To je normální, že se nepočítá s tolerancí POE napájení na síťovce? Mám pocit, že jsem to takhle zapojil už do několika zařízení a nic se nikdy nestalo....
PS: síťovka už jede jen 100megabit
czatlantis píše:Zdravím, normálně mám mikrotik-switch v pokoji napájenej přes gigabit-POE 12V. Switch jsem potřeboval jinam, tak jsme zapojil kábl přímo do PC. Po pár minutách cítím smrad, tak koukám že to jde z PC a uvědomuju si existenci POE na kabelu co jsem do něj zapojil. Přívodní UTP bylo mírně teplé
To je normální, že se nepočítá s tolerancí POE napájení na síťovce? Mám pocit, že jsem to takhle zapojil už do několika zařízení a nic se nikdy nestalo....
PS: síťovka už jede jen 100megabit
Radek Úlehla píše:Nejdřív je potřeba pochopit rozdíl mezi PoE passive a PoE active 802.3af/at. Pak si můžeš odpovědět sám.
mpcz píše:Radek Úlehla píše:Nejdřív je potřeba pochopit rozdíl mezi PoE passive a PoE active 802.3af/at. Pak si můžeš odpovědět sám.
Zdravím,
pro ty, kterým taková rada nestačí, jaký je prosím rozdíl pro ty dvě POE a jeho případ strčení UTP s POE do síťovky PC?
Děkuji, mpcz, 03.11.2015
CrazyApe píše:mpcz píše:Radek Úlehla píše:Nejdřív je potřeba pochopit rozdíl mezi PoE passive a PoE active 802.3af/at. Pak si můžeš odpovědět sám.
Zdravím,
pro ty, kterým taková rada nestačí, jaký je prosím rozdíl pro ty dvě POE a jeho případ strčení UTP s POE do síťovky PC?
Děkuji, mpcz, 03.11.2015
Rozdil je v tom ze u 802.3 af/at se nic nestane protoze switch napajeni nepusti pokud tam neni neco co si ho vezme. Pasivni (klasicke) do drátu pousti napeti porad.
Ajfel píše:Tak to je zakladni omyl, pravy 802.3af/at zdroj meri odpor, pokud tam je, pusti napajeni pokud odpor neni, nedava napajeni. UBNT neni prave poe, ale POE pasivni a nestandardni
Ajfel píše:Omyl od kuba: Pokud jsou tam jen odpory, tak shoří, zasmrdí a síťovka funguje bez problémů dál. Jsou tam totiž celkem zbytečné. Některé síťovky ale mají navíc varistory, ty se vyzkratujou a síťovka pak nelinkuje vůbec nebo ztrácí pakety
Ajfel píše:Pokud tam je odpor a poustis tam spravne poe 802.3 at/af tak ho zmeri a pokud tam odpor je, pusti napajeni, pokud tam odpor neni, nepusti napajeni a ne ze to odpali odpor a odejde sitovka nebo dokonce i po odpaleni funguje