❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

CTU - kontrola vyuzivani rad. kmitoctu bez opravneni

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
helapc

Re: CTU - kontrola vyuzivani rad. kmitoctu bez opravneni

Příspěvekod helapc » 11 years ago

Měřej opravdu Mikrotikama, fotky jsem si netrouf dělat. Když jseš slušnej a neděláš znich blbce, nechaj tě to odstranit a bez pokuty. Otázka je co se bude dít až to budou u tebe řešit po druhý.
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 11 years ago

http://www.cybermole.cz/work/P5072352.JPG

Něktěří to mají tak, že anténami kroutí rukou, někteří si na to postavili mechaniku.
Ano měří mikrotikama, ale jen kvůli nalezení proprietárních informací - radioname apod.
Poslední měření, co dělali nám už podkládali i kalibrovanou technikou, zřejmě už to na ně někdo zkoušel.

Ale pamatuji si okamžik, když k nám přijeli a nic nenašli... pak jsme zjistili, že v autě měli RB133 s CM9 s RoS 2.9 něco a my už dávno jeli v NV2.
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 11 years ago

Tak jsem tu mel opet CTU. Nekde jsme jim vlezli do meteoradaru, cili CHMU poslal udani a panove maji udajne od noveho roku povinnost projet rovnou celou oblast a zjistit, jestli nekde jinde kanal neobsazujeme a neotravujeme nasim rosnickam zivot. Takze zmerili jeste dve nase AP, na 5640, zastavili se a resili to se mnou osobne.

Cela legrace ovsem zacala byt zajimava ve chvili, kdy jsem jim na zaklade zadosti na miste dal pristup do site a panove na vlastni oci zjistili, ze onen inkriminovany vysilac byl sice na 5640, ale se zapnutym DFS (ubnt verze FW 5.5.6 neumoznuje DFS deaktivovat) tedy my jakozto uzivatele schvalene technologie s aktivovanym DFS jsme splnili podminky dane VO.

No resume je, ze se mame odvolat az prijde vyzva s tim, ze sami nevi, co s tim maji delat.

Dam pak vedet, jak se to vyvine, kdyby to jeste nekdo resil.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

A nebylo to tak že před kontrolou byl na danném zařízení jiný fw nez 5.5.6 a při kontrole se to rychle downgradovalo/upgradovalo na 5.5.6 ? :) Aby viděli že je vše OK
0 x

honzam

Radek Úlehla píše:http://www.cybermole.cz/work/P5072352.JPG

Ty antény se mě nezdají úplně košér, bez límce atd. Nevíš, jednu mají 5G horizontal a druhou 5G vertikal? Nebo ta menší je 5G a druhá 2,4G ?

Ale pamatuji si okamžik, když k nám přijeli a nic nenašli... pak jsme zjistili, že v autě měli RB133 s CM9 s RoS 2.9 něco a my už dávno jeli v NV2.

:D :D
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

honzam píše:A nebylo to tak že před kontrolou byl na danném zařízení jiný fw nez 5.5.6 a při kontrole se to rychle downgradovalo/upgradovalo na 5.5.6 ? :) Aby viděli že je vše OK

Panove zazvonili pred sidlem firmy a chteli to resit HNED, zarizeni ma uptime 91 dni, hned si to fotili.

Jeste nejakej hloupej dotaz ?
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

honzam

Dobrý, jen jsem se zeptal jak to bylo. A vy jste věděli že v této verzi nefunguje DFS? Treba ani UBNT to nevědělo. Předpokládám že už to opravili v nové verzi...
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 11 years ago

Tak kdyz uz chci pouzit dane frekvence tak staci snizit vykon o 3dB - na vyslednych 27dB max. A nemusim mit ani dfs. Tim padem pouziji dane frekvence jen na kratke skoky nebo male vykryvace a nemusim mit nejaky strach.

Urcite v tech frekvencich nebuu honit kilometry.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

Bych řekl, že si pleteš DFS s ATPC. Jsou to dvě podmínky, které musíš mít splněné ... ne buď/nebo.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

raven-il
Kontaktovat uživatele:

raven-il píše:
honzam píše:A nebylo to tak že před kontrolou byl na danném zařízení jiný fw nez 5.5.6 a při kontrole se to rychle downgradovalo/upgradovalo na 5.5.6 ? :) Aby viděli že je vše OK

Panove zazvonili pred sidlem firmy a chteli to resit HNED, zarizeni ma uptime 91 dni, hned si to fotili.

Jeste nejakej hloupej dotaz ?

Tak dnes mi volali z CTU s tim, ze to bude bez sankce a ze to vedou jako chybu zarizeni.
0 x
Josef Smola