Zkoušel jsem návod http://comtrend.michnzee.net/#bridge a případně i internet. Ale prostě se nemohu hnout z místa. Podle logu se snaží o navázání PPPoE, ale vždy ho to odpojí. Vše nastavuji přes Winbox 3.0r16 a mám nejnovější firmware 6.32.2.
Jediné co jsem nastavil je: Quick setup podle návodu interface a ARP+adresy (zatím pro svůj komp), viz obrázky.
Máme doma 3x WIFI (2 patra a zahrada), 1xPC, 6xNB, 8xtelefon a 2xtablet. Ideálně bych chtěl do budoucna na 1 uživatele (vždy jeho stroje v jedné skupině) 2mbit/2kbit jako základ + co linka dá. Bohužel v nynějším stavu to je už nesnesitelné. Jsem zvyklý mít napevno IP, kvůli přehlednosti. ether1-VDSL, ether2 a 4- můj PC+jeden navíc pro další PC v pokoji, ether3-switch a rozvod po domu, ether-5 a 7+ volné, ether 6-tiskárna.
Teoreticky časem bych měl možnost v práci získat Zyxel USG 20 co se někde najde, osobně trošku jsem v něm nastavoval, nedávno jsem tam začal a přijde mě přehlednější než MK, ale to je asi tím, že u MK mě přijde, že je větší volnost v nastavování. Ale mikrotik mě přišel jako dobrá levná konkurence, jenom nyní si tím nejsem jist, protože sice návodů je hodně, ale když mě ani nefunguje co má, což může být mnou a asi i je... tak nevím no

Zkoušel jsem různé návody, ale protože jsem s tím začal dělat před 5 dny ve volném čase, zatím mě přijde, že se spíše čím dál více v tom dělám bordel... Ale co jsem nepochopil, po restartu mám default IP 192.168.88.1, ale po chvíli to nastaví 0.0.0.0 a nechápu proč... A taky nevím, proč mě nejde DHCP.
Děkuji za jakoukoliv radu, případně i odkaz na nějaký funkční a přínosný článek/návod, prolezl jsem internetu už hodně, ale protože jsem nováček, často i některé věci nechápu a jenom "odhaduji" což asi není moc dobře.