❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Venkovni webkamera - jakou vybrat?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
rado3105

Re: Venkovni webkamera - jakou vybrat?

Příspěvekod rado3105 » 10 years ago

OFF píše:Aktuálně to jede na Milestone (nějaká zdarma verze). Zkouším i systém v Synology. Nejsem moc spokojen ani s jedním :lol: . Každé má své pro i proti. Každopádně s obojím komunikují kamery bez problémů.

vedel by si dat odkaz na ten milestone? ako je ta free verzia obmedzena?
Podobny problem mam aj ja: ubnt airvision - tu nejdu zakladne veci ako pretacanie vacsou rychlostou, export videi viac ako 10min.....
ipcorder - problemy s verejnou, problemy s javou, cez mobil len rtsp....
0 x

petrvanik

Příspěvekod petrvanik » 10 years ago

ByZaK píše:My používáme meteostanici GIOM3000 již více jak 2 roky (máme 3 ks) a vše je v naprostém pořádku, navíc případná podpora ohledně úpravy firmware je na nejvyšší úrovni. Ohledně webkamery nemá cenu šetřit, nyní máme ve vyhřívaném krytu ACTi - TCM5611 ( http://www.acti.com/product/detail/Box_Camera/TCM-5611 ) s dodávaným objektivem a obraz je super. Mrkněte na http://hosting.kudrnac.net/webkamera/

tu mají známí a jsou spokojeni
0 x

OFF

Příspěvekod OFF » 10 years ago

rado3105 píše:vedel by si dat odkaz na ten milestone? ako je ta free verzia obmedzena?
Podobny problem mam aj ja: ubnt airvision - tu nejdu zakladne veci ako pretacanie vacsou rychlostou, export videi viac ako 10min.....

Toto je ono: http://www.netcam.cz/produkty/software- ... ect-go.php
Vpravo se můžeš stáhnout pdfko s porovnávací tabulkou jednotlivých verzí.
0 x

rado3105

OFF píše:
rado3105 píše:vedel by si dat odkaz na ten milestone? ako je ta free verzia obmedzena?

Toto je ono: http://www.netcam.cz/produkty/software- ... ect-go.php
Vpravo se můžeš stáhnout pdfko s porovnávací tabulkou jednotlivých verzí.

takze ta free verzia uchovava video len 5 dni....

co pozeram nie je to podporovane na linux:
http://www.milestonesys.com/support/pro ... uirements/
0 x

OFF

Jo takové nějaké omezení tam je. Já to mám jen na zkoušku a pak se uvidí jestli koupit nějakou placenou verzi, IPcorder nebo nějakej NAS od Synology. Vždycky to bude něco stát. Na Milestonu mi hlavně vadí, že ten jejich klient když není ve focusu se po nějaké době uspí a když dostane focus tak mu trvá věčně dlouho než naběhne obraz. Někdy to je půl minuty až minuta. Samozřejmě čím nutněji se potřebujete na kamery kouknout, tím to trvá déle :twisted: . Celkově by to mohlo být trošku pružnější. Jinak vcelku spokojenost.
0 x

rado3105

OFF píše:Jo takové nějaké omezení tam je. Já to mám jen na zkoušku a pak se uvidí jestli koupit nějakou placenou verzi, IPcorder nebo nějakej NAS od Synology. Vždycky to bude něco stát. Na Milestonu mi hlavně vadí, že ten jejich klient když není ve focusu se po nějaké době uspí a když dostane focus tak mu trvá věčně dlouho než naběhne obraz. Někdy to je půl minuty až minuta. Samozřejmě čím nutněji se potřebujete na kamery kouknout, tím to trvá déle :twisted: . Celkově by to mohlo být trošku pružnější. Jinak vcelku spokojenost.

bezi ti to na Win? je nieco co ide aj na linuxe? Blueiris je asi naj co som skusal...aj lacny, len nejde na linuxe....
0 x

OFF

Jo, běží to na WIN. Teď aktuálně na virtuálu WIN7 Pro :oops: . Serverový systém by byl lepší, ale tenhle jsem měl na pokusy již nainstalovaný a bylo to hned :D . Stabilita je OK, ještě to nikdy nespadlo, občas teda spadne klient (taky pod WIN7), ale to tak po 2 týdnech nonstop provozu. Nastavení mi připadne jednoduchý. Jediný co se mi nepodařilo zprovoznit byl webový přístup. Přiznávám, že jsem na to ale neměl čas a nepotřebuji ho nutně, tak mě to netrápí. Asi to bude nějaká banalita.
0 x

rado3105

ipcorder co ma mobilnu aplikaciu tak mi tam nejde archiv, len rtsp stream aktualne - co je o nicom ked povedzme mam alaram a chcem vediet co sa stalo pred par minutami...a pc neni poruke...

ako to je s tym xprotect? udajne stoji licencia na jednu kameru 50 dolarov....ma to archiv v mobilnej aplikacii?

Blueiris tiez neviem ci ma archiv v mobilnej aplikacii. Ten stoji 50 dolarov samizda do 16 kamier....aplikacia do mobilu 10 dolarov...akurat je udajn cpu zravy...
0 x

rado3105

Neviete poradit nejaku ip kameru hikvision s ir podsvietenim okolo 30m, vonkajsia, pričom potrebujem uhol zaberu od 90 do 120 stupnov.

http://ip-kamery.heureka.sk/hikvision-d ... e/#section
Zatial mam tuto, len ta zabera uzsi uhol, potreboval by som aspon 2x sirsi...vdaka

tuto je uhol 88 st.:
http://ip-kamery.heureka.sk/hikvision-ds-2cd2332-i-28/ existuje nieco so sirsim uhlom?
0 x

_luky_

Příspěvekod _luky_ » 10 years ago

Mám teď na chalupě tu s 2.8mm objektivem. Úhel záběru 90° už znamená, že u krajů je obraz celkem výrazně deformovaný. A i když píšou o přisvícení 20m, použitelné je to tak na 10-15m.

