❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Verzia 3.15

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
krtec
Kontaktovat uživatele:

Re: Verzia 3.15

Příspěvekod krtec » 16 years ago

ve verzi 3.14 se vyskytla chyba u dvou jádrových PC a to, že čas "utíká" dvakrát rychleji a dojde k rozhození času a tudíž všeho co se na aktuální čas váže . Bohužel tuto chybu pozoruji i ve verzi 3.15 :-(
0 x

reset

Příspěvekod reset » 16 years ago

na jedne masine d2c mam 3.14, je na ni nat a zaple grafy, jede uz "zatim" dobre, ale na verzi 3.10 vzdy po 27dnich zkolabovala. Naopak, identicka masina, dela pouze firewall, routing, qos, dns a par veci, tak po aktializaci na 3.14 zacala blbnout, jinak je s 3.10 naprosto stabilni je slape dobre.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 16 years ago

jen me tak napada, nema nejakou souvislost s tim ze leckdy leckomu neco nejede take to ze napr. upgradujete mezi verzemi o vice jak jeden skok? ja napr. upgraduju po jednom, tedy z 3.10 na 3.11, z .11 na .12, z .12 na .13 atd. a zadny problem jsem nezaznamenal da se rici. Jednou uz nevim u jake verze se mi ztratili NATy na jedne masine, jinak nic. Jen me to tak napada, jestli to s tim nema souvislost, mozna tam proste neni zvladnutej prechod o vice nez jednu verzi.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

reset

Příspěvekod reset » 16 years ago

ja tedy neupgraduji po ciselnych verzich, ale skacu mezi verzemi. Problem by v tom byt nemel.
Hlavne nejsem sebevrah, kdyz polovicka verzi se da nazvat bugovymi betami .
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 16 years ago

reset píše:ja tedy neupgraduji po ciselnych verzich, ale skacu mezi verzemi. Problem by v tom byt nemel.
Hlavne nejsem sebevrah, kdyz polovicka verzi se da nazvat bugovymi betami .

ja taky neprechazim vzdy kdyz se dozvim o nove verzi ale az kdyz par lidi napise ze je to ok. sam si to vyzkousim na tom nejposlednejsim APcku a po dni, dvou jedu dal a upgraduju. je pravda ze sit je zatim mala a mame v siti v podstate jen dva typi mikrotiku 433AH a 600 a asi jednu 333 - a nic moc na tom neni nastaveno. Takze mohu smele rici, ze kazdy upgrade od 3.0neco (uz nevim kde se zacinalo) je ok.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

thanae

Příspěvekod thanae » 16 years ago

RB 532 /A bez problemu po upgrade FW na 2.18 i nizsi zatez cpu o 10%. Staricky RB 112 jez zatuhnul na FW 2.17 po upgrade se sice rozbehl, ale nedetekuje CM9ku. :roll:
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 16 years ago

tak jsem jeden problemek objevil:
funkce watchdog nefunguje korektne, respektive mi prijde ze se to diky watchdogu restartuje nahodne samo i kdyz by to nemelo mit duvod
0 x
Bývalý ISP...

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 16 years ago

Tak chyba asi nebude ve watchdogu ale rekl bych ze na tehle verzi se zasekava nstreme dual, kazdopadne staci RB vyrestartovat a vse jede dal.

Zkusil jsem ted downgrade na 3.10 tak uvidim jestli to je opravdu verzi MK
0 x
Bývalý ISP...

milam

Příspěvekod milam » 16 years ago

Řeší bios 2.18 problém tam, kde zatuhly ethernety po upgrade na bios 2.17?
0 x

slaco

Příspěvekod slaco » 16 years ago

s 3.15 mi RB600 zamrzla, co sa predtím nikdy nestalo, ked som tam mal 3.6 od novoty. (konf.: bridge)
ked sa to bude opakovat idem dole
0 x

Rampa Mc Kvak

Příspěvekod Rampa Mc Kvak » 16 years ago

RB600 - vypada to stabilne, bios 2.18 taky no problemo, ethernety drzi.
0 x