❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RBcAP2nD

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
mac0112
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

RBcAP2nD

Příspěvekod mac0112 » 8 years ago

Nemáte někdo nějaké info jaký je vyzařovací diagram APčka cAP-2nD.
Máto dva plechové zářiče a pod ním je dvojité stínění na PCB desce. Nevím zda ta plocha dělá nějaký předozadní poměr k těm anténkám nebo ne.
Ptám se zda to má 180 stupňů nebo více. Mikrotik to neuvádí.
0 x

mac0112
Kontaktovat uživatele:

Už jsem to našel, u nové verze jsou antény jiný. Podle fotky Jsou tam dvě 1/4 λ anténky.
Myslel jsem si, když to přidělám na strop, že tu bude vyzařovat pouze dolů :cry: .
Naposledy upravil(a) mac0112 dne 04 Feb 2017 11:57, celkem upraveno 1 x.
0 x

michnzee

Příspěvekod michnzee » 8 years ago

A dalo by se to považovat jako konkurenční výrobek mikrotiku proti klasickému Unifi? Alespoň se srovnatelným výkonem nebo je pořád lepší brát Unifi :idea:
0 x
::RouterLEGOboard::

mac0112
Kontaktovat uživatele:

michnzee píše:A dalo by se to považovat jako konkurenční výrobek mikrotiku proti klasickému Unifi? Alespoň se srovnatelným výkonem nebo je pořád lepší brát Unifi :idea:

Byla by nějaká fotka vnitřku UniFi, jak vypadají anténky ?
0 x

Rambo

Příspěvekod Rambo » 8 years ago

mac0112 píše:Byla by nějaká fotka vnitřku UniFi, jak vypadají anténky ?

Obrázek
0 x

mac0112
Kontaktovat uživatele:

Vyzařuje to 360 stupňů ?
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 8 years ago

Podke mě vše co nemá rozumné velikosti, defakto vyzařuje všemi směry. To unify je zavádějící, je to verze pro která má 2,4GHz 2x2 a k tomu 5.8GHz 3x3 takze vice antének je pro více pásem, ne nějaký beamforming. O dosahu unify si myslím že je to fáma, každé lepší ap ma stejnej dosah. Je to hlavně o výkonech.
0 x

mac0112
Kontaktovat uživatele:

A co by jste doporučili, když chci pokrýt pouze rodinný domek 2,4Ghz. Nechci, abych zbytečně stříkal k sousedům. Napadla mne na půdě namířená kolmo dolu 30 až 60 stupňová anténa.
Zkoušel jsem co jsem měl skladem 30 stupňovou panel. anténu a GrooveA 52. Pokrytí v celém domě: měl jsem na mobilu všechny čárky a před barákem na trávníku už pouze jedna čárka. U plotu sousedů se mobil už odpojil, nebyl signál.
Zásadně používám š.pásma 20Mhz, takže se dvěma anténama max 150Mbite/s ale Groove má pouze jednu anténu, tak jsem měl rychlost na noťasu cca 42Mbite/s download (protokol TCP a TX size 1500 bytes) při connection speed 72Mbps.
Zkoušel někdo z vás takto použít RBSXTG-2HnD , abych dosáhl podobných parametru jako s Groovem ale při connection speed 144Mbps. Bohužel v práci nepoužíváme 2.4Ghz, takž nemohu vyzkoušet.
0 x

whef

Příspěvekod whef » 8 years ago

Ahoj, nevíte někdo, jestli se dá vypnout základní power led, na tomto MK, nastavit se dají jen ty 4 Led-ky ostatní jsem nikde nanašel. Jinak nechápu, proč mají zas nový desing, i když možná povedenější.
0 x