❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

AP 60ghz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
tomasik

Re: AP 60ghz

Příspěvekod tomasik » 7 years ago

možná jeden z nich
Přílohy
antenna-RF-IPEX-MHF4-a-MHF4-IV-enchufe-recto-0-81mm-Pigtail-Cable-de-puente-Coaxial.jpg
antenna-RF-IPEX-MHF4-a-MHF4-IV-enchufe-recto-0-81mm-Pigtail-Cable-de-puente-Coaxial.jpg (73.84 KiB) Zobrazeno 3473 x
0 x

lukasw
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lukasw » 7 years ago

mhf4 mame, ale odbornici se shodli, ze to neni on (i kdyz mozna na 50% muze byt, radio jsem nevidel).
pujcite mi nekdo radio, abych to vyzkousel nebo si nekdo ten pig za 40 kč koupite ?
nebo napisete do mikrotiku at je zahada vyresena definitivne ?

pokud je to w.fl tak ho umime taky, ale neni skladem.
0 x
Lukasw
power panely, komplexní a kvalitní řešení napájení
průmyslové zdroje, patch panely, kleště a konektory, koaxiální konektory
www.VSEPROWIFI.cz

tomasik

Příspěvekod tomasik » 7 years ago

pošlu Vám to rádio dnes, píšu SZ
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 7 years ago

Tak to je bezva, konečně se to vyřeší/nevyřeší. Můj favorit je MURATA JSC 5829, bohužel ty jejich PDF-ka jsou na kočku, čert aby se v tom vyznal. Vycházím však pouze z fotografií a informací z fóra, takže to není zdaleka jisté. Tu Muratu jsem viděl pouze na MOUSERu a Digikeyi, tam je však přímo nekřesťanské dopravné za vzorek za pár dolarů. Ledaže by tam někdo objednával nad cca 1.000,-, pak je zdarma.
Někde jsem četl, že MHF4 je s Muratou kompatibilní, ale nezdá se mi podstatný rozdíl mezi výškou zacvaklého MHF4 (1,2 mm) a Muraty (0,9 mm). To by samozřejmě nemuselo vadit, pokud půjdou správně zacvaknout do sebe.

mpcz, 15.jan.2018
0 x

Miek

Příspěvekod Miek » 7 years ago

Insider píše:
frito píše:Poděl se s náma o fotku ,,udělátoru,, :-)

Všeho do času, zatím probíhá testování. Ale do včera to bylo vidět u nás nad prodejnou.

Jak jste na tom vlastně vy? Předpokládám, že nějaký udělátor tvoříte ke komerčnímu prodeji - v jaké je to fázi, jak to bude vypadat, kdy to bude hotové, kolik to bude stát?
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 7 years ago

Mikrotiky na 110m, vcelku hustý déšť se sněhem:
60g_dest.JPG
60g_dest.JPG (56.71 KiB) Zobrazeno 3048 x

Takové průměrné hodnoty za týden:
60g_dest 2.JPG
60g_dest 2.JPG (66.2 KiB) Zobrazeno 3048 x
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 7 years ago

/interface w60g monitor 0

toto sluzi na citanie signalu z terminalu...ak by mal niekto zaujem moze sa pohrat a vytvorit si script so zapisovanim do logu ak signal poklesne pod urcitu hodnotu...
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

Tolko radosti so 60ghz vsesmermi na 100m :upside_down: som zvedavy na parabolu a aspon 500m.
0 x

mpcz

tomasik píše:pošlu Vám to rádio dnes, píšu SZ

Zdravím,
to lukasw a tomasik:
jak to prosím dopadlo s tím mezifrekvenčním konektorem na pigtailu? Je záhada vyřešena?
Kdosi se tu ptal i na ten mrňavý konektor s napájením, ten se také ještě nevyřešil? Nebo u něho ti úspěšní jednoduše drátky "nadpojili"?
mpcz, 17.jan.2018
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

Nebylo by jednodušší se zeptat pana Štourače? Ten má obojí vyřešené a možná to zde i psal jaký konektor tam je...
0 x

stouracpetr

Příspěvekod stouracpetr » 7 years ago

stouracpetr píše:Je to W.fl . Pozor ,ruzni vyrobci maji nepatrne jine rozmery-budto se vikle nebo jde nasunout velmi ztuha.

Vi nekdo,jaky je typ napajeciho mikrokonektoru s cervenym a modrym vodicem? Dvoupolovy,rastr cca 0,7 mm.

Na laserovych vypalcich uz se pracuje-mam prislibeno dodani koncem ledna.
Z Chlumce nad Cidlinou a Vsetina uz jednotky dorazily.
0 x

mpcz

honzam píše:Nebylo by jednodušší se zeptat pana Štourače? Ten má obojí vyřešené a možná to zde i psal jaký konektor tam je...

Nebylo, nepsal, jak tady vidíš...
A protože má "anténu" v ohnisku a desku PCB vzadu, řešit to musel, takže ten kablík možná jednoduše nadstavil. Pro fázi vývoje je to ta jednodušší a rychlejší cesta (dle mého). Pro ty puntíčkáře to pak určitě doladí.
Až bude chtít, tak nám to třeba poví.
mpcz, 17.jan.2018
0 x

stouracpetr

Příspěvekod stouracpetr » 7 years ago

Bylo.Prispevek jsem psal uz pred dvema tydny...

---------------------------------------------------

Příspěvek od stouracpetr » 2 weeks ago

Je to W.fl . Pozor ,ruzni vyrobci maji nepatrne jine rozmery-budto se vikle nebo jde nasunout velmi ztuha.

Vi nekdo,jaky je typ napajeciho mikrokonektoru s cervenym a modrym vodicem? Dvoupolovy,rastr cca 0,7 mm.
0 x
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

Stále nebylo? Ted už je tu 3x. První příspěvek ohledně konektoru před 14dny :) Jsem se právě divil že to řešíte pořád dokola
0 x

mpcz

No to tedy nevím. Asi jsem něco přehlédl. To se může stát.
Ke konektoru mezifrekvence: pomůcka od pana Šťourače je pouze nápověda, nikoliv odpověď protože:
1/ pokud je jich hodně typů, nijak to nepomáhá.
2/ na fotografii od kolegy je jasně vidět, že na konektoru kablíku je logo Muraty. Kdo desku má, nechť se podívá dobrou lupou, bude mu to jasnější.
3/ Murata se vyskytuje jako šafrán, 100 proc. test se tedy nedá jednoduše provést. Alespoň já ho nemám.
4/ Další názor byl od pana kolegy Lukasw, měl už by mít zapůjčenou desku od kolegy Tomasik-a odzkoušet jeho tip/typ MHF4, zatím odpověď není.
5/ Předpokládám, že na všech šaržích je použitý stejný typ konektoru.
Dle mého skromného soudu je to otázka stále k dořešení. Takže proto.
Ke konektoru napájení:
Odpověď považuji spíše za dotaz. ("Vi nekdo,jaky je typ napajeciho mikrokonektoru s cervenym a modrym vodicem? Dvoupolovy,rastr cca 0,7 mm.")
mpcz, 17.jan.2018
Přílohy
konektor.jpg
konektor.jpg (21.3 KiB) Zobrazeno 2603 x
0 x