❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Doporučení

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
vojtasan

Doporučení

Příspěvekod vojtasan » 9 years ago

Zdravím,
pomalu ale jistě mi začíná docházet trpělivost s UBNT a jejich skvělým DFS..Můžete mi někdo doporučit,co použít od mikrotiku na krátké spoje cca do jednoho kilometru?
Dík za případné reakce.
0 x

Robotvor
antispam: Ano

Příspěvekod Robotvor » 9 years ago

SXT Lite5 nebo Sextant popřípadě Groove a nějaké směrovky.
0 x

3com

Příspěvekod 3com » 9 years ago

Tady ještě někdo asi u ubnt neokusil změnu země na Aruba nebo Bosna a Hercegovina :-D
0 x

vojtasan

O té možnosti samozřejmě vím.Ale nechci riskovat problémy při případné kontrole.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 9 years ago

:roll: a nechceš riskovat MKčko s vypnutým DFS?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

vojtasan

Na MK mi to nezlobí.
0 x

Kysa

Příspěvekod Kysa » 9 years ago

vojtasan píše:O té možnosti samozřejmě vím.Ale nechci riskovat problémy při případné kontrole.

A nezáleží náhodou na tom na kterým kanále a jakým výkonem vysíláš? Jakou zemi máš nastavenou by snad mělo být ouplně jedno. Nebo se pletu?
0 x
Petr Krist

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

Pokud dodržíš i DFS (a ostatní hodnoty, jako např. spektrální hustotu), tak to fuk opravdu je ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

vojtasan

Řeším to už asi půl roku.Na UBNT to DFS prostě nefunguje tak jak má.A nezáleží na jakým kanále,jaký výkon a já nevím co.Prostě to nefunguje správně..Jako aby to detekovalo všechno co naskenuje jako radar,tak to asi normální není..Na MK tyhle problémy nemám..a nechce se mi věřit,že bych byl jedinej.
0 x