❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nstreme odozva

Návody a problémy s konfigurací.
soooc

Re: Nstreme odozva

Příspěvekod soooc » 16 years ago

hapi píše:proč tam máš vnitřní kanál? Jestli to máš venku tak antény nejsou dělaný na tenhle spodek pásma a navíc to neni na ven. Taky mě zaráží, že máš Noise Floor na -93dBm což takhle vysoký nemám nikde. Spíš mám všude okolo -97dBm. A nefixoval bych rychlost. Na tenhle signál by to mělo ject i na 54Mbit.

Taky mě napadlo, že to může dělat nějakej breezenet nebo canopa co hopsá po pásmu.

Sum -93 je zlaty :) ve meste mame -82 a hur :)

V indoor pasmu bych problem nevidel, jirous je hodne sirokopasmovy ;)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

s tim HW retries nemůžu souhlasit, dávám ho na max čili 15 protože když se v tvym případě stratí paket 2 po sobě, tak se ti to přepne na 6Mbit a tim pádem to lagne jako na tom pingu. Mě to skusí 15x opáknout a pak teprve sníží na 48Mbit. Takže na ptp spojích data rate na auto a pak ještě nastavuju Frame Lifetime na 10 čímž zajistim zahození paketu když už se nedá dlouho doručit. Preamble mode je jasný že na short.

Jinak jsem taky slišel že když se přepínaji rychlosti tak to blbne ale mě se to zatim nikde nestalo tedy aspoň na ptp spojích a vůbec nechápu proč by to mělo blbout, od toho to tam je.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mato1

Příspěvekod mato1 » 16 years ago

hapi píše:s tim HW retries nemůžu souhlasit, dávám ho na max čili 15 protože když se v tvym případě stratí paket 2 po sobě, tak se ti to přepne na 6Mbit a tim pádem to lagne jako na tom pingu. Mě to skusí 15x opáknout a pak teprve sníží na 48Mbit. Takže na ptp spojích data rate na auto a pak ještě nastavuju Frame Lifetime na 10 čímž zajistim zahození paketu když už se nedá dlouho doručit. Preamble mode je jasný že na short.

Jinak jsem taky slišel že když se přepínaji rychlosti tak to blbne ale mě se to zatim nikde nestalo tedy aspoň na ptp spojích a vůbec nechápu proč by to mělo blbout, od toho to tam je.

akurat som odskusal rozne nastavenie kariet ktore ste tu popisali... testoval som to na cm9 kartach. no rozdiel som ziadny nespozoroval. skusal som aj spoje s NS a aj bez NS.
Ale je strasny rozdiel medzi spojom stavanym na kartach XR5 a spoj stavanym na kartach cm9. Nastavenia rovnake, anteny rovnake, pigtaily rovnake. Dokonca spoj s XR5 je 22km dlhy a spoj s cm9 je 14km dlhy.
Kvalita je neporovnatelna... priepustnost je vyssia, dostanem vzdy maximum z karty, t.j. s NS 41mbit a s turbom som nad 70 mbit. Turbo s cm9 mi maximalne 55 mbit a to mam dva spoje, jeden na 150m a druhy na 14km.

takze na ptp spoje, od ktorych sa ocakava maximalna mozna kvalita, by som daval vylucne xr5 karty...
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

vzhledem k cene XR bych ocekaval ze bude trochu lepsi asi 4x podle ceny :)
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 16 years ago

a nebude to tak trochu tym ze s tou xr5 aj mierne prepekas co sa ti u cm9 nepodari az o tolko? :)
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Krabík » 16 years ago

to si ja osobne nemyslim. Vetsinou to je tak, ze kdyz ubiram vykon, jde propustnost nahoru (pokud se to nerozpoji :lol: )
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 16 years ago

asdewq píše:a nebude to tak trochu tym ze s tou xr5 aj mierne prepekas co sa ti u cm9 nepodari az o tolko? :)

no s cm9 sa mi nepodarilo dostat do limitu... ale s xr5 som v limite aj na 22km a chodi to viac nez dobre. xr5 karty funguju dobre a spolahlivo LEN v tedy, ak sa dostatocne zreguluju. Inak to chodi otrasne...
0 x

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 16 years ago

U 433ah je to tak na pccku som si tonevsimol . Mozno zalezi aj od prostredia ci sa ma signal od coho odrazat a tym zarusi zariadenie samo seba . U 433ah je to jedno , kym sa nezreguluje vykon , karty sa navzajom rusia .
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Krabík » 16 years ago

rusi se i v RB600
0 x

cin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cin » 16 years ago

oba problemy vyriesene:

1 prispevok
Chyba na spoji CCQ pod 80
RB433AH zvlada v pohode 2x nstreme (nie dual) mozno aj 3x nemal som ako otestovat
RB433 zlvada 1x nstreme (nie dual) mozno aj 2x nemal som ako otestovat

2 spoj
co som robil na 433AH musel som najst vhodny kanal a bezi to :) spoj mi da v tcp teste 36Mbit HD a 40Mbit v udp teste.
Spoj je na 8Km cez centrum mesta.
Pouzitelnych je 35 Mbit so slusnou odozvou do 6 ms Na spoji ma RB433 oproti RB433AH
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

cin píše:RB433AH zvlada v pohode 2x nstreme (nie dual)

je jasné že ne 2x dual když má jen 3 karty,
klakson troubí, stěrače stírají :)

cin píše:mozno aj 3x nemal som ako otestovat
zvládl by i 5 kdyby měl sloty na karty, ono taky záleží na tom jestli ti přes to pak jede megabit nebo 10 a co na něm ještě děláš, to samé se týká i obyč RB433
0 x

frito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod frito » 16 years ago

Ahoj chtěl jsem se zeptat když udělám n Stream dual musím na RB také routrovat provoz nebo se to nechá nastavit jako bridge, Díky
0 x
Jsme malý ISP, ale snažíme se svou práci dělat co nejlépe to jde ;-)
http://www.lajsiNET.cz/ - Horní Slavkov
Jan Leisner e-mail: leisner@LajsiNET.cz

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

nstreme dual je rozhraní jako kterékoli jiné, tudíž na ní funguje i síťová čuňárna ve formě bridge
0 x

frito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod frito » 16 years ago

Tak já mam tekhle jako brige udělanou celou síť a fungujete suprově, nechce se mi to tam celý předělávat,, jen tak jsem se chtěl ještě zeptat co tím získám když to budu routrovat??
0 x
Jsme malý ISP, ale snažíme se svou práci dělat co nejlépe to jde ;-)
http://www.lajsiNET.cz/ - Horní Slavkov
Jan Leisner e-mail: leisner@LajsiNET.cz

honzam

Příspěvekod honzam » 16 years ago

frito píše:Tak já mam tekhle jako brige udělanou celou síť a fungujete suprově, nechce se mi to tam celý předělávat,, jen tak jsem se chtěl ještě zeptat co tím získám když to budu routrovat??
ROUTOVAT né routrovat. Pokud nebudeš mít v síti bridge tak ti nebude v celé síti lítat "bordel" a zvýší se ti propustnost. Bridge je dobrej možná pokud máš pár desítek klientů ale jak začneš jít do stovek tak skončíš
0 x