hapi píše:chtěl tim říct že spravovat ubnt síť je vo nervy a už vůbec nemluvim o tom že na nic nepřijdeš

nebo třeba že každá prkotina co nastavíš donutí ubnt zařízení k takovýmu lehkýmu restartu. To je neuvěřitelnej rozdíl kterej prostě ubnt nedožene a ani nechtějí/nemůžou. Skuz si na ubnt síti zjistit od stolu do 15 sekund co to k nějakýmu zákazníkovy teče za marast nebo co teče od něj. Skuz si zjistit proč se klient sem tam od apčka odpojuje. Nebo si zkus zjistit proč se nepřipojil. Tam je tolik zasraných nedořešených věcí... asi jsme z mikrotiků rozmazlený ale ten rozdíl je fatální.
No tak Hapi, nevím jaký UBNT zařízení viděls, ale to co teče ke klientovi nebo od klienta jde podle mě zjistit přes tcpdump.
Proč se odpojuje, nebo nepřipojí, tam je to prašť jako uhoď. Takže taky nevidím rozdíl.
Jediný mínus jsou opravdu ty restarty při jakýmkoliv nastavení čehokoliv, s tím musím souhlasit. I když na druhou stranu, mikrotik se sice nerestartuje, ale při změně nastavení wifiny se klienti stejně odpojí. Takže je to opět nastejno.
Navíc mě napadá, že pokud chci prohledat okolní sítě, mikrotik odpojí klienty, ale ubnt prohledá okolí, ale klienti zůstanou připojení. Hodí se to hlavně pokud chci proskenovat okolí u klienta. To se ti na mikrotiku nepovede
Nezastávám se ani mikrotika ani ubnt, jenom mě se.e, jak pliveš na něco co neznáš, nebo neumíš používat