❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jaký 10 GHz spoj s propustností nad 20 Mbit/s FD?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Tar

Re: Jaký 10 GHz spoj s propustností nad 20 Mbit/s FD?

Příspěvekod Tar » 17 years ago

matej.chuck píše:Zdrárek lidi, kdo má zkušenosti s 1. anténou? Jaká je instalace, konfigurace a tak? Díky za poznatky :)

My od nich mame 6 spoju, nejstarsi 3 uz 2 roky, a nevime o nich. Servis taky bez problemu.
0 x

matej.chuck

Příspěvekod matej.chuck » 17 years ago

Zdravíčko, měl bych takový dotaz k 1. anténě. Nidky jsem jí neviděl, ale měl bych zájem je na firmě používat. Jak je složitá jejich konfigurace, montáž, servis, zaměření a tak? Hlavně by mě zajímalo jestli to má nějakou možnost zaměření bez spektráku jako třeba svm dipley nebo tak. Děkuji
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 17 years ago

matej.chuck píše:Zdravíčko, měl bych takový dotaz k 1. anténě. Nidky jsem jí neviděl, ale měl bych zájem je na firmě používat. Jak je složitá jejich konfigurace, montáž, servis, zaměření a tak? Hlavně by mě zajímalo jestli to má nějakou možnost zaměření bez spektráku jako třeba svm dipley nebo tak. Děkuji

Zamerovat 10 GHZ bez spektraku je zverstvo, nikdy nevis, komu jsi vletel do kanalu ... jinak 1. antenni ma moznost menit kanaly softwarove a vevnitr je neco, co ukazuje silu signalu. A pojitka se sparuji na defaultnim kanale :) ALe bez spektraku to fakt nezkousej.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

matej.chuck

soooc píše:
matej.chuck píše:Zdravíčko, měl bych takový dotaz k 1. anténě. Nidky jsem jí neviděl, ale měl bych zájem je na firmě používat. Jak je složitá jejich konfigurace, montáž, servis, zaměření a tak? Hlavně by mě zajímalo jestli to má nějakou možnost zaměření bez spektráku jako třeba svm dipley nebo tak. Děkuji

Zamerovat 10 GHZ bez spektraku je zverstvo, nikdy nevis, komu jsi vletel do kanalu ... jinak 1. antenni ma moznost menit kanaly softwarove a vevnitr je neco, co ukazuje silu signalu. A pojitka se sparuji na defaultnim kanale :) ALe bez spektraku to fakt nezkousej.

Fajn... Dík za radu :) Máš s 1. anténo nějaké zkušenosti? Co to dá za rychlost?
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 17 years ago

matej.chuck píše:
soooc píše:

Fajn... Dík za radu :) Máš s 1. anténo nějaké zkušenosti? Co to dá za rychlost?

2 pojitka, 2 roky, zadny problem, realne 32M.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 17 years ago

Máme Alcomu, dá to taky 32M při 12ms, jinak 0,5 - 1,5ms.

Nemáte někdo tip na spektrák??? Co používáte??? Kde koupit???
0 x

matej.chuck

Pokuď vím, tak Alcomy a 1. antény jsou cenově trochu někde jinde... Jaký s tím máte zkušenosti?
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 17 years ago

to matej.chuck - rozdil alcoma a 1.anteni (KPE) je bezne 10 tis (max 20tis podle cenovych hladin)... takze moc nechapu nektere lidi ... ja volim kvalitu.
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 17 years ago

Dade_Marfi píše:to matej.chuck - rozdil alcoma a 1.anteni (KPE) je bezne 10 tis (max 20tis podle cenovych hladin)... takze moc nechapu nektere lidi ... ja volim kvalitu.

fakt?? neni to nejak malo?
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

jak malo ?? heled lidi co jdou do KPE tak tem asi stoji za to usetrit tech 10tis ... ja nevim .. asi to nepochopim co ziv budu .. ja davam prednost kvalite .. bo sice v pocatku (pri nakupu) usetris ... ale to neni vse ..
0 x
- programming
- development
- education

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 17 years ago

kolik teda stoji alcoma 40Mbps
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

takovy spoj neznam ... ale (ME2) 34 mego ma officialni cenu 139 tis tusim ... nicmene se daji dohodnout znacne slevy ...
0 x
- programming
- development
- education

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 17 years ago

Dade_Marfi píše:takovy spoj neznam ... ale (ME2) 34 mego ma officialni cenu 139 tis tusim ... nicmene se daji dohodnout znacne slevy ...

:lol: ..To zni jako seriozni obchod, kdyz nekdo musi snizovat oficialni ceny... Jak to je prosimte s kabelazi, se svorkovnicemi a se zdrojem a s DPH?
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

caaaau ... na tebe sem tady Michale cekal :D

nechapu co kdo musi sundavat z ceny ? ... ty nedelas individuelni ceny ?

jinak ted te moc nechci nasrat ... bo budu ted tyden hlidat sit Tomase v Mezrici ... a jak oba vime .. jedou tam tve spoje = kdyz budu potrebovat help tak se na tebe obratim ... bo s tim tvojim zelezem neumim :(
0 x
- programming
- development
- education

Saty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Saty » 17 years ago

Máme od KPE dva spoje a od doby nasazení o nich nevím, což se o předešlých SVM říct nedá, během roku 2x odešla deska.
Rozdíl v ceně Alcoma vs. KPE je cca 40tis bez DPH, a to byla u KPE v ceně i instalace.
0 x