❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak v MKT omezit uživatele (ip/mac): 1) časovým plánem (na net může od-do, od-do, od-do pro jednotlivé dny) 2) celkovým.

Návody a problémy s konfigurací.
joker
antispam: Ano

Jak v MKT omezit uživatele (ip/mac): 1) časovým plánem (na net může od-do, od-do, od-do pro jednotlivé dny) 2) celkovým.

Příspěvekod joker » 9 years ago

Jak v MKT omezit uživatele (ip/mac):
1) časovým plánem (na net může od-do, od-do, od-do pro jednotlivé dny)
2) celkovým časovým budgetem pro jednotlivé dny (v po 4h, v út 5h)
3) omezením konkr. portů tcp a/nebo udp a/nebo filter url, kam může
(Až potud to umí každý FritzOS v každém AVM)
4) já bych ale potřeboval doplnit, aby po vyčerpání budgetu viz 2, se omezily porty jen na "web and email only", v rámci budgetu II. Tj. aby se nebloknul celý net.

Má MKT jakékoliv možnosti viz 1-2-3-4? Díky. (Nemam MKT nyni po ruce)
0 x

joker

Prosim aspon info: lze/nelze nebo nakopnuti spravnym smerem, diky
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

1) lze
2) těžko říct ... na to je hotspot. Jestli to tam jde až na úroveň různých limitů pro různé dny ale také těžko říct.
3) ip/porty samozřejmě ano. Do URL packet filter v podstatě nevidí. Teoreticky lze hledat pomocí třeba modulu L7 řetězce v paketech a ty spojení pak řezat.
3a) pokud máš pod nadvládou DNS, tak to můžeš falšovat tam ...

Bohužel se ti s tím tady asi nikdo psát nebude ... sorry.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

joker

Jde mi o to, jestli muzu nejakym cronem nahodit jina pravidla a po vycerpani budgetu1 nechat jen budget2 (na web a email)?

Chapu ze psat to nikdo nebude, stacilo by mi klicove slovo, podle ktereho najdu examples, diky.
0 x