❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Verzia 3.0rc13

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
level

Příspěvekod level » 17 years ago

zdravim
testnete nekdo RB133c Bandwidth testem na kabelu UDP both
me se s RC13 do 2minut sam od sebe restartuje
zda se ze to stale neni odladene
0 x

Besito

Příspěvekod Besito » 17 years ago

vencakubik píše:Mám to ted na desce ASUS P5K-V s procesorem Intel Dual Core 2,4Ghz a ukazuje mi to taky jen jedno jádro.

Druhá jídro si musíš zapnout.... Je to psaný o pár řádků výš...

Problém je, že jak verze 3.0rc11, tak 3.0rc13 se mi odpojovaly od winboxu a taky se mi zdá, že se jakoby deaktivuje default brána... protě nedostanu se na toho dika přes jeden a víc hopů...
0 x

Jenya

Příspěvekod Jenya » 17 years ago

level píše:zdravim
testnete nekdo RB133c Bandwidth testem na kabelu UDP both
me se s RC13 do 2minut sam od sebe restartuje
zda se ze to stale neni odladene

Souhlas, to same s RC10, i TCP napno, ale v beznem provozu se to tak nezatezuje, takze mi to uspokojive bezi.
0 x

fra.iesus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod fra.iesus » 17 years ago

vcera/dnes o pulnoci jsem zkousel nahodit na pentium d na jednom nasem serveru v3.0rc13 (naposledy jsem tam zkousel nejakou betu 7 tusim - to koncilo kernel panic) a vse nabehlo jak ma (cisty instal a nasledne obnoveni zalohy z 2.9.x). po aktivaci podpory vice cpu a restartu uz ale stroj nenabehl (a to byl vlastne hlavni duvod, proc jsem tam v3.0 chtel) - takze bohuzel do ostreho provozu se to stale moc nehodi :-(
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 17 years ago

pentium D ale neznamena viacjadro.... urcita nahrazka viacprocesoru bol HT-ckovy cpu a potom cistokrvne viacjadra core duo, core2 duo, core quad a pod... takze ono to ze ti to nenabehlo moze byt taktrochu ok...
0 x

fra.iesus
Kontaktovat uživatele:

nechapu tvuj prispevek (ani tve myslenkove pochody). pokud jsi presedceny o tom, ze procesor podporujici HT se nebude tvarit jako vicejadrovy - budiz, o tom se hadat nechci. co pak ale podle tebe znamena, ze po zapnuti podpory vice jader mk nenajede? vzdyt na jednojadrovem procesoru se po zapnuti teto podpory vubec nic nemeni a system bezi dal-na jednom jadre... uvazuj, nez neco napises :wink:
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 17 years ago

uvazujem nad tym co pisem a niesom si zrovna isty ze multijadrovy kernel (kory ocakava viac jadier/procakov) ti pobezi na procaku s jednym jadrom... takze to svoje opodstatnenie ma... to bola pointa mojho prispevku.. a tiez mozes mi vysvetlit naco si sa pokusal zapat podporu viacjadra ked viacjadro nemas? :)
0 x

Besito

Příspěvekod Besito » 17 years ago

Tak jsem chtěl downgradnout z verze 3.0rc13 na 2.9.49...

Asi mi to nejspíš opět vyplo wifiny, nebo se tam nenahrál vůbec balíček wireles...

Už se mi to stalo když jsem upgradoval z verze 3.0rc11 na 2.9.49

Ale v prvním případě jsem tam měl jednojádro P4 3Ghz a druhý je DUAL CORE 2Ghz... v tom prvním případě mi to je celkem jedno, ale v druhým případě mě štve, že když tam nebude verze 3, tak se mi bude druhý jádro flákat...
0 x

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

asdewq píše:uvazujem nad tym co pisem a niesom si zrovna isty ze multijadrovy kernel (kory ocakava viac jadier/procakov) ti pobezi na procaku s jednym jadrom... :)

Nejen poběží, ale je to i výchozí volba RoS. Ten ve výchozím stavu startuje jádro 2.6.X-smp a si na jakémkoliv PC. Má samozřejmě i jádro pro jednoprocák, ale pokud to jede není co řešit.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!

