❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
změny ve sation modes?
změny ve sation modes?
neudělali nějaké změny ve station modes? mám HAP lite jako domací apčko a mám druhý HAP jako klient ale bohužel nefunguje v režimu station pseudobridge jede jen ve station bridge, přitom dle jejich wiki má být jako pseudo když jedu čisté 802.11..
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Mk proti mk je treba station bridge a hocico proti mk tak station pseudobridge. Aspon takto mi to vzdy fungovalo.
0 x
každopádně https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:W ... tion_Modes a tam jasně píšou že pseudobridge je pro 802.11 a pro 802.11 ros....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
co znamená nefunguje? vsadim se že nefunguje dhcp skrz to.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
tak tak
0 x
jistě že to nefunguje, nemůže, pseudobridge maskuje macovky. Pak přicházeji dotazy na dhcp z jedný mac což je špatně. V týhle situaci většinou natahujem k druhýmu apčku kabel což je ideální stav. Pokud to nejde, tak se to dá obejít třeba eoip tunelem mezi těmi rbčky což je na prd a nedavno jsem přišel na celkem zajímavý řešení a tim je dát za druhý apčko další subnet (to je třeba jeden z důvodů proč dávat zákazníkovy na ipv6 víc /64 prefixů) a použít tam dhcp relay aby to bylo přidělovalo to první a bylo to v jednom dhcp.
No ale station bridge to řeší. Bohužel to neřeší třeba na capsmanu protože na ap řízený capsmanem se station bridge nepřipojí. Fakt kokoti.
No ale station bridge to řeší. Bohužel to neřeší třeba na capsmanu protože na ap řízený capsmanem se station bridge nepřipojí. Fakt kokoti.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik