❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Preco som prestal pouzivat UBNT a zacal Mikrotik

Problematika Ubiquiti hardware.
rado3105

Re: Preco som prestal pouzivat UBNT a zacal Mikrotik

Příspěvekod rado3105 » 11 years ago

reset píše:
rado3105 píše:
z locaM5 na ap (rocket som nikdy nedosiahol viac ako 25mbit/s), a pocet pripojenych bolo 15 a viac....mozno loco-loco da viac ale to tu teraz neriesim...
a david, za kolko kupujes ty tie loca?

viewtopic.php?f=10&t=13750

rikam, chyba mezi klavesnici a zidli .
(80Mb na jedno vlakno realny trafik pres tri spoje)

mozem sa niekedy zastavit a pozriet sa ti na ten test? ak tam mas pripojenych viac ako 15 zariadeni a to loco je dalej ako 300m a pojde ti to 80mbit/s, tak mas u mna 100eur a bednu piva? suhlasis? (ps: tcp, 20mhz)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

ty aby sis zase neodfrknul. Ubnt sít je že je celá na wifi od ubnt. Nedělej blbečka. Kdo spravuje lidem sítě a jedna je na ubnt a druhá na mk tak má okamžitě jasno.
Naposledy upravil(a) hapi dne 07 Sep 2014 14:20, celkem upraveno 1 x.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

reset

Příspěvekod reset » 11 years ago

mam tedy asi lepe poresenou sit nezli ty. :o , ale hadat se o tom nechci .
Sit je rozdelena na routovaci (mk) a wifi (ubnt) cast . Neni kdykoliv problem zmenit cast technologie .
V dobe , kdyz jsme upgradovali kompletne celou sit , byla ubnt lepsi volba , a muj nazor se zatim nezmenil. Nikdy ale nerikat nikdy . :wink:
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Kysa

Příspěvekod Kysa » 11 years ago

hapi píše:chtěl tim říct že spravovat ubnt síť je vo nervy a už vůbec nemluvim o tom že na nic nepřijdeš :-D nebo třeba že každá prkotina co nastavíš donutí ubnt zařízení k takovýmu lehkýmu restartu. To je neuvěřitelnej rozdíl kterej prostě ubnt nedožene a ani nechtějí/nemůžou. Skuz si na ubnt síti zjistit od stolu do 15 sekund co to k nějakýmu zákazníkovy teče za marast nebo co teče od něj. Skuz si zjistit proč se klient sem tam od apčka odpojuje. Nebo si zkus zjistit proč se nepřipojil. Tam je tolik zasraných nedořešených věcí... asi jsme z mikrotiků rozmazlený ale ten rozdíl je fatální.

No tak Hapi, nevím jaký UBNT zařízení viděls, ale to co teče ke klientovi nebo od klienta jde podle mě zjistit přes tcpdump.
Proč se odpojuje, nebo nepřipojí, tam je to prašť jako uhoď. Takže taky nevidím rozdíl.

Jediný mínus jsou opravdu ty restarty při jakýmkoliv nastavení čehokoliv, s tím musím souhlasit. I když na druhou stranu, mikrotik se sice nerestartuje, ale při změně nastavení wifiny se klienti stejně odpojí. Takže je to opět nastejno.

Navíc mě napadá, že pokud chci prohledat okolní sítě, mikrotik odpojí klienty, ale ubnt prohledá okolí, ale klienti zůstanou připojení. Hodí se to hlavně pokud chci proskenovat okolí u klienta. To se ti na mikrotiku nepovede

Nezastávám se ani mikrotika ani ubnt, jenom mě se.e, jak pliveš na něco co neznáš, nebo neumíš používat
0 x
Petr Krist

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 11 years ago

ja tu vyjadrujem svoje skusenosti....nenpaisal som aby niekto pouzival nieco..napisal som ake rychlosti som dosiahol na akom zariadeni...pricom menili sme ubnt kde sli 25mbit/s za mikrotiky v tej istej oblasti a tie sli od 60 do 90mbit/s pri 20 tcp....
taktiez som porovnaval signaly a je to tu hodene...kde boli velke nanobridge uplne stacili sextanty....signalovo narovnako a kde boli male nanobridge za sxt a signalovo rovnako....

a moja ponuka plati, komu da loco m5 na klientovi na ap v 20mhz, kde je 20 a viac klientov na ap viac ako 80mbit/s v 20tcp tak ma u mna 100eur a bednu piva....
0 x

hapi

kámo, neser se do lidí vo kterých víš houby. Ubnt znám a můžu ti říct že s mikrotiky děláme v síti takový neskutečný věci který se ubnt uhračkám může nechat leda zdát. Jestli ty znáš ubnt tak poslední firmware stojí za co? nestoji za nic, samí okleštěný nastavení, nedovolí ti ani si uprdnout.
Naposledy upravil(a) hapi dne 07 Sep 2014 14:21, celkem upraveno 1 x.
0 x

hapi

a jak si to měřil u ubnt? měřit 20tcp konekty nemá vůbec žádnou vypovídající hodnotu protože se to pak chová skoro jako UDP. Navíc to samí můžu říct i o MKčku když při 20 klientech to zůstane vyset na 20Mbit ať děláš co chceš. To je spíš náhoda protože si to měřil jiným způsobem.

Samozřejmě souhlasím že antény typu nano bridge od ubnt jsou výsměch a pro toho kdo nezná jejich skutečný parametry z terénu je to luxusní zařízení nicméně nepřesahující ani kvalitu SXT.
0 x

Kysa

Kámo, já se do nikoho neseru, jenom jsem komentoval tvůj příspěvek, kterej je takovej jakej je.
Užij si ty neskutečný věci co provádíš s mikrotikem a ještě jednou se poplácej po zádech jak seš hrozně dobrej.