fra.iesus
Kontaktovat uživatele:

pprave ze bohuzel nebezi. ale diky, ze aspon nekdo to chape :wink:
asdewq: ht se holt obecne vyjadruje "vice jadry", takze i pentium d dle rozumnych systemu vice jader ma - takze jestli si myslis, ze zapinani multi-cpu je na pentiu d nesmysl, pak asi jeste vetsi nesmysl je si kupovat pentium d, protoze na co jineho ho pak muzu asi vyuzit??? a stejne jsi mi tim neodpovedel na tvou teorii v tom smyslu, ze i kdyby jsi mel pravdu a melo se to hlasit jako single-core, tak proc to pa proboha prestane bezet? (na skutecnych single-core strojich i po zapnuti podpory vse zustalo fungovat stejne - odzkouseno ze srandy na celerech na intel little walley - 2petr.vlasic: ted prosim pominout fakt, ze se pak bezi i na jinem kodu, nez je pro single-core a tudiz v nem mohou byt chyby uz v jadre samotnem (to pak ale nechapu, co maji kluci z mk co vrtat do funkcniho jadra :wink: ), ale ja spise resim chyby ve drivi, ktere tam zatim bohuzel jsou)
0 x

jirk

Příspěvekod jirk » 17 years ago

Zdravím s touto verzí mně nechodí ovislink 5460 fw 3.2.1.3.9e Zařízení do 2h zatuhne a musí se vypnout napájení.
0 x

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

fra.iesus píše:pprave ze bohuzel nebezi. ale diky, ze aspon nekdo to chape

Spíš jsem to myslel, tak že SMP jádro se startuje i pokud nemáš aktivované /system hardware set multi-cpu=yes. To multi-cpu=yes asi zapíná pouze více vláken routingu, netfilteru, aj. aby byly ostatní procesory využity. V tom případě, že se ti nechce nastartovat jádro bude asi někde chyba. A jelikož mistři z Litvy ve vší své moudrosti defaultně deaktivovali zprávy z jádra, doporučuji ti dostat na disketu nějaký zavaděč(jediný interaktivní co znám je GRUB, a mám dokonce pocit že má i nějaký Windowsácký frontend) a nabootovat jádro s parametrem debug(V případě, že si nebudeš vědět rady mě kontaktuj).
fra.iesus píše:ht se holt obecne vyjadruje "vice jadry", takze i pentium d dle rozumnych systemu vice jader ma

Co jsem já pochopil, tak procesor s "technologií" HT má fyzicky jeden procesor, jedno jádro, jednu ALU, prostě všechno jedno. Ovšem systému se hlásí jako více procesorový a instrukce, které jdou do jednoho a druhého virtuálního procesoru láduje do procesoru fyzického na přeskáčku, takže dvě aplikace na rozdílných procesorech mají hladší běh než kdyby je plánoval scheduler jádra. Byli tam ještě nějaké bláboly o paralelismu apod., ale jelikož mi to zatím nebyl nikdo schopen rozumně vysvětlit, tak to spíše beru jako marketingový blábol.
0 x

fra.iesus
Kontaktovat uživatele:

marketingovy blabol to byt muze, ale holt se ma hlasit a hlasi jako viceprocesorovy - a to byl predmet sporu ;-)
jinak s tim debugem - problem by to nebyl, akorat ze dotycny stroj dela branu pro cca 1000-1500 lidicek (cirka 2200 stroju odhadem podle poctu pravidel s SQ :wink: ), takze bohuzel neni moc dobry napad delat delsi vypadek ani v noci :-( je mi sice jasne, ze by to treba mohlo i pomoct a urychlit prichod release, ale radeji si pockam na dalsi rc a zkusim 2in1: pokud pobezi, tak super ... a pokud ne, tak bych se juknul, co tomu je.... urcite bych se pak jeste ozval, pokud si nebudu vedet rady (linuxak zrovna nejsem :wink: ), diky
0 x

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

fra.iesus píše:marketingovy blabol to byt muze, ale holt se ma hlasit a hlasi jako viceprocesorovy - a to byl predmet sporu ;-]

Pokud je to HT, tak taky je(teda aspoň virtuálně)
fra.iesus píše:jinak s tim debugem - problem by to nebyl, akorat ze dotycny stroj dela branu pro cca 1000-1500 lidicek (cirka 2200 stroju odhadem podle poctu pravidel s SQ :wink: ), takze bohuzel neni moc dobry napad delat delsi vypadek ani v noci :-( je mi sice jasne, ze by to treba mohlo i pomoct a urychlit prichod release, ale radeji si pockam na dalsi rc a zkusim 2in1: pokud pobezi, tak super ... a pokud ne, tak bych se juknul, co tomu je.... urcite bych se pak jeste ozval, pokud si nebudu vedet rady (linuxak zrovna nejsem :wink: ), diky

Pokud si rychlý a víš co máš dělat, tak je to otázka 15sec., ale jak chceš.
0 x

fra.iesus
Kontaktovat uživatele:

petr.vlasic píše:Pokud si rychlý a víš co máš dělat, tak je to otázka 15sec., ale jak chceš.

jasne, ale ja si radeji pockam na to, az tento vypadek skutecne budu chtit udelat i za jinym ucelem, nez ze se jen podivat na vypis z jadra. vypadek je totiz pak mozna jen o 15 sekund delsi, ale celkove by byl radove v minutach (nemluve o tom, ze na tom serveru neni fdd, takze popripojovat, povolit v biosu - to uz je dalsi cas navic ;-) - nebo je nejaka moznost bootloaderu na cd?)
0 x