odskusal rozne nastavenie kariet ktore ste tu popisali... testoval som to na cm9 kartach. no rozdiel som ziadny nespozoroval. skusal som aj spoje s NS a aj bez NS.
Ale je strasny rozdiel medzi spojom stavanym na kartach XR5 a spoj stavanym na kartach cm9. Nastavenia rovnake, anteny rovnake, pigtaily rovnake. Dokonca spoj s XR5 je 22km dlhy a spoj s cm9 je 14km dlhy.
Kvalita je neporovnatelna... priepustnost je vyssia, dostanem vzdy maximum z karty, t.j. s NS 41mbit a s turbom som nad 70 mbit. Turbo s cm9 mi maximalne 55 mbit a to mam dva spoje, jeden na 150m a druhy na 14km.
takze na ptp spoje, od ktorych sa ocakava maximalna mozna kvalita, by som daval vylucne xr5 karty...