Jak v MKT omezit uživatele (ip/mac):
1) časovým plánem (na net může od-do, od-do, od-do pro jednotlivé dny)
2) celkovým časovým budgetem pro jednotlivé dny (v po 4h, v út 5h)
3) omezením konkr. portů tcp a/nebo udp a/nebo filter url, kam může
(Až potud to umí každý FritzOS v každém AVM)
4) já bych ale potřeboval doplnit, aby po vyčerpání budgetu viz 2, se omezily porty jen na "web and email only", v rámci budgetu II. Tj. aby se nebloknul celý net.
Má MKT jakékoliv možnosti viz 1-2-3-4? Díky. (Nemam MKT nyni po ruce)
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jak v MKT omezit uživatele (ip/mac): 1) časovým plánem (na net může od-do, od-do, od-do pro jednotlivé dny) 2) celkovým.
Prosim aspon info: lze/nelze nebo nakopnuti spravnym smerem, diky
0 x
1) lze
2) těžko říct ... na to je hotspot. Jestli to tam jde až na úroveň různých limitů pro různé dny ale také těžko říct.
3) ip/porty samozřejmě ano. Do URL packet filter v podstatě nevidí. Teoreticky lze hledat pomocí třeba modulu L7 řetězce v paketech a ty spojení pak řezat.
3a) pokud máš pod nadvládou DNS, tak to můžeš falšovat tam ...
Bohužel se ti s tím tady asi nikdo psát nebude ... sorry.
2) těžko říct ... na to je hotspot. Jestli to tam jde až na úroveň různých limitů pro různé dny ale také těžko říct.
3) ip/porty samozřejmě ano. Do URL packet filter v podstatě nevidí. Teoreticky lze hledat pomocí třeba modulu L7 řetězce v paketech a ty spojení pak řezat.
3a) pokud máš pod nadvládou DNS, tak to můžeš falšovat tam ...
Bohužel se ti s tím tady asi nikdo psát nebude ... sorry.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Jde mi o to, jestli muzu nejakym cronem nahodit jina pravidla a po vycerpani budgetu1 nechat jen budget2 (na web a email)?
Chapu ze psat to nikdo nebude, stacilo by mi klicove slovo, podle ktereho najdu examples, diky.
Chapu ze psat to nikdo nebude, stacilo by mi klicove slovo, podle ktereho najdu examples, diky.
0 x