A protože já jsem ouplně blbej, pouč mě a napiš mi, co z toho co jsem napsal nebyla pravda.

ps: pokud chceš prdět, nedávej tam poslední firmware, k tomu tě nikdo nenutí ;)
0 x
Petr Krist

Striker

Příspěvekod Striker » 11 years ago

Nechcete to někdo smazat? :D

Dotává mě, že přispěvatel se vymlouvá na 25 MBit max, pak k tomu dodává, že teda při 20 klientech an vysílači, a že 300m :D :D To si jakože fakt nedávám :D Ofc. je mi jedno o čem se hádáte.. Pokud nejsi úplný "retard" nastavíš na UBNT všechno najednou a stačí ti jeden restart.
Řekni mi, že mikrotik se nikdy nerestartuje :D Např. zasekávání MKT, super věc ;)
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

Oni všichni vychvalují to svoje ... každý řekne "to je nastavením", "při troše poladění", "musíš to umět". Ale už jsem si nevšiml, že by někdo sem dal exaktní nastavení s popisem, proč je to a to lepší tam mít.

Z mého pohledu: na MK sice víc vidím a víc zjistím, ale zase s ním strávím celkově násobek doby, než s UBNT. Tak asi tak. A abych pravdu řekl, nepamatuji si, že bych na UBNT řešil problém "včera padnul příjem od všech o 15dB". Na MK je to poměrně často ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

vsimni si ze u UBNT vychazi jakoz takoz odladene FW, RoS vyjde vice verzi ale kazda zasekana chybama az to boli...a to se pak nejde divit ze lidi preferuji UBNT protoze nechtej ze svych ovecek delat pokusne kraliky...vesmes nasazovat polesni verzi RoS = sebevrazde, pokud je aktualni 6.19 je do jiste miry "bezpecna" 6.15...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 11 years ago

S tema verzema je to na nic... To je jasne. Ale kdyz se to dela rozumne a nedavam tam hned kazdou verzi aniz bych ty nove fce nepotreboval, tak se nestane ze by se neco vysralo. Ja to delam tak, ze necham tam takto co jede nekde 5.2 nekde 6.7 apod. a ted jak je 6.19 ktera vypada v poho tak postupne hodim na celou sit. Zatim se nestalo ze by nejaka verze nekde uskodila. (na druhou stranu kdyby to tak delal kazdy, tak je to taky spatne)

Jinak s tema verzema je to myslim prirozene u MK a jsou to takove 2 proudy.

UBNT vydava min aktualizaci, dele sami testujou. To si muzou dovolit protoze proste UBNT je na funkce oproti MK hodne ocesane.

Kdyby to meli v MK takto delat, tak jim to trva hodne dele. Sazi proste na komunitu ktera chyby odhali rychle a MK zareaguje s opravou treba i do tydne.
0 x

tuner99

Příspěvekod tuner99 » 11 years ago

Kysa píše:
hapi píše:chtěl tim říct že spravovat ubnt síť je vo nervy a už vůbec nemluvim o tom že na nic nepřijdeš :-D nebo třeba že každá prkotina co nastavíš donutí ubnt zařízení k takovýmu lehkýmu restartu. To je neuvěřitelnej rozdíl kterej prostě ubnt nedožene a ani nechtějí/nemůžou. Skuz si na ubnt síti zjistit od stolu do 15 sekund co to k nějakýmu zákazníkovy teče za marast nebo co teče od něj. Skuz si zjistit proč se klient sem tam od apčka odpojuje. Nebo si zkus zjistit proč se nepřipojil. Tam je tolik zasraných nedořešených věcí... asi jsme z mikrotiků rozmazlený ale ten rozdíl je fatální.

No tak Hapi, nevím jaký UBNT zařízení viděls, ale to co teče ke klientovi nebo od klienta jde podle mě zjistit přes tcpdump.
Proč se odpojuje, nebo nepřipojí, tam je to prašť jako uhoď. Takže taky nevidím rozdíl.

Jediný mínus jsou opravdu ty restarty při jakýmkoliv nastavení čehokoliv, s tím musím souhlasit. I když na druhou stranu, mikrotik se sice nerestartuje, ale při změně nastavení wifiny se klienti stejně odpojí. Takže je to opět nastejno.

Navíc mě napadá, že pokud chci prohledat okolní sítě, mikrotik odpojí klienty, ale ubnt prohledá okolí, ale klienti zůstanou připojení. Hodí se to hlavně pokud chci proskenovat okolí u klienta. To se ti na mikrotiku nepovede

Nezastávám se ani mikrotika ani ubnt, jenom mě se.e, jak pliveš na něco co neznáš, nebo neumíš používat

U MK není též problém scanovat i u klienta... stačí jednoduchý script který ti to uloží do souboru a to pár vteřinový odpojení přežiju, protože se bude potom třeba stejně odpojovat při fr. usage nebo při změně kanálu.
0 x

hapi

víte hoši, ten scan z ubnt stojí pěkně za houby, ve směs tam je polovina toho co slyší mkčko. Dejte si víc scanů za sebou a porovnejte si je.
0 x

Kysa

hapi píše:víte hoši, ten scan z ubnt stojí pěkně za houby, ve směs tam je polovina toho co slyší mkčko. Dejte si víc scanů za sebou a porovnejte si je.

Seš opravdu tak natvrdlej, nebo to jenom hraješ?
0 x
Petr Krist