❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Spoj 5GHz na 8km

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
novajz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod novajz » 17 years ago

no, vyzkouším o víkendu (asi) a dám vědět. Výstupy z CM9 mám na antena b, na antena by nechytl vubec nic. Není to zarušené. Kanály jsem taky zkoušel. Voda ne e, montoval jsem to v lepším počasí a až včera jsem to propojoval. Nemel jsem NB. Na ty normální 24ky mám spoj na 6.5km a signal -69 (R52 vykon na 14dB), což si myslím, že by ty 24extreme mohly ten kilometr dohnat. Myslel jsem si, že by to mohlo byt OK, ale ne. Zkusil bych jine anteny, ale kde na ně ukrást. :-)

Jinak karty jsem menil, mam v kazdem RB333 vsechny tri, jen dve jsou vzdy vypnute. Zkousel jsem vsechny tri na kazde strane - vysledek porad stejny. Acho jo.
0 x
Novajz
Zelenáč, ale snažím se, je to moje hobby

honzam

Příspěvekod honzam » 17 years ago

novajz píše:no, vyzkouším o víkendu (asi) a dám vědět. Výstupy z CM9 mám na antena b, na antena by nechytl vubec nic. Není to zarušené. Kanály jsem taky zkoušel. Voda ne e, montoval jsem to v lepším počasí a až včera jsem to propojoval. Nemel jsem NB. Na ty normální 24ky mám spoj na 6.5km a signal -69 (R52 vykon na 14dB), což si myslím, že by ty 24extreme mohly ten kilometr dohnat. Myslel jsem si, že by to mohlo byt OK, ale ne. Zkusil bych jine anteny, ale kde na ně ukrást. :-)

Jinak karty jsem menil, mam v kazdem RB333 vsechny tri, jen dve jsou vzdy vypnute. Zkousel jsem vsechny tri na kazde strane - vysledek porad stejny. Acho jo.

vyšla verze RC14 zkusil bych ji testnout...
0 x

LordLojza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LordLojza » 17 years ago

jak jsou na tom PAR29-PRO ? ma je nekdo na nejakem delsim spoji ?
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 17 years ago

Máme je na 9 a 14km. Jsou dle mého názoru dobré, jen už si na ni nepřidělám krabici s rb. Při Kirilloj mi skrz ozařovač nateklo do té krabky asi 0,5l vody.
0 x

novajz
Kontaktovat uživatele:

Peyrak píše:Máme je na 9 a 14km. Jsou dle mého názoru dobré, jen už si na ni nepřidělám krabici s rb. Při Kirilloj mi skrz ozařovač nateklo do té krabky asi 0,5l vody.

A jaký máš na těch 9km karty a pigtaily???
0 x
Novajz

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

podle me je lepsi Waveant 60cm a i levnejsi, ty normalni par 24 mam take jsou docela dobre, ty waveanty jsou podle me lepsi. Ty Extreme se nejak nezdarily.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 17 years ago

Všude používám R52, malej pigoš je ten "profi", kabely mám 2 a 3m koupený hotovky z i4 na 5g.

Waveant se mi protivěj už z dob dávno minulejch.

Extremy se mi taky neosvědčily.
0 x

pavelcr

Příspěvekod pavelcr » 17 years ago

Antény PAR24-PRO na techto antenach na vzdalenost 7 km bych spoj nedelal dej tam paraboly uzky paprsek mensi cena a hodne blbe se daji rusit. A pro rypaly jede to do 1 watu. odskouseno a 20 - 20 Mbit podle mapy tecka cz je to 6.3 km
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 17 years ago

Peyrak píše:Máme je na 9 a 14km. Jsou dle mého názoru dobré, jen už si na ni nepřidělám krabici s rb. Při Kirilloj mi skrz ozařovač nateklo do té krabky asi 0,5l vody.

:arrow: pokud tam dáš ten gentlebox tak ten má dole odvod na vodu. 0,5L vody tam nikdy nemůže zůstat.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 17 years ago

Maxik píše:podle me je lepsi Waveant 60cm a i levnejsi, ty normalni par 24 mam take jsou docela dobre, ty waveanty jsou podle me lepsi. Ty Extreme se nejak nezdarily.

Nejen, ze do waveantu tece kudy muze, ale i psv je oproti jirousovi uplne jinde. A navic si musis za radom pripalit a maji debilni drzak. Jirous, Dcom, PROWAX. Z panelovek ElborxRF. Vse ostatni jsou vyhozene prachy :)
0 x

Bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bohus » 17 years ago

vaweantu mam v siti hafo a v zadnym voda nikdy nebyla...
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 17 years ago

Bohus píše:vaweantu mam v siti hafo a v zadnym voda nikdy nebyla...

Mel jsem 2 a v obou byla voda do pul roku :) A pis ten nazev spravne, je to WaVeAnt - wave jako vlna.
0 x

Bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bohus » 17 years ago

nojooo Waveant :)) jini tu pisou hrubky a taky to nikomu nevadi :) ja mel vodu i v Dcomce takze si asi moc nevyberes treba je to kus od kusu.. Kazdopadne jsem to myslel tak ze s nima mam pozitivni zkusenosti, i kdyz teda cena odpovida kvalite zpracovani co si budeme povidat. Mam par anten od teto firmy http://www.kaden.cz/kadenholding/index.html . Ted se vice zameruji na 10GHz ale na objednavku udelaji. Delaji je i s radomem a nejsou tak spatny.
0 x

novajz
Kontaktovat uživatele:

Takze ted jsem slezl ze strechy, 24EXTREME jsem na jedne strane (zatim) vymenil za 29Waveant a signal z -90 na -75 a o poznani to slape lip, mam to ve wds a cely spoj z routeru az ke me cca 15km pres 4 spoje. Ping na router 8ms. Coz si myslim, ze se da. V sobotu menim druhou stranu. tak dam pak vedet. :D
0 x
Novajz

novajz
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem vymenil uz obe strany za ty 60cm 29tky waveanty a signal se ale pohybuje mezi -75 a -79 v závislosti na počasí. BT jsem zatím nezkoušel, ještě se to snažím doladit. Při použití ap bridge - klient to furt padalo a delalo neplechu, tak jsem dal na obe strany bridge a dynamické WDS, vypnul periodické kalibrace a v zabezpečení WPA2 jsem dal obnovu klicu po jednom dni. Ted bylo uptime 15dni od posledniho restartu. Pouzivam R52, na tu vzdalenost TX power v default a i tak signal nic moc a EIRP je to jak vysity :-) coz me docela sere. Ale co nadelam. Jinak je mozne pouzit jine karty a navysit vykon, ale ja nejsem z tech, co musi svitit az do vesmiru. Jet to jede, nepada to a az budu mit ftp server na siti, tak zkusim realny provoz.
0 x
Novajz