Nějak mi nejde dohromady požadavek na 120°záběr a 30m přisvícení. (Píšeš podsvícení, ale snad je to překlep) Když si představím takový obraz, možná bys poznal člověka od psa, ale k čemu by to jako mělo být dobrý? Jestli chceš skutečně 120°, pak bych doporučoval ty kamery dvě vedle sebe.
0 x

rado3105

_luky_ píše:Mám teď na chalupě tu s 2.8mm objektivem. Úhel záběru 90° už znamená, že u krajů je obraz celkem výrazně deformovaný. A i když píšou o přisvícení 20m, použitelné je to tak na 10-15m.

Nějak mi nejde dohromady požadavek na 120°záběr a 30m přisvícení. (Píšeš podsvícení, ale snad je to překlep) Když si představím takový obraz, možná bys poznal člověka od psa, ale k čemu by to jako mělo být dobrý? Jestli chceš skutečně 120°, pak bych doporučoval ty kamery dvě vedle sebe.

ano prisvietenie....neskusal niekto tie externe reflektory ci to nie je lepsie?
ma niekto skusenosti s kupou hikvision cez ebay? (tu su o polovicu lacnejsie). AKo to je s clom, danou? plati sa vzdy? da sa este dohodnut s predajcom ci znicit cenu? (ked aj tak ak to prejde na spedicny urad pytaju vypis z uctu a tam uz nastava problem kedze cena na fakture je ina ako strhnuta cena z uctu?)
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 10 years ago

I když uděláš sebelepší přísvit, tak stejně nic dobře nerozpoznáš. Ty kamery mají udělaný přísvit tak akorát, aby to mělo smysl.

- na kamery je clo 4,9%
- na NVR 13,9%
- clo se platí z celkové ceny zásilky - teda včetně dopravy, pokud nejsi plátce DPH, tak k této částce ještě zaplatíš 21%
- s prodejcem lze dohodnout cokoliv, na balík je schopen napsat jakoukoliv cenu, ale jedná se o postižitelný daňový únik
- záruka je problém, nevyplatí se totiž kameru poslat zpátky
- nově Hikvision (levnější verze kamer - ty které se běžně prodávají na ebay apod.) udělal změnu, v kamerách určených pro OEM distributory pro Čínu, zakázal v kamerách možnost nahrát multijazyčný fw, takže levná kamera může znamenat tento problém
- mám doma NVR, které je komplet v čínštině a nejde to změnit :) resp. našel jsem nějakýho borce, kterej za to chtěl $50, takže nějaký hack udělat lze
0 x

pedro4444

Příspěvekod pedro4444 » 10 years ago

Radek Úlehla píše:I když uděláš sebelepší přísvit, tak stejně nic dobře nerozpoznáš. Ty kamery mají udělaný přísvit tak akorát, aby to mělo smysl.

- na kamery je clo 4,9%
- na NVR 13,9%
- clo se platí z celkové ceny zásilky - teda včetně dopravy, pokud nejsi plátce DPH, tak k této částce ještě zaplatíš 21%
- s prodejcem lze dohodnout cokoliv, na balík je schopen napsat jakoukoliv cenu, ale jedná se o postižitelný daňový únik
- záruka je problém, nevyplatí se totiž kameru poslat zpátky
- nově Hikvision (levnější verze kamer - ty které se běžně prodávají na ebay apod.) udělal změnu, v kamerách určených pro OEM distributory pro Čínu, zakázal v kamerách možnost nahrát multijazyčný fw, takže levná kamera může znamenat tento problém
- mám doma NVR, které je komplet v čínštině a nejde to změnit :) resp. našel jsem nějakýho borce, kterej za to chtěl $50, takže nějaký hack udělat lze

Radek:
S tou cenou na tom baliku mas pravdu, ze je to postižitelný daňový únik, ale pokial to beries na sukromnu osobu teda koncovy odberatel tak, ked mu napisem aby to poslal ako gift a dal, ze to ma honodtu 9,90 nikdy ma za to nemozu stihat, ze som mu take nieco napisal. On je odosielatel a tym padom nesie aj zodpovednost za to co posiela.
0 x

tuxmartin

Příspěvekod tuxmartin » 10 years ago

Radek Úlehla píše: - na kamery je clo 4,9%

Neni DPH az od asi 22€ a clo od 150€?
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 10 years ago

Ano, ty limity jsou správně. My nakupujeme v desítkách tisících dolarů a na IČO.
Největší problém nastává, pokud to pošlete nějakou dopravkou a cena včetně dopravy je uvedená nižší, než stála doprava samotná. Pak to trochu začíná smrdět i těm celním deklarantům a často zboží otevřou.
Hlavně když si pak necháváte poslat něco, co opravdu nechcete nechat po cestě rozbít, tak jiná volba než DHL,UPS apod. není. Letecká pošta je zlo a navíc má své hmotností a rozměrové limity.

Pokud si to necháte poslat poštou, tak se připravte na to, že budou pravděpodobně chtít doložit účel, cenu - nejlépe výpisem o platbě z banky nebo fakturou.
Pošta otevírá balíky, když přesáhnete tu uvedenou hodnotu, pak vzniká trochu problém, když chtějí doložit tu platbu nebo hodnotu, protože skoro vždy je v krabici jiná faktura, než je skutečnost.
Pak můžete buď přiznat barvu nebo to risknout a zfalšovat výpis z banky :)
Naposledy upravil(a) Radek Úlehla dne 08 May 2015 01:59, celkem upraveno 1 x.
0 x