❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Límce pro Nanobridge
Re: Límce pro Nanobridge
samozrejme ze neuvidi nic (krom 802.11 a airmaxu) - jsou to proprietalni protokoly...
0 x
Jan Ptáček
blbý je ze UBNT nema neco jako frekvencni scan jako ma mikrotik... no nic 

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
pcwifi píše:blbý je ze UBNT nema neco jako frekvencni scan jako ma mikrotik... no nic
Jasne ze ma

0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
Zdravím,
pokud to někoho zajímá, vyhrabal jsem starší záznam z mých testů límce.
bez/s límcem
--------------------------------------------------------------------------
moje AP - 64/65
spoj nade mnou 5m - 68/78
cizí spoj kolmo vpravo 300m - 71/91
dalších asi 10 spojů nevím kde jsou, 87-90/nenascanovalo nic
Při testech jsem si potvrdil, že pokud je přijímač za anténou, musí být v kovovém boxu, jinak ten límec postrádá značnou část smyslu. Vzhledem k tomu, že používám řešení s GROOVEm, vyřeší límec dva problémy zaráz. Tam, kde to nejde, strčím RB do plastu a klece z kovu. Zrovna říkám, že se to určitě nepřehřívá, někde mám i 2 RB, 711+750ku v tomto jednom malém boxu, je to na slunku a nevím o tom (cca 2 roky).

