❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Límce pro Nanobridge

Problematika Ubiquiti hardware.
net.work
Kontaktovat uživatele:

Re: Límce pro Nanobridge

Příspěvekod net.work » 11 years ago

samozrejme ze neuvidi nic (krom 802.11 a airmaxu) - jsou to proprietalni protokoly...
0 x
Jan Ptáček

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

blbý je ze UBNT nema neco jako frekvencni scan jako ma mikrotik... no nic :)
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 11 years ago

pcwifi píše:blbý je ze UBNT nema neco jako frekvencni scan jako ma mikrotik... no nic :)

Jasne ze ma :( ty to opravdu moc mepouzivas :)
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

mpcz

Příspěvekod mpcz » 11 years ago

Zdravím,
pokud to někoho zajímá, vyhrabal jsem starší záznam z mých testů límce.

bez/s límcem
--------------------------------------------------------------------------
moje AP - 64/65
spoj nade mnou 5m - 68/78
cizí spoj kolmo vpravo 300m - 71/91
dalších asi 10 spojů nevím kde jsou, 87-90/nenascanovalo nic

Při testech jsem si potvrdil, že pokud je přijímač za anténou, musí být v kovovém boxu, jinak ten límec postrádá značnou část smyslu. Vzhledem k tomu, že používám řešení s GROOVEm, vyřeší límec dva problémy zaráz. Tam, kde to nejde, strčím RB do plastu a klece z kovu. Zrovna říkám, že se to určitě nepřehřívá, někde mám i 2 RB, 711+750ku v tomto jednom malém boxu, je to na slunku a nevím o tom (cca 2 roky).

Obrázek
Obrázek
mpcz, 07/02/2014
Přílohy
711-klec.jpg
711-klec.jpg (35.29 KiB) Zobrazeno 2328 x
Picture0012.jpg
Picture0012.jpg (17.08 KiB) Zobrazeno 2328 x
0 x

ok2arm

Příspěvekod ok2arm » 11 years ago

Tak jsem dnes pokusne nainstaloval limec na NB 22dB, zlepsilo se CCQ, nicmene potlaceni okolnich siti nebylo moc znatelne...
Otazka zni, pomohl by delsi limec ?

Viz http://www.youtube.com/watch?v=8Ir0UvslQZg

Limec na videu je od pohledu cca 3x delsi nez co se prodava...
Co vy na to ?
0 x

mpcz

ok2arm píše:Tak jsem dnes pokusne nainstaloval limec na NB 22dB, zlepsilo se CCQ, nicmene potlaceni okolnich siti nebylo moc znatelne...

Co vy na to ?

Zdravím,
mrkni na to krátké měření límce o jeden příspěvek zpátky. Možná najdeš vysvětlení.
mpcz, 19/02/2014
0 x

ok2arm

Zadni cast - plastovy vystup s UTP mam takze stineou, pouzil jsem kousek trubky, kterou jsem zaslepil plechem a na druhe strane udelal prirubu tak aby pasovala na stavajici srouby, ktere jsem dal delsi... TEdy krome 15mm co je mezi paraboulou a drzakem je stinene vse...
Udelam delsi radom a otestuji...

mpcz píše:
ok2arm píše:Tak jsem dnes pokusne nainstaloval limec na NB 22dB, zlepsilo se CCQ, nicmene potlaceni okolnich siti nebylo moc znatelne...

Co vy na to ?

Zdravím,
mrkni na to krátké měření límce o jeden příspěvek zpátky. Možná najdeš vysvětlení.
mpcz, 19/02/2014
0 x

mpcz

Zdravím,
měl jsem na mysli spíše mechanismus potlačení okolních signálů. Jak je zřetelné z mojeho krátkého testu, límec potlačí především silné signály z vlastních antén v blízkém okolí a silné signály kolmo vpravo a vlevo. Toto potlačuje značnou měrou a to je asi důležité, aby se nám nepřehlcovaly vlastní vstupy od vlastních spojů.
mpcz, 19/02/2014
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Chlapi, vase tvurci nadeseni je fajn, nicmene, proc nepockate na nanobeam ? Nanobridge konci, ted resit limce je jak hnat zdechlyho kone. Sam jsem to resil nekdy pred rokem, sami jsme si je delali a cekam.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

mpcz

raven-il píše:Chlapi, vase tvurci nadeseni je fajn, nicmene, proc nepockate na nanobeam ? Nanobridge konci, ted resit limce je jak hnat zdechlyho kone. Sam jsem to resil nekdy pred rokem, sami jsme si je delali a cekam.

Zdravím,
nadšení se týká nejen UBNT, které nepoužívám, ale i parabolek obecně s RB (GROOVE), jak vidíš na foto výše.
mpcz, 19.02.2014
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

mpcz píše:
raven-il píše:Chlapi, vase tvurci nadeseni je fajn, nicmene, proc nepockate na nanobeam ? Nanobridge konci, ted resit limce je jak hnat zdechlyho kone. Sam jsem to resil nekdy pred rokem, sami jsme si je delali a cekam.

Zdravím,
nadšení se týká nejen UBNT, které nepoužívám, ale i parabolek obecně s RB (GROOVE), jak vidíš na foto výše.
mpcz, 19.02.2014

Jasny. Nebudu a nechci zabrednout do debaty MK vs UBNT, takze Limce jsou fajn a fungujou. Pokud je konstrukcne rozumejsi ozarovac na parabolu, muze ta zmena byt dramatictejsi a protoze jsme ve vlako nanobridge, pisu pockejte na nanobeam, tam by mel byt lepe udelanej ozarovac. Tot vse.

Rav
0 x
Josef Smola

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

ok2arm

Uvidime, jak NanoBeam vylepsili, ale limec tomu urcite neuskodi :)
0 x

mpcz

Zdravím,
tak jsem se konečně dostal k testu límců i pro sektorovky. Chvíli to trvalo, takže jsme i zatměli, na fotkách je to ostatně poznat. To, že se dvě sektorovky bez úprav navzájem slyší okolo -20 až -30dB se mi nikdy moc nelíbilo. Docházelo k zahlcování vstupů a dalším nectnostem. Vypadá to, že na sektorovce mají límce docela velký vliv, podle polohy až 20 dB a to za kus plechu i když drahého nerezu určitě stojí, nehledě k odfiltrování cizích AP z boku. Propustnost se zvětšila víc jak 2x, kolísání rychlosti zmizelo, také asi díky novému, lepšímu rádiu. Každopádně citelné zlepšení po všech stránkách.

Obrázek
Obrázek

mpcz, 31/03/2014
Přílohy
límec sektor2.jpg
límec sektor2.jpg (42.89 KiB) Zobrazeno 2328 x
límec sektor.jpg
límec sektor.jpg (17.02 KiB) Zobrazeno 2328 x
0 x

kudrna75

Příspěvekod kudrna75 » 11 years ago

Zdravím.
Nevíte náhodou někdo kde se dají pořídit samotné plastové kryty použité na výše zmiňovaných límcích pro ubnt? :?:
Děkuji.
0 x