zdravim
testnete nekdo RB133c Bandwidth testem na kabelu UDP both
me se s RC13 do 2minut sam od sebe restartuje
zda se ze to stale neni odladene
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Verzia 3.0rc13
vencakubik píše:Mám to ted na desce ASUS P5K-V s procesorem Intel Dual Core 2,4Ghz a ukazuje mi to taky jen jedno jádro.
Druhá jídro si musíš zapnout.... Je to psaný o pár řádků výš...
Problém je, že jak verze 3.0rc11, tak 3.0rc13 se mi odpojovaly od winboxu a taky se mi zdá, že se jakoby deaktivuje default brána... protě nedostanu se na toho dika přes jeden a víc hopů...
0 x
vcera/dnes o pulnoci jsem zkousel nahodit na pentium d na jednom nasem serveru v3.0rc13 (naposledy jsem tam zkousel nejakou betu 7 tusim - to koncilo kernel panic) a vse nabehlo jak ma (cisty instal a nasledne obnoveni zalohy z 2.9.x). po aktivaci podpory vice cpu a restartu uz ale stroj nenabehl (a to byl vlastne hlavni duvod, proc jsem tam v3.0 chtel) - takze bohuzel do ostreho provozu se to stale moc nehodi 

0 x
nechapu tvuj prispevek (ani tve myslenkove pochody). pokud jsi presedceny o tom, ze procesor podporujici HT se nebude tvarit jako vicejadrovy - budiz, o tom se hadat nechci. co pak ale podle tebe znamena, ze po zapnuti podpory vice jader mk nenajede? vzdyt na jednojadrovem procesoru se po zapnuti teto podpory vubec nic nemeni a system bezi dal-na jednom jadre... uvazuj, nez neco napises 

0 x
uvazujem nad tym co pisem a niesom si zrovna isty ze multijadrovy kernel (kory ocakava viac jadier/procakov) ti pobezi na procaku s jednym jadrom... takze to svoje opodstatnenie ma... to bola pointa mojho prispevku.. a tiez mozes mi vysvetlit naco si sa pokusal zapat podporu viacjadra ked viacjadro nemas? 

0 x
Tak jsem chtěl downgradnout z verze 3.0rc13 na 2.9.49...
Asi mi to nejspíš opět vyplo wifiny, nebo se tam nenahrál vůbec balíček wireles...
Už se mi to stalo když jsem upgradoval z verze 3.0rc11 na 2.9.49
Ale v prvním případě jsem tam měl jednojádro P4 3Ghz a druhý je DUAL CORE 2Ghz... v tom prvním případě mi to je celkem jedno, ale v druhým případě mě štve, že když tam nebude verze 3, tak se mi bude druhý jádro flákat...
Asi mi to nejspíš opět vyplo wifiny, nebo se tam nenahrál vůbec balíček wireles...
Už se mi to stalo když jsem upgradoval z verze 3.0rc11 na 2.9.49
Ale v prvním případě jsem tam měl jednojádro P4 3Ghz a druhý je DUAL CORE 2Ghz... v tom prvním případě mi to je celkem jedno, ale v druhým případě mě štve, že když tam nebude verze 3, tak se mi bude druhý jádro flákat...
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
asdewq píše:uvazujem nad tym co pisem a niesom si zrovna isty ze multijadrovy kernel (kory ocakava viac jadier/procakov) ti pobezi na procaku s jednym jadrom...
Nejen poběží, ale je to i výchozí volba RoS. Ten ve výchozím stavu startuje jádro 2.6.X-smp a si na jakémkoliv PC. Má samozřejmě i jádro pro jednoprocák, ale pokud to jede není co řešit.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!
pprave ze bohuzel nebezi. ale diky, ze aspon nekdo to chape 
asdewq: ht se holt obecne vyjadruje "vice jadry", takze i pentium d dle rozumnych systemu vice jader ma - takze jestli si myslis, ze zapinani multi-cpu je na pentiu d nesmysl, pak asi jeste vetsi nesmysl je si kupovat pentium d, protoze na co jineho ho pak muzu asi vyuzit??? a stejne jsi mi tim neodpovedel na tvou teorii v tom smyslu, ze i kdyby jsi mel pravdu a melo se to hlasit jako single-core, tak proc to pa proboha prestane bezet? (na skutecnych single-core strojich i po zapnuti podpory vse zustalo fungovat stejne - odzkouseno ze srandy na celerech na intel little walley - 2petr.vlasic: ted prosim pominout fakt, ze se pak bezi i na jinem kodu, nez je pro single-core a tudiz v nem mohou byt chyby uz v jadre samotnem (to pak ale nechapu, co maji kluci z mk co vrtat do funkcniho jadra
), ale ja spise resim chyby ve drivi, ktere tam zatim bohuzel jsou)

