Nemáte někdo nějaké info jaký je vyzařovací diagram APčka cAP-2nD.
Máto dva plechové zářiče a pod ním je dvojité stínění na PCB desce. Nevím zda ta plocha dělá nějaký předozadní poměr k těm anténkám nebo ne.
Ptám se zda to má 180 stupňů nebo více. Mikrotik to neuvádí.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RBcAP2nD
- mac0112
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem to našel, u nové verze jsou antény jiný. Podle fotky Jsou tam dvě 1/4 λ anténky.
Myslel jsem si, když to přidělám na strop, že tu bude vyzařovat pouze dolů
.
Myslel jsem si, když to přidělám na strop, že tu bude vyzařovat pouze dolů

Naposledy upravil(a) mac0112 dne 04 Feb 2017 11:57, celkem upraveno 1 x.
0 x
A dalo by se to považovat jako konkurenční výrobek mikrotiku proti klasickému Unifi? Alespoň se srovnatelným výkonem nebo je pořád lepší brát Unifi 

0 x
::RouterLEGOboard::
- mac0112
- Kontaktovat uživatele:
michnzee píše:A dalo by se to považovat jako konkurenční výrobek mikrotiku proti klasickému Unifi? Alespoň se srovnatelným výkonem nebo je pořád lepší brát Unifi
Byla by nějaká fotka vnitřku UniFi, jak vypadají anténky ?
0 x
Podke mě vše co nemá rozumné velikosti, defakto vyzařuje všemi směry. To unify je zavádějící, je to verze pro která má 2,4GHz 2x2 a k tomu 5.8GHz 3x3 takze vice antének je pro více pásem, ne nějaký beamforming. O dosahu unify si myslím že je to fáma, každé lepší ap ma stejnej dosah. Je to hlavně o výkonech.
0 x
- mac0112
- Kontaktovat uživatele:
A co by jste doporučili, když chci pokrýt pouze rodinný domek 2,4Ghz. Nechci, abych zbytečně stříkal k sousedům. Napadla mne na půdě namířená kolmo dolu 30 až 60 stupňová anténa.
Zkoušel jsem co jsem měl skladem 30 stupňovou panel. anténu a GrooveA 52. Pokrytí v celém domě: měl jsem na mobilu všechny čárky a před barákem na trávníku už pouze jedna čárka. U plotu sousedů se mobil už odpojil, nebyl signál.
Zásadně používám š.pásma 20Mhz, takže se dvěma anténama max 150Mbite/s ale Groove má pouze jednu anténu, tak jsem měl rychlost na noťasu cca 42Mbite/s download (protokol TCP a TX size 1500 bytes) při connection speed 72Mbps.
Zkoušel někdo z vás takto použít RBSXTG-2HnD , abych dosáhl podobných parametru jako s Groovem ale při connection speed 144Mbps. Bohužel v práci nepoužíváme 2.4Ghz, takž nemohu vyzkoušet.
Zkoušel jsem co jsem měl skladem 30 stupňovou panel. anténu a GrooveA 52. Pokrytí v celém domě: měl jsem na mobilu všechny čárky a před barákem na trávníku už pouze jedna čárka. U plotu sousedů se mobil už odpojil, nebyl signál.
Zásadně používám š.pásma 20Mhz, takže se dvěma anténama max 150Mbite/s ale Groove má pouze jednu anténu, tak jsem měl rychlost na noťasu cca 42Mbite/s download (protokol TCP a TX size 1500 bytes) při connection speed 72Mbps.
Zkoušel někdo z vás takto použít RBSXTG-2HnD , abych dosáhl podobných parametru jako s Groovem ale při connection speed 144Mbps. Bohužel v práci nepoužíváme 2.4Ghz, takž nemohu vyzkoušet.
0 x
Ahoj, nevíte někdo, jestli se dá vypnout základní power led, na tomto MK, nastavit se dají jen ty 4 Led-ky ostatní jsem nikde nanašel. Jinak nechápu, proč mají zas nový desing, i když možná povedenější.
0 x