❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
CTU - kontrola vyuzivani rad. kmitoctu bez opravneni
Re: CTU - kontrola vyuzivani rad. kmitoctu bez opravneni
Měřej opravdu Mikrotikama, fotky jsem si netrouf dělat. Když jseš slušnej a neděláš znich blbce, nechaj tě to odstranit a bez pokuty. Otázka je co se bude dít až to budou u tebe řešit po druhý.
0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
http://www.cybermole.cz/work/P5072352.JPG
Něktěří to mají tak, že anténami kroutí rukou, někteří si na to postavili mechaniku.
Ano měří mikrotikama, ale jen kvůli nalezení proprietárních informací - radioname apod.
Poslední měření, co dělali nám už podkládali i kalibrovanou technikou, zřejmě už to na ně někdo zkoušel.
Ale pamatuji si okamžik, když k nám přijeli a nic nenašli... pak jsme zjistili, že v autě měli RB133 s CM9 s RoS 2.9 něco a my už dávno jeli v NV2.
Něktěří to mají tak, že anténami kroutí rukou, někteří si na to postavili mechaniku.
Ano měří mikrotikama, ale jen kvůli nalezení proprietárních informací - radioname apod.
Poslední měření, co dělali nám už podkládali i kalibrovanou technikou, zřejmě už to na ně někdo zkoušel.
Ale pamatuji si okamžik, když k nám přijeli a nic nenašli... pak jsme zjistili, že v autě měli RB133 s CM9 s RoS 2.9 něco a my už dávno jeli v NV2.
0 x
Tak jsem tu mel opet CTU. Nekde jsme jim vlezli do meteoradaru, cili CHMU poslal udani a panove maji udajne od noveho roku povinnost projet rovnou celou oblast a zjistit, jestli nekde jinde kanal neobsazujeme a neotravujeme nasim rosnickam zivot. Takze zmerili jeste dve nase AP, na 5640, zastavili se a resili to se mnou osobne.
Cela legrace ovsem zacala byt zajimava ve chvili, kdy jsem jim na zaklade zadosti na miste dal pristup do site a panove na vlastni oci zjistili, ze onen inkriminovany vysilac byl sice na 5640, ale se zapnutym DFS (ubnt verze FW 5.5.6 neumoznuje DFS deaktivovat) tedy my jakozto uzivatele schvalene technologie s aktivovanym DFS jsme splnili podminky dane VO.
No resume je, ze se mame odvolat az prijde vyzva s tim, ze sami nevi, co s tim maji delat.
Dam pak vedet, jak se to vyvine, kdyby to jeste nekdo resil.
Cela legrace ovsem zacala byt zajimava ve chvili, kdy jsem jim na zaklade zadosti na miste dal pristup do site a panove na vlastni oci zjistili, ze onen inkriminovany vysilac byl sice na 5640, ale se zapnutym DFS (ubnt verze FW 5.5.6 neumoznuje DFS deaktivovat) tedy my jakozto uzivatele schvalene technologie s aktivovanym DFS jsme splnili podminky dane VO.
No resume je, ze se mame odvolat az prijde vyzva s tim, ze sami nevi, co s tim maji delat.
Dam pak vedet, jak se to vyvine, kdyby to jeste nekdo resil.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
A nebylo to tak že před kontrolou byl na danném zařízení jiný fw nez 5.5.6 a při kontrole se to rychle downgradovalo/upgradovalo na 5.5.6 ?
Aby viděli že je vše OK

0 x
Radek Úlehla píše:http://www.cybermole.cz/work/P5072352.JPG
Ty antény se mě nezdají úplně košér, bez límce atd. Nevíš, jednu mají 5G horizontal a druhou 5G vertikal? Nebo ta menší je 5G a druhá 2,4G ?

0 x
honzam píše:A nebylo to tak že před kontrolou byl na danném zařízení jiný fw nez 5.5.6 a při kontrole se to rychle downgradovalo/upgradovalo na 5.5.6 ?Aby viděli že je vše OK
Panove zazvonili pred sidlem firmy a chteli to resit HNED, zarizeni ma uptime 91 dni, hned si to fotili.
Jeste nejakej hloupej dotaz ?
0 x
Josef Smola
Dobrý, jen jsem se zeptal jak to bylo. A vy jste věděli že v této verzi nefunguje DFS? Treba ani UBNT to nevědělo. Předpokládám že už to opravili v nové verzi...
0 x
Tak kdyz uz chci pouzit dane frekvence tak staci snizit vykon o 3dB - na vyslednych 27dB max. A nemusim mit ani dfs. Tim padem pouziji dane frekvence jen na kratke skoky nebo male vykryvace a nemusim mit nejaky strach.
Urcite v tech frekvencich nebuu honit kilometry.
Urcite v tech frekvencich nebuu honit kilometry.
0 x
Bych řekl, že si pleteš DFS s ATPC. Jsou to dvě podmínky, které musíš mít splněné ... ne buď/nebo.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
raven-il píše:honzam píše:A nebylo to tak že před kontrolou byl na danném zařízení jiný fw nez 5.5.6 a při kontrole se to rychle downgradovalo/upgradovalo na 5.5.6 ?Aby viděli že je vše OK
Panove zazvonili pred sidlem firmy a chteli to resit HNED, zarizeni ma uptime 91 dni, hned si to fotili.
Jeste nejakej hloupej dotaz ?
Tak dnes mi volali z CTU s tim, ze to bude bez sankce a ze to vedou jako chybu zarizeni.
0 x
Josef Smola