asdewq: ht se holt obecne vyjadruje "vice jadry", takze i pentium d dle rozumnych systemu vice jader ma - takze jestli si myslis, ze zapinani multi-cpu je na pentiu d nesmysl, pak asi jeste vetsi nesmysl je si kupovat pentium d, protoze na co jineho ho pak muzu asi vyuzit??? a stejne jsi mi tim neodpovedel na tvou teorii v tom smyslu, ze i kdyby jsi mel pravdu a melo se to hlasit jako single-core, tak proc to pa proboha prestane bezet? (na skutecnych single-core strojich i po zapnuti podpory vse zustalo fungovat stejne - odzkouseno ze srandy na celerech na intel little walley - 2petr.vlasic: ted prosim pominout fakt, ze se pak bezi i na jinem kodu, nez je pro single-core a tudiz v nem mohou byt chyby uz v jadre samotnem (to pak ale nechapu, co maji kluci z mk co vrtat do funkcniho jadra

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
fra.iesus píše:pprave ze bohuzel nebezi. ale diky, ze aspon nekdo to chape
Spíš jsem to myslel, tak že SMP jádro se startuje i pokud nemáš aktivované /system hardware set multi-cpu=yes. To multi-cpu=yes asi zapíná pouze více vláken routingu, netfilteru, aj. aby byly ostatní procesory využity. V tom případě, že se ti nechce nastartovat jádro bude asi někde chyba. A jelikož mistři z Litvy ve vší své moudrosti defaultně deaktivovali zprávy z jádra, doporučuji ti dostat na disketu nějaký zavaděč(jediný interaktivní co znám je GRUB, a mám dokonce pocit že má i nějaký Windowsácký frontend) a nabootovat jádro s parametrem debug(V případě, že si nebudeš vědět rady mě kontaktuj).
fra.iesus píše:ht se holt obecne vyjadruje "vice jadry", takze i pentium d dle rozumnych systemu vice jader ma
Co jsem já pochopil, tak procesor s "technologií" HT má fyzicky jeden procesor, jedno jádro, jednu ALU, prostě všechno jedno. Ovšem systému se hlásí jako více procesorový a instrukce, které jdou do jednoho a druhého virtuálního procesoru láduje do procesoru fyzického na přeskáčku, takže dvě aplikace na rozdílných procesorech mají hladší běh než kdyby je plánoval scheduler jádra. Byli tam ještě nějaké bláboly o paralelismu apod., ale jelikož mi to zatím nebyl nikdo schopen rozumně vysvětlit, tak to spíše beru jako marketingový blábol.
0 x
marketingovy blabol to byt muze, ale holt se ma hlasit a hlasi jako viceprocesorovy - a to byl predmet sporu 
jinak s tim debugem - problem by to nebyl, akorat ze dotycny stroj dela branu pro cca 1000-1500 lidicek (cirka 2200 stroju odhadem podle poctu pravidel s SQ
), takze bohuzel neni moc dobry napad delat delsi vypadek ani v noci
je mi sice jasne, ze by to treba mohlo i pomoct a urychlit prichod release, ale radeji si pockam na dalsi rc a zkusim 2in1: pokud pobezi, tak super ... a pokud ne, tak bych se juknul, co tomu je.... urcite bych se pak jeste ozval, pokud si nebudu vedet rady (linuxak zrovna nejsem
), diky

jinak s tim debugem - problem by to nebyl, akorat ze dotycny stroj dela branu pro cca 1000-1500 lidicek (cirka 2200 stroju odhadem podle poctu pravidel s SQ

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
fra.iesus píše:marketingovy blabol to byt muze, ale holt se ma hlasit a hlasi jako viceprocesorovy - a to byl predmet sporu ;-]
Pokud je to HT, tak taky je(teda aspoň virtuálně)
fra.iesus píše:jinak s tim debugem - problem by to nebyl, akorat ze dotycny stroj dela branu pro cca 1000-1500 lidicek (cirka 2200 stroju odhadem podle poctu pravidel s SQ), takze bohuzel neni moc dobry napad delat delsi vypadek ani v noci
je mi sice jasne, ze by to treba mohlo i pomoct a urychlit prichod release, ale radeji si pockam na dalsi rc a zkusim 2in1: pokud pobezi, tak super ... a pokud ne, tak bych se juknul, co tomu je.... urcite bych se pak jeste ozval, pokud si nebudu vedet rady (linuxak zrovna nejsem
), diky
Pokud si rychlý a víš co máš dělat, tak je to otázka 15sec., ale jak chceš.
0 x
petr.vlasic píše:Pokud si rychlý a víš co máš dělat, tak je to otázka 15sec., ale jak chceš.
jasne, ale ja si radeji pockam na to, az tento vypadek skutecne budu chtit udelat i za jinym ucelem, nez ze se jen podivat na vypis z jadra. vypadek je totiz pak mozna jen o 15 sekund delsi, ale celkove by byl radove v minutach (nemluve o tom, ze na tom serveru neni fdd, takze popripojovat, povolit v biosu - to uz je dalsi cas navic

0 x