❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RouterOS 3.0 Beta 8
RouterOS 3.0 Beta 8
Zdravim jak se vam jevi Beta 8 oproti starsim na RB112 me pripada ze chodi hure nez Beta7 (v rezimu pseudobridge) a to slibuji v changelog ze by to melo byt lepsi :/ ?
0 x
Maxik píše:Zdravim jak se vam jevi Beta 8 oproti starsim na RB112 me pripada ze chodi hure nez Beta7 (v rezimu pseudobridge) a to slibuji v changelog ze by to melo byt lepsi :/ ?
Nezkoušel jsem ale možná zkusím na RB133
0 x
-
RB133 ma 32mb RAM?? Ja myslel, ze 16
RB133c - 12mb ram
jinak vseobecne je ta 3beta katastrofa na rade 1xx
a to clovek od toho chce akorat ten pseudobridge
RB133c - 12mb ram

0 x
Svlad_Cejli píše:RB133 ma 32mb RAM?? Ja myslel, ze 16
RB133c - 12mb ram
Ja s tim nemam problem, jen to chce necpat tam kompletni 3.0b ale jen balicky, ktery potrebujes.
0 x
Ahoj me teda RB133 (trifecta) hlasi 28.7 MiB memory - takze to asi bude 32 to Ccko a 112 maji 16 tusim a na tom 3beta bezi bidne.
Myslim ze kdyz se tam nahraje komplet 3beta a vypnou se balicky tak snad RAM nezabiraji ne? Ale me teda na 112tce povypinani nijak nepomohlo je to proste ludrackej HW proti 400 P2 je to absolutne nesrovnatelne
Myslim ze kdyz se tam nahraje komplet 3beta a vypnou se balicky tak snad RAM nezabiraji ne? Ale me teda na 112tce povypinani nijak nepomohlo je to proste ludrackej HW proti 400 P2 je to absolutne nesrovnatelne

0 x
Maxik píše:Ahoj me teda RB133 (trifecta) hlasi 28.7 MiB memory - takze to asi bude 32 to Ccko a 112 maji 16 tusim a na tom 3beta bezi bidne.
No ja nevim, kdyz jsem to delal tak jak popisujes, tak mela ta beta v 133c desny odezvy, kdyz tam nahravam jen 4 potrebny balicky, tak je to v poho. Mam to takhle na cca 20 mistech a zadny problem.
0 x
raven-il píše:Maxik píše:Ahoj me teda RB133 (trifecta) hlasi 28.7 MiB memory - takze to asi bude 32 to Ccko a 112 maji 16 tusim a na tom 3beta bezi bidne.
No ja nevim, kdyz jsem to delal tak jak popisujes, tak mela ta beta v 133c desny odezvy, kdyz tam nahravam jen 4 potrebny balicky, tak je to v poho. Mam to takhle na cca 20 mistech a zadny problem.
A jaké ta 3beta má vůbec výhody?
0 x
mam to na 532 a na 133C, chodi to v poho. Mam verzi beta 5. V tech 133C mam pet balicku (jeste pouzivam NTP
). Ale je pravda, ze nekdy po upgrade na beta verzi je RB skoro nedostupny, traffic to ukazuje 6M Tx i Rx a je to nepouzitelny (jakoby nejaky zacykleny). Po nekolika restartech se na to dostanu, odeberu nepotrebne balicky a jede to. Ale toto se stane jen nekdy, nevypozoroval jsem nic, cim by to mohlo byt. Mozna to udela az po vytvoreni bridge, nevim...
Jinak vyuzivam tyto balicky (v RB133C):
NTP
ROUTERBOARD
SECURITY
SYSTEM
WIRELESS

NTP
ROUTERBOARD
SECURITY
SYSTEM
WIRELESS
0 x
Krabík píše:mam to na 532 a na 133C, chodi to v poho. Mam verzi beta 5. V tech 133C mam pet balicku (jeste pouzivam NTP). Ale je pravda, ze nekdy po upgrade na beta verzi je RB skoro nedostupny, traffic to ukazuje 6M Tx i Rx a je to nepouzitelny (jakoby nejaky zacykleny). Po nekolika restartech se na to dostanu, odeberu nepotrebne balicky a jede to. Ale toto se stane jen nekdy, nevypozoroval jsem nic, cim by to mohlo byt. Mozna to udela az po vytvoreni bridge, nevim...
NTP
ROUTERBOARD
SECURITY
SYSTEM
WIRELESS
Ja mam verzi beta5 rozchozenou na 133 i 133c, v obou pripadech pouzitelne, byt je to o dost vice narocne na CPU nez 2.9... jinac to co popisujes s tim 100% vyuzitim, udelalo mi to hned po 1. instalaci beta9..... balicky pouzivam SYSTEM, ROUTERBOARD, ADVANCED TOOL, NTP, DHCP, WIRELESS.......
0 x