mpcz, 07/02/2014
pokud to někoho zajímá, vyhrabal jsem starší záznam z mých testů límce.
bez/s límcem
--------------------------------------------------------------------------
moje AP - 64/65
spoj nade mnou 5m - 68/78
cizí spoj kolmo vpravo 300m - 71/91
dalších asi 10 spojů nevím kde jsou, 87-90/nenascanovalo nic
Při testech jsem si potvrdil, že pokud je přijímač za anténou, musí být v kovovém boxu, jinak ten límec postrádá značnou část smyslu. Vzhledem k tomu, že používám řešení s GROOVEm, vyřeší límec dva problémy zaráz. Tam, kde to nejde, strčím RB do plastu a klece z kovu. Zrovna říkám, že se to určitě nepřehřívá, někde mám i 2 RB, 711+750ku v tomto jednom malém boxu, je to na slunku a nevím o tom (cca 2 roky).
mpcz, 07/02/2014
- Přílohy
-
- 711-klec.jpg (35.29 KiB) Zobrazeno 2327 x
-
- Picture0012.jpg (17.08 KiB) Zobrazeno 2327 x
0 x
Tak jsem dnes pokusne nainstaloval limec na NB 22dB, zlepsilo se CCQ, nicmene potlaceni okolnich siti nebylo moc znatelne...
Otazka zni, pomohl by delsi limec ?
Viz http://www.youtube.com/watch?v=8Ir0UvslQZg
Limec na videu je od pohledu cca 3x delsi nez co se prodava...
Co vy na to ?
Co vy na to ?
0 x
ok2arm píše:Tak jsem dnes pokusne nainstaloval limec na NB 22dB, zlepsilo se CCQ, nicmene potlaceni okolnich siti nebylo moc znatelne...
Co vy na to ?
Zdravím,
mrkni na to krátké měření límce o jeden příspěvek zpátky. Možná najdeš vysvětlení.
mpcz, 19/02/2014
0 x
Zadni cast - plastovy vystup s UTP mam takze stineou, pouzil jsem kousek trubky, kterou jsem zaslepil plechem a na druhe strane udelal prirubu tak aby pasovala na stavajici srouby, ktere jsem dal delsi... TEdy krome 15mm co je mezi paraboulou a drzakem je stinene vse...
Udelam delsi radom a otestuji...
Udelam delsi radom a otestuji...
mpcz píše:ok2arm píše:Tak jsem dnes pokusne nainstaloval limec na NB 22dB, zlepsilo se CCQ, nicmene potlaceni okolnich siti nebylo moc znatelne...
Co vy na to ?
Zdravím,
mrkni na to krátké měření límce o jeden příspěvek zpátky. Možná najdeš vysvětlení.
mpcz, 19/02/2014
0 x
Zdravím,
měl jsem na mysli spíše mechanismus potlačení okolních signálů. Jak je zřetelné z mojeho krátkého testu, límec potlačí především silné signály z vlastních antén v blízkém okolí a silné signály kolmo vpravo a vlevo. Toto potlačuje značnou měrou a to je asi důležité, aby se nám nepřehlcovaly vlastní vstupy od vlastních spojů.
mpcz, 19/02/2014
měl jsem na mysli spíše mechanismus potlačení okolních signálů. Jak je zřetelné z mojeho krátkého testu, límec potlačí především silné signály z vlastních antén v blízkém okolí a silné signály kolmo vpravo a vlevo. Toto potlačuje značnou měrou a to je asi důležité, aby se nám nepřehlcovaly vlastní vstupy od vlastních spojů.
mpcz, 19/02/2014
0 x
Chlapi, vase tvurci nadeseni je fajn, nicmene, proc nepockate na nanobeam ? Nanobridge konci, ted resit limce je jak hnat zdechlyho kone. Sam jsem to resil nekdy pred rokem, sami jsme si je delali a cekam.
0 x
Josef Smola
raven-il píše:Chlapi, vase tvurci nadeseni je fajn, nicmene, proc nepockate na nanobeam ? Nanobridge konci, ted resit limce je jak hnat zdechlyho kone. Sam jsem to resil nekdy pred rokem, sami jsme si je delali a cekam.
Zdravím,
nadšení se týká nejen UBNT, které nepoužívám, ale i parabolek obecně s RB (GROOVE), jak vidíš na foto výše.
mpcz, 19.02.2014
0 x
mpcz píše:raven-il píše:Chlapi, vase tvurci nadeseni je fajn, nicmene, proc nepockate na nanobeam ? Nanobridge konci, ted resit limce je jak hnat zdechlyho kone. Sam jsem to resil nekdy pred rokem, sami jsme si je delali a cekam.
Zdravím,
nadšení se týká nejen UBNT, které nepoužívám, ale i parabolek obecně s RB (GROOVE), jak vidíš na foto výše.
mpcz, 19.02.2014
Jasny. Nebudu a nechci zabrednout do debaty MK vs UBNT, takze Limce jsou fajn a fungujou. Pokud je konstrukcne rozumejsi ozarovac na parabolu, muze ta zmena byt dramatictejsi a protoze jsme ve vlako nanobridge, pisu pockejte na nanobeam, tam by mel byt lepe udelanej ozarovac. Tot vse.
Rav
0 x
Josef Smola
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Zdravím,
tak jsem se konečně dostal k testu límců i pro sektorovky. Chvíli to trvalo, takže jsme i zatměli, na fotkách je to ostatně poznat. To, že se dvě sektorovky bez úprav navzájem slyší okolo -20 až -30dB se mi nikdy moc nelíbilo. Docházelo k zahlcování vstupů a dalším nectnostem. Vypadá to, že na sektorovce mají límce docela velký vliv, podle polohy až 20 dB a to za kus plechu i když drahého nerezu určitě stojí, nehledě k odfiltrování cizích AP z boku. Propustnost se zvětšila víc jak 2x, kolísání rychlosti zmizelo, také asi díky novému, lepšímu rádiu. Každopádně citelné zlepšení po všech stránkách.

mpcz, 31/03/2014
tak jsem se konečně dostal k testu límců i pro sektorovky. Chvíli to trvalo, takže jsme i zatměli, na fotkách je to ostatně poznat. To, že se dvě sektorovky bez úprav navzájem slyší okolo -20 až -30dB se mi nikdy moc nelíbilo. Docházelo k zahlcování vstupů a dalším nectnostem. Vypadá to, že na sektorovce mají límce docela velký vliv, podle polohy až 20 dB a to za kus plechu i když drahého nerezu určitě stojí, nehledě k odfiltrování cizích AP z boku. Propustnost se zvětšila víc jak 2x, kolísání rychlosti zmizelo, také asi díky novému, lepšímu rádiu. Každopádně citelné zlepšení po všech stránkách.
mpcz, 31/03/2014
- Přílohy
-
- límec sektor2.jpg (42.89 KiB) Zobrazeno 2327 x
-
- límec sektor.jpg (17.02 KiB) Zobrazeno 2327 x
0 x
Zdravím.
Nevíte náhodou někdo kde se dají pořídit samotné plastové kryty použité na výše zmiňovaných límcích pro ubnt?
Děkuji.
Nevíte náhodou někdo kde se dají pořídit samotné plastové kryty použité na výše zmiňovaných límcích pro ubnt?

Děkuji.
0 x