❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

změny ve sation modes?

Návody a problémy s konfigurací.
okoun
antispam: Ano

změny ve sation modes?

Příspěvekod okoun » 7 years ago

neudělali nějaké změny ve station modes? mám HAP lite jako domací apčko a mám druhý HAP jako klient ale bohužel nefunguje v režimu station pseudobridge jede jen ve station bridge, přitom dle jejich wiki má být jako pseudo když jedu čisté 802.11..
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

Mk proti mk je treba station bridge a hocico proti mk tak station pseudobridge. Aspon takto mi to vzdy fungovalo.
0 x

okoun

každopádně https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:W ... tion_Modes a tam jasně píšou že pseudobridge je pro 802.11 a pro 802.11 ros....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

co znamená nefunguje? vsadim se že nefunguje dhcp skrz to.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

okoun

tak tak
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

jistě že to nefunguje, nemůže, pseudobridge maskuje macovky. Pak přicházeji dotazy na dhcp z jedný mac což je špatně. V týhle situaci většinou natahujem k druhýmu apčku kabel což je ideální stav. Pokud to nejde, tak se to dá obejít třeba eoip tunelem mezi těmi rbčky což je na prd a nedavno jsem přišel na celkem zajímavý řešení a tim je dát za druhý apčko další subnet (to je třeba jeden z důvodů proč dávat zákazníkovy na ipv6 víc /64 prefixů) a použít tam dhcp relay aby to bylo přidělovalo to první a bylo to v jednom dhcp.

No ale station bridge to řeší. Bohužel to neřeší třeba na capsmanu protože na ap řízený capsmanem se station bridge nepřipojí. Fakt kokoti.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků